חוששת ממניעים לא טהורים שיתפוצצו לי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • חוששת ממניעים לא טהורים שיתפוצצו לי
    שואלת
    28/10/2013

    שלום רב,
    נשואה 9 שנים+2. בעלי מובטל שנתיים וחצי, שבהם נולדה בתנו הצעירה ואני יצאתי מעצמאות לעבודה מחוץ לבית במשרד עם אווירה נוראית. כל אלה גרמו לנו להרחיב את הקרע בינינו, לרמת ניכור ממש שגרם לי להיות פגיעה מאוד ומחפשת, גם לא ביודעין או במכוון, אינטימיות. כך שמישהו שהיה לי איתו קשר מקצועי לחלוטין הגיב למה שהוא חשב כפלירטוט ואני חשבתי כהומור איכותי והוא התחיל לחזר ממש. ואני לא יכולתי להשאר אדישה. ניסיתי לעצור את זה כמה פעמים ולבסוף הקשר נסחף להתכתבות מיילים וסמסים וירטואלים.
    בנתיים בבית תכננו הריון לחודשים הקרובים, אבל בעלי אמר לי שבגלל הקשיים הכלכליים, נדחה את ההריון. אז החלטתי לא לקחת גלולות (גם בשל תדירות נמוכה מדי של יחסים שזה פשוט לא היה משתלם) ונכנסתי להריון.
    בנתיים בעלי גילה אחרי חודשיים את ההתקשרות הוירטואלית ואנחנו בייעוץ זוגי. במהלכו העליתי את הסוגייה של גירושין. בתוך כל זה גם ההריון נפל.

    בשבוע האחרון, כשהלכנו לביקורת בבית החולים, הוא אמר לי בחנייה שלא רוצה להכנס עכשיו עד שנפתור את הבעיות בינינו.
    זה עשה לי שוק מוחלט והביא אותי לעשות מעשה- fake it till u make it.
    כלומר- הוא רוצה אינטימיות, תהיה לו אינטימיות. ונגעתי בו בתוך הכעס הנוראי שהיה לי על זה שאמר שלא רוצה הריון עכשיו. הוא רוצה יחסי מין - יהיה לו , ואנחנו שוכבים כל יום.
    כתוצאה מכך, באמת מאוד התקרבנו.
    מצד אחד אני מרגישה שהוא באמת השתנה, מדבר איתי יותר, רוצה להכיר אותי יותר, מקשיב לי יותר, ושהוא האבא הטבעי לבנות שלי ולא מישהו שיבוא אחר כך ותמיד יהיה זר.
    ומצד שני אני מרגישה שלא באמת טיפלתי בבעיה אלא כיסיתי את העיניים ועברתי מעליה. וחוששת שזה יבוא עלי בהפוכה מתישהו.
    מה עושים?
    אני גם לא רוצה להגיד את זה ליועצת הזוגית כדי שהיא לא תחשוב שיש עוד הרבה מה לטפל. ואני גם יודעת שאצור קשר מקצועי, שיכול בשנייה להדרדר לפן האישי, עם הוירטואלי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • להמשיך לעבוד בטיפול הזוגי

    טלי צרקינסקי
    29/10/2013

    מבולבלת שלום,

    ראשית, אני חושבת שזה חשוב וטוב ומראה על מודעות שלכם שאתם נמצאים בטיפול זוגי.

    ניכר ממה שאת מעלה שיש תקופה לא פשוטה שעוברת עליכם בהיבט התעסוקתי של בעלך (תקופה ללא עבודה) ושלך (את מתארת אווירה לא טובה בעבודה?).
    אפשר לחשוב האם ואיך יש מקום לעשות שינויים במקום הזה.

    כל הדברים שבני זוג עוברים בחיים, משפיעים על מערכת היחסים הזוגית. זה מאד מובן ומה שחושב כאן, הוא ליצור את אותו דיאלוג ביניכם, כך שתוכלו את מה שאתם מרגישים, בין אם מה שקורה לכם ברגשות ובמחשבות ובעולם שלכם מחוץ לזוגיות (כל אחד ואחת עם התמודדויותיו) וכן מה שקורה בתוך הזוגיות, שיש לכך מקום מאד חשוב בחיזוק הקשר.

    ניכר שעבר עליכם משהו באובדן ההיריון שלא היה מתוכנן אך יכול להיחוות כאובדן, על אף ש"הגיע" בעיתוי פחות מתאים לשניכם.

    יש בהחלט מקום לעבוד על נקודה זו בטיפול הזוגי.
    באשר לאותו אדם שיש לך איתו קשר מקצועי, הוא כנראה בא "לאותת" מה חסר שם בבית, מה היית עוד רוצה בזוגיות. יתכן משהו בתקופה שבעלך עוד מחפש את מקום התעסוקה שלו, יתכן ודברים נוספים.

    התקופה שאתם מצליחים להתקרב אחד לשני הוא לאו דווקא "טאטוא" של בעיות ואני בהחלט מבינה למה כוונתך, את מאד רוצה פתרון.

    כאן הייתי שמה למטרה דווקא כן לשים "הכל על השולחן" בטיפול הזוגי. כולל אותן רגשות שיש לך, אותן חששות שיש לך, שהן כל כך טבעיות. וזה כולל תכנון ההיריון, מה את מרגישה שם, מה בעלך מרגיש שם, מה אתם רוצים לגבי המשך. איך אפשר להיות שם אחד למען השני לגבי תחומים בנישואין כמו גם תחום התעסוקה.

    כולל יעוץ אם צריך (יש אנשים שמומחים בנושאי יעוץ תעסוקתי, קו"ח ועוד...)
    כולל לבדוק בדיוק היכן המקומות שקשים לכם היום והיכן המקומות שהייתם רוצים להתפתח אליהם היום בנישואין שלכם.

    אני מאמינה שאם תגיעו לכנות ולהדדיות כזאת בטיפול הזוגי, יהיה לך פחות צורך באותו פלירטוט מאותו בחור, כי תביני שהקשר האמיתי הוא מבעלך.

    כמובן חשוב לדבר על כל מה שמרגישים, מה שעולה, מה שאמיתי, הוא הכי נכון לעבודה הזוגית.

    חשוב מעט להרפות מהחשש שיש עוד מה לטפל.. כי זה לאו דווקא אומר שהזוגיות במקום של "הידרדרות" אולי נהפוך הוא? אולי הזוגיות במקום של התחזקות? של הבנה שזקוקים לעזרה ואתם עושים הכל על מנת לקבל אותה וזה ממקום של חוזק? וכמה שייקח התהליך אתם עוברים את התהליך תוך כדי הטיפול?


    אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מוסיפה משהו נוסף

    טלי צרקינסקי
    30/10/2013

    זה טבעי שבעלך ירצה לעבוד על הקשר ביניכם, כולל האינטימיות, בטרם קבלת החלטות כמו היריון נוסף ועוד..

    וכן מה שתיארת את הרצון שלו להתקרב אליך ברמות השונות.

    אני מאמינה שזה תהליך התפתחותי יפה ואותו יש גם להביא לטיפול הזוגי ולראות מה כל אחד מכם מרגיש שם.. מה הציפיות של כל אחד ואחת מכם ועוד...

    הרבה הצלחה,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו