משבר נוראי, באשמתי...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר נוראי, באשמתי...
    דידי
    13/10/2013

שלום,
    אנו נשואים 6 שנים ובערך 10 שנים יחד. יש לנו שני ילדים קטנים.
    לפני כמה חודשים החל משבר בזוגיות שלנו שנבע מחוסר רצון/חשק לאינטימיות מצדי (כל סוג של אינטימיות: סקס, שיחות, פעילות יחד) עם בעלי.
    בעלי, שמאוד רגשי (בניגוד אלי) מאוד היה צריך את זה והיה לו מאוד קשה שלא קיבל מה שהיה צריך ורגיל אליו. הוא פשוט נשבר, והלך לטיפול פרטני אינטנסיבי. לעיתים אפילו פעמיים בשבוע. עבר תקופה קשה.
    אני, במקביל, תמכתי בטיפול שקיבל ובשלב מאוחר יותר התחלתי טיפול בעצמי, אצל מטפל אחר (המטפלת שלו לא היתה מוכנה לקבל אותי).
    וההתקדמות לאחרונה היתה איטית וחיובית (אבל איטית).
    לפני כשבוע, בעלי ראה בנייד שלי התכתבות מינית שלי עם מישהו. עלי לציין שזו היתה התכתבות בלבד! לא היו פגישות ולא היו אמורות להיות! רק מילים... באיזו צורך שלי, כנראה, להרגיש נחשקת, משהו שמאוד העלה לי את הביטחון ואת האגו. (לא נעים לי להגיד, אבל עם הביטחון הזה חזרתי הביתה והסתכלתי על בעלי בצורה טובה יותר)...
    הוא מיד ארז תיק ויצא מהבית והילדים איתי... מאז, פשוט נורא!!! הוא לא מוכן להסתכל עלי ונחוש בדעתו להתגרש. אני מצידי מנסה לתקשר איתו, שולחת לו המון הודעות לנייד שאני מתנצלת, ושאני אוהבת אותו כל-כך ושאני מוכנה לעשות הכל! כדי שיסלח לי... פשוט הכל! אני לא אוותר בקלות.
    אבל כבר שבוע (שמרגיש כמו נצח) אני מסתובבת עם תחושת האשמה הזו ותחושת הצער הזו שגומרת אותי. והוא עדיין לא מוכן להקשיב.
    המטפל שלי עדיין בתמונה, מודע ויודע על הכל. תומך ומנסה לעזור. אך העניין תלוי בבעלי שנעול בדעתו.
    אני לא יודעת מה לעשות.... מרגישה מיואשת....
    אשמח לדעה, אובייקטיבית, מניסיונכן על המקרה שלי.
    אני לא מפסיקה לבכות בלילות, אחרי שהילדים הולכים לישון, ומנסה מאוד להיות חזקה לידם. זה לא קל.....
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר נוראי, באשמתי...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממליצה לנסות טיפול זוגי

טלי צרקינסקי
    13/10/2013

דידי שלום,

אני מבינה לגמרי את המצוקה שלך.

יש כאן שאלה אם מה שבעלך נחשף אליו היה "טריגר" (זרז) לארוז את התיק על דברים שהצטברו קודם (הקשיים שעלו בזוגיות שבעטיים גם הלכתם לטיפול).

זה נכון לא ללכת לאותו מטפל (שהמטפלת של בעלך לא קיבלה אותך לטיפול פרטני במקביל אליו) אלא אם כן מדובר בטיפול זוגי כמובן.

כאן עולה שאלה - האם שקלתם ללכת לטיפול זוגי?

מה שקרה הוא שאותו בחור ששלחתם הודעות אחד לשנייה למעשה החזירו לך ריגושים שככל הנראה היו חסרים לך בנישואין, אין זה אומר שלא ניתן להחזירם כמובן.

בנישואין יש עליות וירידות וחשוב "לתחזק" כמה שזה נשמע מכני, מערכת זו כמו כל מערכת אחרת.

וכאן אנחנו מגיעים באמת למה אפשר לעשות עכשיו.

הייתי בוחנת עם עצמך, בפרט שאת מציינת שאת עדיין בטיפול וזה טוב, מה חשוב לך? האם את רוצה לחזק את הקשר עם בעלך? האם את מוכנה לעבוד על הקשר שלכם? האם את מוכנה לקבל את זה שהיו קשיים ויכול להיות שאם תעבדו על הקשר יהיו דברים שיחזרו, גם אם בעלך נפגע כי היה לך חוסר חשק לאינטימיות וכו' (ללא שיפוטיות כמובן, אנחנו בוחנים כעת מצב). חשוב ראשית לדעת - אם זה הפחד להיות לבד או רצון אמיתי לשקם את הקשר ולהיות אתו על המשתמע מכך.

כמובן חשוב לבחון היכן עומד בעלך כעת, האם הוא מוכן לגייס כוחות ולעשות עבודה משותפת ?

יתכן שהוא פגוע מהאירועים האחרונים אך יתכן ואם תבואי עם מסר שחשוב לך לתת הזדמנות (בהנחה שאת באמת רוצה כזאת) ולהיות כנה ולהבין שהוא נפגע ולא היה פשוט ואת רוצה לעבוד על הקשר, הדרך שאני רואה היא דרך טיפול זוגי - ביחד,
    לא דרך טיפול פרטני כל אחד לחוד.

בטיפול זוגי שניכם ביחד נוכחים (תרתי משמע) עם כל כולכם ומדברים על הזוגיות שלכם, על האכזבות, החששות, הפנטזיות, העתיד, העבר, על הכל ומשם ניתן להתחיל לעשות עבודה.

משבר יכול לקרות אצל הרבה מאד זוגות אשר מצליחים לשקם את הקשר ואף לצמוח ממנו.

את יכולה גם, אם את מרגישה לנכון, להראות לו את התשובה שלי בפורום.

מאחלת לך הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי, בהמשך לתגובתך...

דידי
    14/10/2013

קודם כל - תודה.
    לצערי, בעלי כל כך נעול ופגוע כרגע שאין מה לדבר על ייעוץ זוגי.
    המטפל שלי הוא מטפל זוגי, והפגישה הראשונה איתו הייתה של שנינו יחד, אך בעלי החליט שזה לא מתאים לו (מה גם, שהיה עדיין בטיפול הפרטני שלו).
    והמטפל שלי אמר שזה לא נכון לעבור שני טיפולים במקביל.
    אז אני המשכתי ללכת אליו לבד.
    אני מבחינתי מוכנה לעשות הכל כדי שלא לפרק את המשפחה וכדי לעבוד על הזוגיות. כך גם אמרתי לבעלי, אך כנראה שאין בליבו כרגע מקום לסלוח לי...
    אני ממש מתפללת לאלוהים שגל יפתח את ליבו אלי. ובמקביל מאוד משתדלת להעביר לו כמה שאני אוהבת אותו וכמה שאני מתנצלת... באמת! בהודעות לנייד וגם מדי פעם מולו... בינתיים הוא לא מוכן להקשיב.
    נראה מה יהיה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דידי, ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    14/10/2013

תראי, טוב עשית שהמשכת את הטיפול לבד, עדיך אף אם אין טיפול זוגי, ללכת לבד על לא ללכת בכלל. כי בכל זאת ניתן להתבונן בתוך התהליך גם במה שאת עוברת.

נותר באמת לראות מה יהיה בהמשך, אני ממש מבינה אותך שמאד לא פשוט להיות בתקופה כזאת ועל כן בהחלט כדאי להמשיך בליווי המקצועי.

שמעתי על לא מעט זוגות שהייתה להם פרידה זמנית וחזרו.

כמובן חשוב לא להישען על מחשבה זו בלבד. מה שכן הייתי משדרת אם את משדרת לו משהו, הוא פחות אמירות כמו "אהבה" ו "רוצה אותך" וכו' (שעשוי להיתפס כסיסמא).. אלא יותר הולכת לכיוון שאת מבינה מאד את הפגיעה שלו ואז מכניסה את המקום של המשבר, וכן את האהבה שלך והאמונה שלך שאתם יכולים לשקם את מה שקרה לכם ולצמוח מזה....

יתכן מאד שאת עברת עכשיו איזה הלם כשהוא קם והלך וזה עורר אותך מאד מבחינה רגשית שלמעשה את לא רוצה באמת לפרק את מה שיש ביניכם והוא לא מובן מאליו.

אני מקווה שתצליחו לאחות את מה שקרה ביניכם ותצמחו משם ומאחלת לכם רק טוב ואם כך תמשיכו ממליצה על תהליך של טיפול זוגי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי, תודה רבה!! חיזקת אותי.

דידי
    16/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו