מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להתנתק מהקודםקרן09/10/2013
שלום אני בזוגיות ב7 חודשים האחרונים
הקשר הנוכחי רציני ויש כיוון לעתיד
אנחנו אוהבים ומאוהבים הוא יותר ממני. יש בינינו כבוד ויחסים טובים מאוד. אנו באמצע שנות ה20
הקשר איתו זה כל מה שהיה חסר לי מבחינת היחס והאהבה ותשומת הלב בקשר של האהבה הראשונה לפני כבר 3 שנים כמעט. החיים איתו יותר טובים לי
אבל עדיין יש פעמים שמתלבטת עד כמה הוא יכול להבין ולהכיל אותי. ויש מחשבות על האקס וכאב עלינו למרות שגם היחסים והיחס במשך כמעט כל הזוגיות היו דברים שהיום אחרי חודש גג של שינוי בהתנהגות הייתי נפרדת
אז הפרידות 2 היו ממנו בפועל למרות שבראשונה אני גם רציתי
למה אני לא במיליון אחוז בטוחה בקשר הנוכחי ולא מצליחה להבין מה מעכב אותי מלהתקדם איתו. הוא רוצה לעבור לגור ביחד אני רוצה לחכות עוד. ולמה יש מחשבות על בחור שרוב הזמן היה לי רע איתו ויודעת שטוב שנגמר גם כי העתיד שלו היה יכול להיות נוראי עבורי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על אקס - מה עושים?
טלי צרקינסקי09/10/2013קרן שלום,
לעיתים קורה שגם בקשר שהוא מספיק טוב, עלולים להיכנס להשוואתיות לקשר קודם..
זה יכול לנבוע מהרבה סיבות ואין זה מעיד שאינך מעוניינת בבן זוגך הנוכחי או שהוא אינו מתאים לך להמשך החיים.
אני אנסה לציין מספר דברים.
ראשית, "אקסים" הם חלק מרפרטואר רגשי/חלק מעולם שחווית בכל זאת במסע חייך..
אי אפשר "למחוק" אותם ממה שחווית במהלך החיים.
שנית, יתכן ועולה עתה חשש, וחשש זה יכול לנבוע מהרבה מאד סיבות, הן ממה שהעלית של שינוי (=חיזוק הקשר ומעבר למגורים משותפים), לבטייך עד כמה בן זוגך יוכל להכיל ולהבין אותך, יתכן גם פחד שעולה אצלך בגלל מחשבות שעולות אצלך בגלל ה"אקס"). כלומר - זה נובע מזה או הפוך...
את יודעת שבן הזוג שלך הוא אדם שאת בהחלט רואה בו פוטנציאל לקשר עתידי.
יתכן מאד שאלמנט ההשוואה לאקס מייצג איזה חשש שלך להתקדם בקשר וזה יכול להיות מכל מיני סיבות. אני חושבת שזה מאד חשוב שאת מזהה את זה ומעלה את זה.
לעיתים גם יש "חלקים" שונים את בני אדם שונים. סה"כ בן זוג מורכב מכל מיני תכונות והוא או אנחנו לא מושלמים. ויתכן והאקס מייצג דברים מסוימים שאהבת, מאידך, מייצג דברים מסוימים שלא היה בהם מספיק בכדי לקדם את הקשר או אף.. לסיים אותו.
כיום יש לך בן זוג שמעוניין בקשר, מעוניין לקדמו למגורים משותפים והוא רציני בכוונותיו.
מה עושים?
אם את מרגישה שהמגורים מוקדמים לך, הייתי מדברת אתו בכנות. שאת רואה אתו את המשך הקשר ואת רצינית לגביו, אוהבת אותו, אולם את רוצה קצת לחכות עם נושא המגורים.
חשוב מאד לזהות אם זה מתוך חרדה או אם את באמת מרגישה שזה מוקדם לך (וכל תשובה כאן היא בסדר).
לגבי תכנים שקשורים לקשר הזוגי כגון: הקשבה, הכלה, להיות בשביל..., תמיד אפשר לשוחח האחד עם השנייה בתקשורת בונה ומאפשרת על כל מה שחשוב לכם על מנת לאפשר לכם קשר פתוח וערוץ תקשורת כזו המאפשרת לכם להיות פתוחים וכנים למען זוגיות טובה והדדית.
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)