מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך או האם לסיים את הקשר?מירית06/10/2013
אני בת 25. יש לי חבר בן 27. אנחנו יחד כבר כמעט שנתיים. לא גרים יחד אבל ישנים אחד עם השני כל יום.
אני עכשיו בגיל שבו מתחילה "עונת החתונות". רוב החברים / אחים/ בני דודים כבר נישאו, לחלקם כבר ילד בדרך (אני יודעת שהיום זה נחשב מוקדם) אבל בכ"ז בכל חתונה יש איזה חשבון שכל מי שעדיין לא נשואה אני מאמינה עושה עם עצמה. חושבת עליה עם בן זוגה עומדת גם שם בחופה ותוהה לעצמה- האם אני עם האדם הנכון ? האם הייתי רוצה לראות אותי איתו שם בעתיד?.
וכאן מתחילה הבעיה. התשובה שלי היא- לא. או אפילו יותר בעייתי "אני לא יודעת". אני וחבר שלי כבר בקושי שוכבים. אין לי חשק לזה. ירד לי כל החשק המיני משום מה.
כבר זמן רב שאני ככה.
אני כבר פחות מתרגשת ממנו. כשאני יוצאת למסיבות עם חברים אני לא כל הזמן חושבת עליו ואיפה הוא ומה הוא עושה.
יש לציין שכשביקשתי ממנו שיכתוב לי אולי איזה כמה מילים של אהבה במכתב הוא ענה לי "אולי גם תקראי לי חוליו"?.
כשאני מנסה לדבר איתו, בצחוק (כי הרי ידוע לי שיש לי עוד זמן לחתונה ובאמת שאני לא ממהרת), הוא תמיד אומר ש"הוא לא רואה את עצמו מתחתן" - כמו כל גבר. או יותר נכון- כמו כל גבר שטרם התבגר. (נכון, יכול להיות שהוא לא רוצה להתחתן איתי אבל אני לא מאמינה שזה העניין).
אנחנו שונים. תפיסות העולם שלנו שונות. זה לא דבר רע. זה אפילו יכול להיות מעניין. אבל משום מה הוא לא מקבל את הדעות שלי וכל מה שאני אומרת שלא מוצא חן בעיניו, תמיד נגמר בעצבים או בריב מצידו.
כמו כן, הוא גם לא כל כך בוגר. אין לו שאיפות. הוא עובד בהמון עבודות ולומד לתואר ראשון אבל לא מבין את הטעם בזה. אם מתקלקל לו משהו ברכב והוא צריך לשלם קצת כסף ישר הוא מתעצבן ו"לא מבין בשביל מה עובדים. מה שווה הכסף". במקום להגיד לעצמו "מזל שאני עובד. יש לי כסף לתקן לעצמי את הרכב".
הוא נורא תבוסתני ואני לא מרגישה שיש מי שירים אותי למעלה. אני כל הזמן מרימה אותו. מרגישה קצת כמו אמא קטנה.
אני לא רוצה לגמור כמו הבחורות בנות ה30 הרווקות שרק בוכות על כמה הן יפות ומצליחות ולא מוצאות אף אחד. כי אני לא כזאת. אין לי איזו "רשימת מכולת" מסובכת. בסה"כ שיהיו שאיפות (לא משנה איזה)!!
שיהיה לי גבר שיתן לי ביטחון. שאני אדע שזה מישהו שאפשר להקים איתו בית. משפחה. שהוא יהיה אחראי מספיק לעבוד ולהביא כסף הבייתה (יש לציין שאני עובדת בעבודה שמכניסה משכורת מאוד יפה) אבל שיתנהג כמו גבר אמיתי בלי להתבכיין כל הזמן!!
ומהצד השני- האהבה. המתיקות. הכיף שיש לי איתו. הוא מעניין אותי.
ולהיות הצד שנפרד- אף פעם לא קל.
האם עשיתי את הצעד הנכון? האם לחכות קצת? האם משהו ישתנה?
סליחה על המגילה אבל היה לי חשוב להוציא הכל ולנסות להסביר את עצמי הכי טוב שאפשר...
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק שוב
עדי בדיחי07/10/2013שלום,
תיארת סוגיה כללית שבוודאי הרבה חווים אותה. אין תשובה קונקרטית לשאלה- האם נכון להישאר איתו.
תיארת מספר גורמים שיכולים בהחלט להוות בעיה בהמשך הזוגיות, ומנגד, תיארת מספר סיבות טובות מאוד כן להישאר איתו.
חלק מה"בעיות" שתיארת יכולות להיפתר ע"י שיחה טובה, ע"י שקיפות מלאה או עם הזמן וככל שהגיל יעלה ובכך ציפייתך לשאיפות- גם תתממש. ציפיות אצל נשים אינן זהות בזמן ובתזמון לאלו של הגברים. לא תמיד נדע מה אנחנו רוצים מעצמנו גם בגיל מבוגר יותר.
לגבי השוואה למה שקורה בחוץ, עד כמה שזה טבעי, ההשוואה הזאת הרסנית בסופו של יום. כיוום שאם נפעל על פי מה שאחרים עושים ונפעל מתוך מקום של לחץ- התוצאות יהיו בהתאם.
ניתן יהיה להמשיך את הקשר ולבדוק טוב האם יש בסיס טוב של הדדיות, שקיפות, עבודה יחד על בעיות זוגיות ומכנים משותפים נוספים. אני מניחה שהעינין האינטימי קשור ברובו גם לאמביוולנציה שלך בנוגע לזוגיות.. ולכן ברגע שיהיו תשובות סביר שגם זה יפתר. בכל נושא הקשור למיניות וליחסים אינטימיים תוכלי גם לשאול בפורומים השכנים העוסקים בנושאים האלו, כאן בפורטל.
הדבר היחיד שיש לשים עליו את הדעת באמת, הוא המשפט "אני לא רוצה להתחתן". קחי בחשבון שכרגע ואולי זה נכון לטווח הזמן הקרוב- הוא לא בעינין של להתמסד. אם את כבר כן, אני לא רואה טעם לחכות למשהו שאת לא יודעת מתי ואם בכלל הוא יקרה.
אם את מוכנה לחיות איתו בזוגיות, אך לא תחת החופה- זה כבר עינין אחר, אך מהתרשמותי לא בכך מדובר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)