מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשואה בבעיהג'ינגית יפה12/10/2013
אני נשואה כבר עשר שנים...נישאתי מאהבה גדולה וכעת אני מרגישה שהאהבה שלי הולכת ומתכוצת. יש לנו ילדה, שנינו עובדים, יש בית. על הנייר- הכל טוב. אבל בשיחה- אין לנו על מה לדבר חוץ מילדה. גם בבית בעלי לא עוזר כי הוא המפרנס העיקרי. תחומי העניין שלו לא חופפים לשלי- ולא מעניין אותו לוותר טיפה כדי להתקרב אלי: 3 פעמים בשבוע אימוני ספורט בשעות הערב-והתוצאה בעל חתיך ומרוחק. גם אני התחלתי להתרחק....לפני כשנתים היינו בכמה מפגשי טיפול זוגי. זה עזר לתקופה אבל עכשיו זה שוב מרגיש לי בודד. התחלתי לפתח תחומי עניין מגוונים- פוליטיקה מקומית, פעילות קהילתית... פגשתי בחור בגילי, גרוש. פיתחנו יחסי ידידות טובים. זה גרם לי למצוקה נפשית אדירה-- אני שמחה שיש לי ידיד טוב, אבל חבל שזה לא בעלי. על בעלי אני סומכת עם הילדה, סומכת מבחינת כסף- הוא בן אדם טוב, כנראה אוהב אותי בדרכו אבל אין לו שום עניין בשיחות נפש או ביטויי רגש. זה דוחף אותי לכיוונים שלא חשבתי עליהם אף פעם...
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מתארת משהו טבעי
טלי צרקינסקי12/10/2013ג'ינגית יפה שלום,
את מתארת מצב שיכול לקרות במערכת יחסי זוגיות לאחר שכל אחד מכם התבסס לו מבחינה תעסוקתית, יש לכם בת שאתם מגדלים, תיתכן שחיקה בזוגיות...
זוגיות, כמו כל דבר בחיים, הוא משהו שיש ל"תחזק" אותה ולשמר אותה וזה לא תמיד פשוט, בוודאי כאשר נכנסים משתנים של התמודדויות שונות ביום יום כגון: גידול ילדים, התמודדות עם עבודה, הרצון של כל צד לפתח גם נפרדות (שזה מאד טבעי ואף רצוי - הכוונה לתחביבים וגם עולם של כל אחד משלו - זה יכול אח"כ להיות משהו שאגב אפשר להביא אל תוך הזוגיות).
וכאן עולה השאלה - איך אפשר להחזיר את כל זה אל תוך הזוגיות ולעשות שינוי בתוך הנישואין, מה שיכלול שיחות משותפות, זמן איכות זוגי, זמן כזה שיאפשר לכם לדבר, זמן שיאפשר לכם את האינטימיות ועוד.
כל אילו לא מגיעים ב"אוטומט" עם הנישואין. אלו בהחלט דברים שחשוב לדבר עליהם וליצור אותן.
את מציינת שהייתן במספר פגישות של יעוץ זוגי, השאלה אם זה הספיק ולא היה צריך יותר זמן?
מאד יתכן שאותו ידיד מעורר אצלך פנטזיות "מה היה אילו היה בעלי"? אך בפועל, אינך מכירה אותו דיו ובוודאי לא כבעל וכמובן לא כבעל לאחר X שנים במערכת זוגית ביחד..
כך שיתכן שגם אם הוא היה בעלך, היו מתעוררות שאלות שעשויות להתעורר בזוגיות לאחר תקופה...או שלא היו תכונות שיש בבעלך..
יתכן שאפשר לקחת את מה שמתעורר אצלך ואת אותן מחשבות (שזה בסדר לחשוב/להרגיש), ולהבין שזה מעין "פנס" שמאיר מה קורה לך בתוך הנישואין, מה חסר שם, מה היית רוצה שיהיה לך שם ואת בהחלט מעלה כאן מה עוד היית רוצה.
מה שכדאי לעשות הוא להביא את הדברים שאת מעלה כאן אל הקשר עם בעלך.
לחשוב ביחד ולתקשר באופן פתוח מה קורה היום בקשר ביניכם, איפה את מרגישה שיש שינוי, ריחוק. מה חשוב לך, מה את מרגישה.
ממקום בונה ולא שיפוטי.
המטרה היא ליזום הדדיות בשיחה, כזו המאפשרת לכל צד להביא את עצמו.
מה שטוב יהיה אם תוכלו להגיע מה הייתם רוצים לשפר, מה חשוב לכם לעשות ביחד, כולל זמן איכות (גם אם זה למצוא זמן ל"דייט" שבועי) וכן זמן איכות לכל אחד בנפרד (בזוגיות זה חשוב שיש את הביחד ויש את הנפרדות).
נראה שיש צורך בהחלט להעלות את הדברים ולבחון ביחד מה שקורה במידת הצורך, ניתן לחזוק ליעוץ זוגי.
אם יש ביניכם בסיס טוב בתחומים שונים, שווה לשקול לעבוד על הקשר ולמלא את החסר ולחזור למצוא היום את מה שחיבר ביניכם וכל מה שכן טוב שם.
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)