מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיתוף_בעיהרון27/10/2013
שלום למנהלות הפורום הקוראים והעוזרים,
יש לי בעיה / דילמה, נתחיל ברקע קצר:
אני גרוש + 1. לפני כמה חודשים התחתנתי שוב ( רווקה ). והתבשרנו על הריון שדיי בתחילתו.
אין צורך לכתוב כאן את כל הסיפור והסיבות שהובילו לגירושין - כמובן זב מורכב מהרבה דברים ולכל צד בסיפור החלק שלו.
אני את החלק שלי יודע וכן עשיתי שינוי אחר כך - הלכתי לייעוץ ומיתנתי את הביקורתיות שלי, אני גם יודע שיש עוד מה לשפר וכנראה גם יש לזה קשר לסיפור הנוכחי.
כרקע קצרצר להבנת המצב הנוכחי :
הכי חשוב מבחינתי איך אני מסתכל על אשתי השנייה מצד שלי, והיא ביקורתית מאוד כמו שאני פעם הייתי - למרות שגם היא השתנתה קצת ומתנה טיפה ביקורתיות שלה זה עדיין שם. היא גם החלטית בניגוד אליי
( יש בזה הרבה דברים טובים ויש מה ללמוד ממנה ). אך זה גם חסרון מסוים כי לפעמים היא פשוט לא מוכנה לרדת מהעץ שטיפסה עליו.
אמרתי לה מספר פעמים בסיטואציות בעבר ללא קשר למה שהיה בשבוע האחרון. שזה בסדר לשנות דעה או החלטה - אם אחרי שמתייעצים או אם פתאום מתקבל מידע אחר כל עוד זה לא פורפרה.
בנוסף היא גם מודה בעצמה (אבל הס מלהזכיר) שיש לה פתיל קצר ומתעצבנת בקלות (גם לי הייתה הנטייה הזו)
היא גם אמוציונאלית ובעקבות ההריון כנראה התגבר.
היו לנו ויכוחים אפילו ויכוחים+ מאז שהכרנו ועד היום, אני לא יודע להגיד במספרים כמה פעמים ואולי זה בכלל לא חשוב.
ולעניין :
הוא שאני כבר זמן מה מרגיש שלא מתאים לי הביקורת בוודאי בדברים שאני יודע שאין כלל על מה לתת ביקורת. ודווקא המקום ממנו אני בא והשינוי שעשיתי גם אם לא ב 100%. מגביר עוד יותר את תחושה זו.
ומה שקורה שבמצבים כאלו אני מרגיש סוג של תסכול " זה לא פייר לא מגיע לי " גם אם אני לא מושלם.
זה גורם לי להוציא מעצמי דברים לא טובים שגם השתדלתי מאוד להימנע מהם כמו:
דיבור לא יפה הרמת קול וכו'. בדיוק כמו שהיה במקרה האחרון אתמול - שהיה אדיוטי!
אבל אני מרגיש מותקף ללא צדק מה עליי לעשות? אני חושב שאני יודע את התשובה - לקחת נשימה ולהגיב להעיר יותר רגוע ? אבל בזמן אחרון זה לא פעם ולא פעמיים. אני מאבד כבר סבלנות.
גם בהחלט קרה שהיא הבינה טעות ואמרה סליחה אבל ב% זה מתגמד לעומת מקרים שלא.
במקרה המדובר בעקבותיו החלטתי לכתוב כאן: נגמר בזה שלאחר שהיא הלכה לחדר אחר להרגע (או לדבריה לא להתפרץ בפניי - לדעתי בבכי ) נגשתי לדבר איתה. היא לא רצתה לדבר איתי אמרה שנמאס לה שהיא שונאת אותי שכל דמעה שיצאה לה ( בכתה בעבר ) הורידה לה ממני והגיעה ל-0. שהיו לה תמרורי אזהרה והיא התעלמה ושהיא עשתה טעות ( נושא הטעות חזר מס פעמים בויכוחים זמן האחרון ).
מה אני אמור לעשות עם זה? אני כבר לא יודע אם זה מתוך כעס או שבאמת מרגישה ככה.
אני יודע אומנם לא בוודאות של 100% שהגרושה גם מתחילה לחפש פרק ב ( טענו שראו אותה בבית קפה ).
אפילו כל הדבר עורר מחשבה לשאול אותה אם ארצה לחזור אליה האם היא תסכים...מראש חייב להבהיר שהמחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רון27/10/2013הייתה נטו כי היא האימא הביולוגית וגם כלכלי ( לא לשלם מזונות ) ואין לי רגשות אליה כבר עברתי את זה מזמן וגם נרגע הכעס מסוים על עצם הגירושין וחוסר ניסיון אמיתי באמת לפתור את זה. היחסים ביננו טובים-קורקטים מדברים מסתדרים רק מה שקשור לילדה. אני גם בטוח שהילדה ( 3 ) תשמח אם נחזור.
היא אוהבת את שנינו.
מצד שני אשתי שניה בהריון מה יהיה עם זה? אני לא יכול לבקש ממנה לעשות הפלה. גם אם אבקש היא לא תסכים ( גם שיקול גיל ) וזה רק ירע את המצב שלא כלכך טוב ממילא.
אני לא יודע אם תינוק זה יהיה דבר חכם עכשיו.
יש לי פחד שהיא תמתח את הנישואין ואחרי הלידה תרצה גירושין רק כדי לקבל מזונות או אפילו לא "בכוונת תחילה".
והשכר שלי לא משהו, אם אצטרך לשלם לשני ילדים ממה אחיה?
שאלה כללית שעברה בראש: מישהו יודע האם היא יכולה לחתום שלא תבקש ממני מזונות? האם כזה דבר חוקי?
אני אוהב את אשתי השניה והיא חשובה לי. אנחנו יודעים גם ליהנות ביחד.
הירח דבש כמובן היה מדהים לא רצינו שייגמר. וגם סהכ התקופה אחכ. כמובן שיגרה ימים טובים ימים פחות טובים.
כן ידעתי שמאז הירח דבש פחות יצאנו לבלות מכל מיני סיבות אז ב שבועיים-3 אחרונים המצב השתנה יצאנו לבתי קפה לסרטים. דאגתי גם לתת לה "צומי ופינוק מסז בבית וכו למרות שלא היה מצב רוח וחשק כי לא מרגישה טוב בגלל ההריון ועוד כל מיני לחצים שיש לה שאני יודע מהם ( זה כבר נושא לשרשור אחר ).
היה חשוב לי להראות לה מה אני מרגיש.
גם דאגתי לומר לה שאני אוהב אותה גם הבאתי לה פרחים.
למרות שיש פספוסים אני כן לוקח חלק במטלות אחזקת הבית : נקיון כלים בישול ( לא הצד שלי אבל עוזר בסלט כל ערב ) כביסות פעם הייתי עושה יותר - באמת זה לא יצא לי / לא הסתדר בזמן האחרון.
בשבת האחרונה למשל הייתי צריך לנסוע עם אבא שלי עד הצהריים ( לעזור לו במשהו שקשור לעבודה שלו ) וגם איחרנו חצי שעה לחזור לא באשמתנו כמובן עדכנתי אותה על האיחור.
אבל הפואנטה פה שלא הייתי חייב וגם זו הייתה שבת שבה הבת לא איתי וסוף סוף רציתי שתהיה שבת לשנינו ואמרתי לה זאת והיא אמרה לי שכן אסע.
שחזרתי אחרי שאכלנו למרות שלא היה לה מצב רוח - דאגתי קצת לפנק אותה במסג ראינו TV ואז אחרי שעה לדעתי נרדמתי הייתי עייף הרגשתי זאת ביקשתי שתעיר אותי עוד 30 דק היא אמרה ( לדעתי פרנציפ שאשים שעון חזרתי על זה ביקשתי שתעיר אותי ) כמובן שלא העירה התעוררתי לדעתי אחרי שעה וחצי והיא התרגזה עליי. ואז בערב היה הריב שדובר עליו לפניכן.
מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עדכון
רון31/10/2013דברים נוספים ששכחתי לכתוב שעלו באותה שיחה מצידה שה שגם אמא שלה מדאיגה אותה חולה-לא חשוב פרטים והיא הולכת לבדיקות וכרגע היא הכי חשובה לה לפני הכל ועד שאין תוצאות לראות שזה משהו בר טיפול היא לא תהיה רגועה - אני יכול להבין אהל האם כזו מחשבה מקובלת ?
וגם את הקטע של הרעב להרגיש רעב מחד אבל להיגעל מאוכל.. ( להזכיר הריון ).
והרצון לא לאכול יותר מידיי כדי לא להשמין ( היא שומרת משקל ).
קיבלתי והבנתי הכל זה גם גרם לי להסתכל קצת אחרת על הדברים ורק להגביר את הרצון להתמווד ולתמוך בה. שהיא אומרת שאין משהו שאפשר לעשות או שאני יכול זה קשה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש עזרה עצה כמה שיותר מהר
רון27/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתמודד ולא לברוח
עדי בדיחי27/10/2013שלום רון,
נשמע שאתה במצב מאוד לא קל. כמובן הרעיון לחזור לגרושתך הוא לא בריא, הרי שאין שם רגשות ועבור הילדה זה בוודאי לא צעד נכון. הרעיון הזה כנראה נובע מהתסכול שלך ואולי גם מהצורך לא להיות לבד..
לגבי אשתך השניה- אני מציעה לברר את הדברים יותר לעומקם. יתכן והיא חשה שזו טעות בתוך מצב של לחץ ואיפולסיביות וכפי שאתה אומר- מטפסת על עץ גבוה.. ואח"כ מתקשה לרדת. העובדה שהיא מודה שיש לה פתיל קצר היא משמעותית, לפחות אנחנו מבינים שהיא כן מודעת להתנהגויות שלה- גם אם היא עדיין לא משנה אותן. לפחות היא מודעת אליהן.
לגבי ביקורתיות- אני מניחה שזה מפריע לך מאוד דווקא בגלל שאתה היית שם ודווקא כי אתה לקחת את זה צעד קדימה וטיפלת בזה. יאמר לזכותך שראית את הקושי ועזרת לעצמך למתן את התכונה הזאת. עדיין- אתה מזהה אצלה את החלק שאתה פחות מתגאה בו ואולי זה שורש העינין..
אני מניחה שההיריון לא עוזר לדעת האם אובייקטיבית היא מגיבה כך, או שמא מדובר בהשפעת ההיריון או מתעצמת בתגובותיה מהשפעת ההיריון- שזה גם יתכן. לא הייתי הולכת רחוק ומסיקה מסקנות לגבי סיום הקשר, למרות שאני מבינה למה אתה הולך עד לשם.
אני מציעה לעצור, לנסות לגייס אותה לשיחת תיאום ציפיות, ואם לא, אולי לכתוב לה מה עובר לך בראש, מה אתה מרגיש ואיך לדעתך כן ניתן לגשר על הפערים. "מי הראשון" שמבקש סליחה- נסה להתגבר על זה ולהיות ה"בוגר" כיוון שאני מתקשה להאמין שזה ישתנה, ועוד תוך כדי היריון. תסביר לה שתמיד ניתן לחתוך את הקשר ולהתגרש- אך כל העינין הוא להתמודד עם הזוגיות ויחד עם כל מה היא מביאה עמה.
לגבי הצד המשפטי (מזונות), יש להתייעץ בפורום מתאים, כאן אין לנו ממש מידע לגבי זה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנוי ליעוץ זוגי, זה תמיד עוזר
שירלי גפן27/10/2013ההתנהגות שלך ושל אישתך, לרוב לא קשורים לצד השני, אלא למשקעים מהעבר שהכי נוח לבטא אותם כלפי בן הזוג.
תקשורת מאשימה ולא חשוב הסיבה, לא תורמת לזוגיות וחשוב "ללמוד" תקשורת אחרת.
בכלל, בהיריון, התגובות יותר קיצוניות מבזמן רגיל ויכולות לנבוע מהחחששות לקראת האמהות בכלל...
הרבה בהצלחה, מקווה שעזרתי
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות-נראה מה יהיה
רון28/10/2013יש עדיין כעס / ברוגז מצידה עליי.
גם מצידי בגלל איך ולאיפה היא לקחה את כל הסיפור - לדעתי היא מתנהגת כמו ילדה קטנה.
אבל הברוגז הזה מוכר לי.
היא דוחה נסיונות שלי לדבר איתה.
לדעתי אתן לה להיות ברוגז ושום דבר מעבר לשיחה קורקטית לא לדבר ולא כלום שתרגע לבד.
ומתי שתרצה שתפנה אליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
רון31/10/2013טוב אז ככה,
לפני יומיים שוב היה פיצוץ ביננו בערב. אשתדל לספר בקיצור:
הכל התחיל דווקא מכוונה טובה שלי : שאלתי אם רוצה פיצה לארוחת ערב ואז אמרה שאם משהו לגוון אז דווקא פלאפל. השעה היתה 8 בערב.
לקח זמן לבדוק אם יש פלאפל קרוב למקום המגורים שפתוח. בסוף אחרי כמה זמן לא רב מצאתי מקום התקשרתי לברר אמרו שבדיוק סוגרים ( אתמול בדיעבד הסתבר שיש מקום אחר שפתוח יותר זמן - לפעם הבאה ).
אז בסוף החלטנו ללכת על פיצה - בחרנו מאחת הפיצריות שמכיר באזור רציתי להזמין באינטרנט ( יש מבצע להזמנה כזו יותר זול ) אבל משהו השתבש לא קיבל את ההזמנה
( לא אספר את כל הנסיונות שלי ומה לא עבד לא רלוונטי ) בנתיים השעה היתה 20:40.
כבר החלה לאבד סבלנות ולהיות רעבה. פתאום אמרה שלא רוצה שלא צריך התעצבנה עליי כרגיל אתה בונה ציפיות וכו וכו ( הכל בקול רם בצעקות ) ניסית לבקש להרגיע להסביר שהבעיה ב "שלח " ואני מנסה או שאולי ככה וככה. כלום לא עזר.
בשלב זה הרגשתי כל כך הרבה תסכול ועצבים ( שהיא פוסלת כל נסיון שלי ) ושיש דברים שלמרות הרצון לא תלויים בנו. והתפרצתי עליה חזרה צעקתי ונתתי מכה לשולחן במטבח.
זה מבחינתה שבר את כל הכלים ( בצדק! ככה לא הייתי צריך להגיב ).
שנינו היינו נסערים מאוד בכינו אני יצאתי מהבית להרגע קצת לחשוב.
שלחתי לה סמס שאני שונא את עצמי וכו..
ושעלה לי רעיון אוליי לקחת בשעוות אחצ שאני חוזר מעבודה טיפות רסקיו.
וגם הסברתי למה.
וגם כל זה עלה שוב בשיחה אתמול בערב ( אחרי שהבאתי לה בהפתעה פלאפל שחזרתי מהעבודה ) והפעם באמת דיברנו על כל מה שקרה וקורה ביננו.
כל אחד דיבר על מה הוא חושב מרגיש:
אשתי: על כך שמה שנאמר אז על כך ששונאת אותי שעשתה טעות וכו שזה באמת שככה מרגישה שלא טוב לה מחד וכנראה הרגישה את הפחד שלי אמרה שמאידך לא תתגרש כלכך מהר.
אבל שיש מבחינתה גבול וזה כל מה שהיה בזמן האחרון ( הרמות קול שלי והמכה בשולחן - שזה מבחינתה אלימות פיסית ואני מבין מקבל זאת! )
אני: נסיתי להסביר לה שגם לי קשה שגם אני צריך להתמודד עם דברים שלי וגם עם שלה וכנראה הסף תסכול ועצבים היה כזה שכבר לא ידעתי להתמודד.וככה זה יצא החוצה ( לא בתור תרוץ אלא עובדה ).
שאמרתי לה שאני מרגיש שהרסקיו עוזר לי היא זלזלה אמרתי שלא משנה עם זה אפקט פלסבו או אמיתי עם זה עוזר זה לא משנה.
אמרה שמי אמר שפעם הבאה זו לא תהיה היא או הילדים?
אמרתי לה שחס וחלילה לא רוצה לחשוב על זה בכלל שלהכות אשה או ילד לא קיים בלקסיקון שלי בכלל וזה לא מקובל בכלל!
המצב כרגע נרגע ממש טיפה ביננו.
אבל אני עם עצמי מרגיש שנאה סלידה כל הזמן חושב על מה אם... ומנסה לשחזר מה יכלתי לעשות אחרת אך התגובה הפתיעה אפילו את עצמי."ככה שלא היה לי זמן לעצור את עצמי"
הרסקיו אולי עוזר אבל זה פתרון זמני לבנתיים עד שתקופת הלחץ תרד ומה אחכ?
תקופות לחץ יכולות ללכת ולבוא..
כל זה עורר אצלי עוד דברים( מחשבות ) אבל זה להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עדכון
רון31/10/2013דברים נוספים ששכחתי לכתוב שעלו באותה שיחה מצידה שה שגם אמא שלה מדאיגה אותה חולה-לא חשוב פרטים והיא הולכת לבדיקות וכרגע היא הכי חשובה לה לפני הכל ועד שאין תוצאות לראות שזה משהו בר טיפול היא לא תהיה רגועה - אני יכול להבין אהל האם כזו מחשבה מקובלת ?
וגם את הקטע של הרעב להרגיש רעב מחד אבל להיגעל מאוכל.. ( להזכיר הריון ).
והרצון לא לאכול יותר מידיי כדי לא להשמין ( היא שומרת משקל ).
קיבלתי והבנתי הכל זה גם גרם לי להסתכל קצת אחרת על הדברים ורק להגביר את הרצון להתמווד ולתמוך בה. שהיא אומרת שאין משהו שאפשר לעשות או שאני יכול זה קשה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
רון03/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)