מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי מחליטים ללכת הלאה?עצובה20/10/2013
כבר שנתיים שבעלי ואני בסרט רע בזוגיות. אני ישנה רוב הזמן על הספה והוא רוב הזמן משפיל אותי. לא יודעת כבר מה קדם למה. מה שבטוח שהמרחק הפיזי לא עוזר אבל מידי יום אני מוצאת את עצמי מושפלת כל כך על ידי בעלי שאני לא מסוגלת להביא את עצמי ללטף אותו. הוא מצידו הודיע לי שהוא לא רוצה שום מגע איתי ושנמאס לו ממני. הוא אבא נפלא ואני נקרעת בגלל הילדים שלנו (3) רק מעצם המחשבה על גירושין. חוץ מזה שהוא הודיע לי שאין סיכוי שהוא עוזב את הבית ואם רע לי שאני אלך. יש לי מועקה ענקית ואני מסתובבת רוב היום עם פחות אנרגיות מבעבר למרות שבחוץ לא ניכר המשבר החריף בו אני נמצאת. חברות טובות יודעות םרטים ומסייעות במילת עידוד וחיזוק. דוגמאות להשפלה: "אם לא תרדי עכשיו אני נוסע" ו...נוסע. אמירת כמו "את שקרנית אי אפשר להאמין לך וגו'" בצעקות ליד הילדים על כל דבר פעוט שלא נעשה כדיוק כמו שרצה מתעלם ממני אם אני קוראת לו וכו'. בקיצור-סיוט.
אוהבת אותו? כנראה שלא למרות שיש רגעים בהם אנחנו נעימים זה לזו ואז מרגיש שקיים שם רכש אך הוא נעלם ברגע הבא בו אני מותקפת/מושפלת. מה לעשות? לייעוץ זוגי מסרב בתוקף ושוב ושוב חוזר על המנטרה שאני צריכה ללכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת החלטות תוך סיוע
עדי בדיחי21/10/2013שלום עצובה,
נשמע בהחלט לא פשוט מה שעובר עלייך.
שנתיים זה בפירוש זמן רב עבור זוגיות שנמצאת במשבר, ואני מניחה ששכבה אחרי שכבה הגעתם למצב בו אתם לא יוצאים מהלופ של ריבים-צעקות ליד הילדים וקשיים מסביב.
אני מבינה שאינו רוצה טיפול וזאת אולי התנגדות טבעית מצד צד כועס- לא רוצה ולא רוצה. זה בסדר כרגע להיות במקום כזה של כעס, שכן גם עבורך לא קל ובוודאי יש לך תחושות שמלוות בתסכול ובכעס.
בשלב ראשוני הייתי ממליצה שתפני ליעוץ עבור עצמך בלבד. זאת כדי לקבל מעט כלים להתמודדות ראשונית עם המצב, כדאי שהוא ידע בשלב מסוים שאת לוקחת את היעוץ הזה, ולו בשביל הסיכוי הקטן שהוא ירצה מתישהו לחשוב על זה ברצינות ולהצטרף. בתוך הטיפול הזה את תרגישי לבטח יותר מוכלת ותדעי להסתכל על התמונה בפחות אמוציות, ואז זה יהיה פשוט יותר להערכתי.
כרגע אני חשה כי המצוקה שלך גבוהה וכי עלייך להתמודד עם זה יותר לבד (חברות יכולות לחזק, אבל טיפול יכול לקדם בסופו של דבר) ולכן אני ממליצה בכל זאת לגשת למישהו שיכול יותר לסייע ולהסתכל על התמונה מעוד זוויות. יתכן ואם תצליחי להגיע הביתה עם כלים מסוימים של התמודדות- בעלך יחוש זאת ויגיב לכך אחרת מבעבר.
יותר מאוחר , תוכלי גם לדון עם המטפל לגבי השאלה מה עושים עם הזוגיות. כרגע אני מעריכה שהמוקד הוא לסייע לך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)