זוגיות במשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות במשבר
    sivan
    13/10/2013

בעלי ואני נשואים כ- 10 שנים יש לנו שני ילדים מקסימים,
    בעלי גרוש ויש לו ילד מנישואים קודמים, במערכת היחסים שלנו תמיד זרמה, מערכת חיובית, חזקה, כיף והרבה שמחה.
    ברגעי משבר ומריבה תמיד בעלי היה זה שרצה להרים ידיים ולוותר כי ככה הוא סבור שלא צריך להילחם (כואב ופוגע אבל נכון), אני באה ממשפחה שידעה משברים בזוגיות וגם הייתה אהבה גדולה בין הוריי והם לעולם לא ויתרו ואולי גם אני ככה בעקבותיהם, בשנתיים האחרונות אני מרגישה שבעלי לא אותו אדם , מרוחק, מנוכר, קר אליי, סקס עושים רק כשצריך ולא יותר, כמובן שאני יודעת שהוא גולש באתרי סקס באינטרנט על מנת לספק את יצרו המיני אבל לא איתי, היה משבר גדול לפני כעשרה חודשים שם ביקש להישאר בבית כי הוא מאוד אוהב את הילדים ושכול אחד מאיתנו יחיה לבד, אני לא הסכמתי וביקשתי ממנו שיגיע להחלטה אחרת כי אם הוא רוצה להיפרד אז נפרדים ונלחמתי נלחמתי על הזוגיות על הביחד, עברו מאז 10 חודשים ואני שמה לב שוב, הוא לא בבית נפשית ורגשית, ניסיתי לדבר איתו והוא אמר שהוא לא אוהב אותי יותר, והוא רוצה להישאר בבית עד שהילדים יגדלו, זה לא מקובל עליי בכלל אני רוצה שהגבר שלצידי יאהב אותי, הוא חגג יומולדת 40 לפני כשנתיים וניראה לי שעדיין חווה משבר ניסיתי לדלות ממנו אם יש לו מישהי חדשה/אחרת בחייו הוא אמר שהוא לא רוצה אף אחת בחיים שלו הוא רוצה חופש , אני ממש לא חונקת אותו הוא מקבל ממני המון חופש הוא יוצא עם חברים ומבלה המון בלעדיי ! אני מצידי לא רוצה לוותר אני עדיין חושבת שהוא החצי השני שלי וכן, אני עדיין אוהבת אותו ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתחזק בטיפול לפני קבלת החלטה

טלי צרקינסקי
    13/10/2013

sivan שלום,

את מתארת מצב לא פשוט.

את "אוחזת" במושכות בבית ולא בנקל מוותרת גם כאשר עולה קושי.
    נראה שזה אכן דפוס שאת למדת מהבית ויש בכך כמובן גם אלמנטים טובים, מאידך, את שואלת את עצמך וזו דילמה לא פשוטה, עד כמה להילחם?

עד כמה להתפשר?

את אוהבת את בעלך, אך חווה ממנו ריחוק, לא מרגישה שהוא שם עבורך פיזית או רגשית. ואת לא רוצה אווירה בבית של שני בני זוג שגרים כשותפים לדירה.
    האם שוחחתם מה מפריע לו בקשר מעבר למה שמתאר? מה התהליך שקרה שם?

בין בני זוג ואנשים בכלל, יש דינמיות ושינויים במהלך החיים, לא תמיד פשוט להכיל אותם ולעיתים הם לא תמיד בקצב שלנו.

הנטייה שלי היא להמליץ לך על יעוץ פרטני שהוא גם מטפל/ת זוגי.
    מדוע? יש לי תחושה שיהיה לך טוב להתחזק ולהתחבר למקומות טובים שלך, חזקים שלך, לעבד דברים שהיית רוצה, לבחון עם עצמך מה חשוב לך היום ולקבל החלטה ממקום מושכל, שליו ועם ביטחון ושאיש מקצוע ילווה אותך את התהליך.

ההרגשה שלי ממה שאת מעלה שאת עם החלטה, אך עם לבטים רבים ויש בך חלק שלא מוכן לותר ואני מבינה כמה זה לא פשוט. יתכן וטיפול יחזק אותך לקראת קבלת החלטה...

גשי לקבל עזרה, את רק תצאי נשכרת.

מאחלת לך הרבה טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

סיוון
    15/10/2013

הרצון להישאר ביחד קיים אני לא אשקר אבל לא בכול מחיר!
    הבהרתי לו בשבת האחרונה שהרצון שלי זה לשמור על המשפחה ביחד ואם יש מה להציל אני מוכנה להפשיל שרוולים, אבל אין מצב שנחיה תחת אותה קורת גג אחת אם נגמר לו לא בשביל הילדים ולא בשביל שום דבר !
    אני מבחינה בניסיון מצידו להתקרב אליי, לשתף אותי במה שעובר עליו ביומיום בעבודה עם אנשים וכו' בלי קשר אלינו, אני כואבת וככ מאוכזבת, לחשוב שהוא העריץ אותי פעם, העיניים שלו עדיין רכות ואוהבות ומסתכלות אליי באהבה רבה, והוא די נהנה ומחפש שיחה איתי דווקא לא בנושא שלנו לדעתי הוא אינו יודע מה הוא רוצה,
    הייתי רוצה להזכיר לו ...
    אנחנו אף פעם לא יוצאים לבד תמיד עם חברים ועם הילדים אולי הלב שלנו חסר לו ? הוא הציע מליוני פעמים ואני לא זרמתי.
    אולי הוא מתגעגע אני כבר לא יודעת מה לחשוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוון ממשיכה לאחר תגובתך

טלי צרקינסקי
    15/10/2013

היית רוצה לנסות למצוא אתו ביחד זמן איכות זוגי?

אני חושבת שהעברת לו מסר חשוב מאד ונכון.

מחד, לא להישאר ביחד בכל מחיר, מאידך, מוכנות שלך כן לראות מה ניתן לעשות, כפי שאת רושמת "להפשיל שרוולים" ולבחון האם בכל זאת ניתן לעשות משהו בתוך הקשר הזה.

אולי התרגום ל"אהבה" היא לכל מיני דברים שלא ברורים לו גם?

אולי זמן איכות זוגי הוא מה שהיה חסר לכם בקשר אם את מציינת זאת ואז ניתן למצוא אותו ביחד.

לקבוע זמנים שאתם משקיעים רק אתם - בזוגיות שלכם - כולל שיחות, אינטימיות וכו'..

ולתת הזדמנות למה שקורה שם אם את רואה מוכנות מצדו.

כדאי לכם לשוחח לך הדברים שהעלית כאן ואף להעלות שאולי היו דברים שהיו חסרים או שפחות הלכת בעבר אבל את תשמחי היום כן לעשותם במסגרת הקשר. לפעמים מזהים בקשר דברים שחסרים וממלאים אותם.
    לפעמים זה גם צומח ממשבר, פרידה זמנית ועוד..

בחנו מה חשוב לכם.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

טלי צרקינסקי
    15/10/2013

מחד, לא להישאר ביחד בכל מחיר, מאידך, מוכנות שלך כן לראות מה ניתן לעשות, כפי שאת רושמת "להפשיל שרוולים" ולבחון האם בכל זאת ניתן לעשות משהו בתוך הקשר הזה.

אולי זמן איכות זוגי הוא מה שהיה חסר לכם בקשר אם את מציינת זאת ואז ניתן למצוא אותו ביחד.

כדאי לכם לשוחח לך הדברים שהעלית כאן ואף להעלות שאולי היו דברים שהיו חסרים או שפחות הלכת בעבר אבל את תשמחי היום כן לעשותם במסגרת הקשר. לפעמים מזהים בקשר דברים שחסרים וממלאים אותם.

בחנו מה חשוב לכם.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

טלי צרקינסקי
    15/10/2013

בחנו מה חשוב לכם.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי תודה

סיוון
    16/10/2013

טלי תודה רבה ,
    אתמול בערב הוא חזר מהעבודה, שתינו קפה ביחד ופתחתי שיחה על -"איך עבר היום וכו'"
    בין היתר עלתה השיחה וכן את צודקת הכוונה שלו זה שהוא לא מאוהב בי אין לו התרגשות/זיקוקים/ פרפרים וכו' הסברתי לו שגם לי אין ואחרי 14 שנה אני חושבת שנדיר שההתאהבות עדיין קיימת בתוך זוגיות בורגנית, אמרתי לו שאנחנו אשמים שעם השנים לא שמנו לב אחד לשנייה והתעסקנו כול כולינו בילדים במשכנתה בעבודה וביום יום פחות בזוגיות פחות בביחד הוא מאוד הסכים אבל הוא חושב שיש לו בעיה בלהיות בזוגיות, שאלתי אם קרה משהו שאכזב אותו שקשה לו , הוא אמר שזה לא קשור אליי, אין לו אף אחת אחרת אני החלטתי לזרום, ליזום, ולנסות ושוב סיכמתי את השיחה בזה שהדבר האחרון שאני רוצה זה שהוא יישאר איתי כי נוח או בגלל הילדים או בגלל שהוא מרחם עליי את זה אני לא רוצה יהיה קשה כמה שיהיה אם צריך נפרד..
    מה את חושבת ?
    יש על מה לעבוד ?
    אמרתי לו שאחת לשבועיים נצא רק הוא ואני בלי תוספות הוא נראה נלהב ומאוד רוצה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סיוון, ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    16/10/2013

בנושא של התאהבות, אכן יש להבחין בין המושגים של "אהבה" ו"התאהבות"
    לעיתים זה עשוי לבלבל. "פרפרים" "זיקוקים" איני הכרח (אגב, גם לא בתחילת קשר, להצלחת קשר או לנישואין, לא כל קשר חייב להתחיל מהתאהבות) אף שזה מאד נחמד להרגיש זאת.... הכרתי נשים ש"פסלו" גברים מאד נחמדים בגלל שלא חשו "פרפרים" אך כן הייתה - משיכה, נושאי שיחה ועוד מרכיבים שיש בם פוטנציאל כדי להרכיב זוגיות.

במונח "התאהבות" יש יותר נטייה לעשות לאדם השני "אידיאליזציה" משהו של שלמות וזה באמת יותר מאפיין את תחילתו של הקשר. בהמשך הקשר, כאשר יותר מודעים למכלול התכונות של הצד השני (שהרי איש אינו מושלם והבן זוג אינו "אידיאל" ואנחנו איננו "אידיאל" ואיש אינו צריך להיות כזה..)

משם מתחילה אהבה בוגרת, כזו שיכולה להכיל אל תוכה את ה"גם וגם".

אני קוראת שהתחלתם לדבר ביניכם ושבעלך מעוניין לצאת ולהשקיע בזמן איכות זוגי שיתכן וזמן זה, חמק לכם במהלך שנות הנישואין איפשהו...

לדעתי קיים סיכוי, וכן, אם קיים רצון משותף לעשיה, לשותפות, לניסיון, זה כדאי לנסות.

ועם זה אני מאחלת לכם שבאמת תיקחו לכם את הזמן, אני קוראת משורותייך שאת מדברת אתו בכנות וזה מאד ראוי להערכה לדעתי.

תנסו למצוא לכם את הזמן ביחד, ראו מה חסר לכם בקשר, כולל כל מה שקשר זוגי מורכב ממנו ותדעו, שגם ממשבר או קושי, ניתן להגיע לצמיחה ולזוגיות יפה.

אני מאחלת לכם הרבה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי תודה רבה רבה !!!

סיוון
    17/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מטפלת בשם שגית שלו

דני
    31/03/2015

אני מתוך ניסיון אצל מטפלת בשם שגית שלו שעזרה לנו מאד והצילה לנו את הזוגיות

מאד ממליצה לך לגשת אליה היא מטפלת מאד מוצלחת יש הרבה אנשים שממליצים עליה

דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו