מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר אמון?יואב13/10/2013
שלום, אני נשוי באושר 13 שנים עם 3 ילדים, מעולם לא בגדתי באישתי ולא הסתרתי ממנה דבר, אנחנו נהנים מחיי מין פעילים אך יש חוסר התאמה בתדירות היחסים.
בעוד שלאשתי מספיק פעם בשבוע אני רוצה יותר.
לפני מספר שנים דברנו על הנושא, לאחר השיחה חפשתי פתרון שלא ילחץ ומצד שני לא להיות מתוסכל.
כדי להתמודד עם העניין החלטתי שאני יזום פחות ויעביר את המושכות אליה בנוסף נהלתי רישום בכל פעם שבצעו אקט מיני.
העניין עבד תקופה ארוכה (מספר שנים) ונהלנו יחסיים שבסך הכל שני הצדדים מרוצים, התדירות נשארה על פעם בשבוע.
הנושא שוב עלה לאחרונה וציינתי שאני לא מתוסכל אבל הייתי מעוניין ביותר וספרתי לאשתי על כך שתעדתי ביומן (אישי לגמרי) בכל פעם שקיימנו יחסים.
היא נעלבה מאוד מהעניין התיעוד, ממש נפגע עמוקות.
הסברתי לה שבצעתי את זה בשבילי וזה עזר לי, לא שתפתי אף אחד וגם מעולם לא "השתמשתי" בזה נגדה.
היא הסבירה שהיא מרגישה כחפץ מיני וההתיחסות שלי למין היא טכנית לגמרי, בנוסף נעלבה מאוד מזה שהסתרתי את העניין.
אני לא מתווכח עם התחושות שלה אבל מרגיש שהתגובה שלה לא הגיונית, לכן השאלה שלי האם באמת ניהול של רישום הוא כזה נורא? האם זה ניראה כמו מעילה באימון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
LON13/10/2013היי,אתה נשמע לי בחור אחלה,לדעתי אישתך נעלבה סתם!!(אצלי בדיוק הפוך-אני יוזמת,בעלי בכלל לא..)אז נראה לי אני גם אעשה רישום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבר על כך עם אישתך
טלי צרקינסקי13/10/2013יואב שלום,
בזוגיות בהחלט יתכן מצב בו הצרכים המיניים של בני הזוג אינם זהים ולכל צד יש צורך בתדירות שונה של יחסים מיניים. מה שחשוב הוא באמת היכולת להגיע להסכמה ולהדדיות שכל צד יצא שבע רצון ומסופק דיו במערכת היחסים, כולל המינית ובכלל.
למיניות השלכות על מערכת יחסים זוגית וכן הפוך - למערכת זוגית השלכות על מיניות.
בהחלט יתכן שלאשתך צורך ביחסים אחת לשבוע, כאשר מגדלים ילדים ויש עבודה וזוגיות רבת שנים, ישנה גם כניסה לשגרה וחשוב לשמר גם את הבסיס המיני כך גם המיניות. אין כאן "נכון ולא נכון". אין "מעט מידי או יותר מידי" כל דבר שהוא בגדר הדדי בין בני הזוג הוא הנכון. בין אם זה אחת לשבועיים ובין אם זה שלוש פעמיים בשבוע.
לגבי הכתיבה שלך, עצם הכתיבה היא לא מעילה באמון אך אני מעלה שאלה שאתה יכול לבחון עם עצמך, באיזה אופן אתה מרגיש שהיא הועילה לך? האם הרישום עזר לך באיזה אופן להרגיש שאתה שולט בסיטואציה? (ששמת מעין "וי" שהיו יחסי מין)
חשוב שתבדוק עם עצמך כיצד הרישום עונה על הצורך שלך.
אתה מציין שאשתך מרגישה אובייקט מיני. כאן חשוב כמובן לדבר אתה על כך ועל מה אתה באמת מרגיש כלפיה, הן כלפי התשוקה שלך אליה (שזה מחמיא מאד)
והן כלפי דברים אחרים שאתה רואה/אוהב/חווה/חשובים לך אצלה. כך היא תראה שאתה רואה אותה מעבר.
סיכוי רב מאד שהיא רואה זאת.. אך יתכן שאלמנט הכתיבה הפך את הראיה שלה למעט יותר טכני ועל כן הייתי ממליצה כן לשוחח על כך, כן לשתף אותה איך זה עזר לך ומה זה היה עבורך, לשתף אותה במה אתה רואה אותה לא רק בתכנים המיניים (גם) אולם מה מעבר וכך היא תוכל לראות שאתה חווה ורואה אותה כמשהו אינטגרטיבי (גם וגם...)
חשוב גם לבדוק עם עצמך אם אתה לא באמת מתוסכל ולעשות חושבים אם כדאי מידי פעם לעשות "פאוז" ולנסוע למקום שניכם, לצימר/מלון/חופש, כל מה שעושה לכם טוב, מעבר לשגרה הרגילה. שם באמת אפשר להתנתק מהיום יום...
יש אלמנטים נוספים שאפשר בהם "לשדרג" את הזוגיות והמיניות ואפשר גם לדבר בתוך המיניות מה היא אוהבת, מה חשוב לה ולהיות בתקשורת פתוחה גם שם.
באופן כללי, חשובה כאן תקשורת, לא נראה לי שקרה כאן משהו "נוראי" אלא הייתי לגמרי לוקחת זאת כבחינה מה זה עשה לך ומשם לשיתוף ולהדדיות.
נשמע שיש לכם קשר טוב וזה מצוין.
מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)