מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חמותי מציקהשושי16/10/2013
שלום!
חמותי כל הזמן מציקה לי ואומרת לי לנקות 24 שעות. היא אומרת לי שגיסתי שגם יש לה ילדים הבית שלה נקי ומסודר. אח"כ היא מספרת לכולם שאני מלוכלכת.
בעלי לפעמים מצדיק אותה כי אני לא עובדת כרגע ואומר שאני צריכה לנקות ולסדר.
בסדר אני מנקה ומסדרת אבל 3 הבנים שלי לא עוזרים לי בכלל.
אומרים שזה תפקיד שלי בלבד אני מרגישה מתוסכלת שאף אחד לא מבין/עוזר לי.
בעלי עובד כל היום מהבוקר עד הלילה. הוא קורא לי עצלנית אפילו שאני מנקה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה בחום לשוחח עם בעלך
טלי צרקינסקי16/10/2013שושי שלום,
אני מבינה את המצוקה שלך.
ראשית, חשוב שתרגישי שהתא הזוגי שלך עם בעלך הוא חזק דיו ושאין התערבות מצד החמה כי זהו משק הבית שלכם.
האם ידוע לך שבעלך משתף אותה בדברים (לעיתים בעלים משתפים את האימהות בדברים או שהן מתעניינות או מגיעות לבקר).
כל מה שקורה בבית שלכם באמת צריך להיות ביניכם.
הייתי משוחחת עם בעלך. אם בתוקפה זאת את פחות עסוקה יתכן ואת יכולה לקחת על עצמך יותר דברים. אין זה אומר כמובן לנקות 24 שעות ביממה (בהגזמה).
אך נסו לשוחח באופן רציני, כאשר הוא רגוע, את רגועה, אף כאשר אתם יוצאים ויש לכם זמן איכות שלכם - לא כשהוא חוזר עייף מהעבודה. אלא כששניכם לא עייפים/כועסים.
שיחה שאינה כוללת האשמות אם כי רגשות. מה את מרגישה, מה זה גורם לך כשאמו מתערבת, שחשוב לך שהיחסים יהיו טובים עם המשפחה. (שיחה מזמינה הקשבה).
בני כמה הילדים? (אני שואלת מבחינת העזרה בבית ועד כמה ניתן לגייס כל אחד לתפקיד).
איך הקשר שלך עם בעלך? את מרגישה שהוא מבין אותך? את מבינה אותו?
חשוב לדעת את הדברים. אם אתם חזקין כזוג חשוב יהיה לנסות לשדר לאימא שלו שהדברים נשארים ביניכם ואתם מסתדרים, אך השאלה כאן חשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שושי17/10/2013גילאי ילדים: 9.5, 7.5, 2
הקשר עם בעלי טוב אבל לפעמים הוא מקשיב לה הוא אומר שכל הזמן הבית יהיה נקי אז אני מסבירה שאני מנקה אבל עוד פעם מתלכלך על ידי הילדים.
בני הבכור מתעצל לעזור כי יש לו חברים ואני נשארת מתוסכלת אני לא שפחה של אף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי שלום, ממשיכה בתגובה,
טלי צרקינסקי17/10/2013תראי, מה שניתן לעשות הוא לעשות איזה "ארגון מחדש" של המצב בבית.
ראשית ממשיכה בהמלצתי לשוחח עם הבעל בעיתוי נכון כפי שציינתי, גם כדי לבדוק אם מה שמציק הוא רק נושא הניקיון, או שיש בניכם דברים נוספים שהייתם רוצים לחזק/לעבוד עליהם בזוגיות שלכם (לעיתים קל יותר לדבר על משהו חיצוני מאשר על דברים עמוקים יותר). כדאי בכל מקרה לשוחח, גם על מנת לחזק את הקשר שלכם ולשוחח על מה את מרגישה, מה הוא מרגיש ולפתוח ערוץ פתוח לתקשורת טובה ביניכם שזה תמיד טוב בזוגיות.
ניתן בהחלט לגייס את הילדים הגדולים והייתי פה נותנת להם את הבחירה - מה הם היו רוצים לעשות בבית?
לפעמים אם נותנים לאדם לבחור את מה שהוא מוכן/מתנדב לעשות בבית, הוא מרגיש עם זה טוב.
יש אנשים שפחות אוהבים להוריד אשפה, לאסוף כביסה למכונה, לקפל, לאסוף כלים מהסלון וכו' וכו'.. (תלוי איך הבית שלכם מתנהל).
הייתי עושה זאת בשיתוף עם בעלך ומאפשרת להם להחליט מה מתאים להם (משהו קטן לכל אחד). נניח - להחזיר כלים שאכלו בהם, להוריד אשפה..
זה טבעי מאד שבית עם שלושה ילדים לא יהיה נקי כל הזמן ובכלל שבית לא יהיה נקי כל הזמן...
ואכן, גם אחרי ניקיון, ילדים משחקים, נופל אוכל וכו'..
אני מאמינה שאם אתם מחזירים זאת לקשר ביניכם, אתם יכולים לפתור הרבה דברים שהעלית כאן אשר מפריעים לך.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)