אובדת עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    מיכל
    30/10/2013

שלום, אני נשואה בשנית מזה כ 4 שנים . יש לי ילדה מנשואים קודמים בת 12 ויש לי ילד בן שנתיים מבעלי הנוכחי. יש ביננו אהבה מאד גדולה וחיבור ממש מושלם. אני מעולם לא חשבתי להתחתן שוב...אבל כשהכרתי אותו פשוט התאהבתי באשיות המדהימה שלו. הוא אדם עם נתינה מאד גדולה...וזה מה שגרם לי להמשך אליו מאד הנתינה שלו האכפתיות שלו החיזורים שלו הקנאה שלו אליי שמאד החמאימה לי. אגב מה שהיה חסר לי מאד בנשואים הראשונים ...הבעיה היא שבשנה האחרונה הוא פתח עסק עצמאי שמצריך ממנו המון זמן ומוציא ממנו המון אנרגיות זה בא לידי ביטוי בשעות המאוחרת שמגיע מידי יום 23:00 ולפעמים גם בחצות...אני עובדת מהבית ואציין שהילד טרם במסגרת ... נוצר מצב שבעלי מאד עייף וכבר לא מחזר כמו מבעבר אנחנו מדברים המון במהלך היום אבל זה הפך למאין שגרת חיים .. החיזורים שלו המכתבי אהבה שלו האסמסים , כל מה שהיה לנו בעבר פשוט התמוגג... שוחחתי איתו המון פעמים מבחינתו בעבר היה לו יותר זמן והיום הוא טרוד ועסוק ואני זאת שצריכה להבין אותו ואז נוצר מצב שאני לא בסדר כי אני בבית והוא עובד בחוץ ככ קשה . ואני מתקוממת ואומרת שגם לי קשה עם הילד בבית וגם אני עובדת ..נוצר מצב של תחרות מי עושה יותר ומי עובד קשה יותר... אני כמעט כל לילה מחכה לו כדי שיהיה את המס דקות לפני השינה לדבר קצת ולהיות ביחד...נראה כאילו הוא לוקח אותי במובן מאלו אולי בגלל שאני בבית, ועם הזמן הוא גם קיבל בטחון מאד גבוהה שזה נפלא מבחינתי רק שהוא שוכח שיש לו אשה לטפח ולחזר...אני לפעמים חושבת ותוהה לעצמי האם אני ילדותית מידי? למה הדברים האלו חשובים לי? אני הרי מודעת לאהבה שלו כלפי... הוא נותן לןי הרגשה שאני לא עושה מספיק מאמצים כדי להבין אותו ...ושכמות השיחות ביננו והתקשורת ביננו נפלאה מבחינתו הכל מושלם אני זאת שסתם "מחפשת" את הדברים הקטנים.. גם כשהצעתי שנגש אולי לייעוץ זוגי וחזר ואמר שהוא לא מבין מה לא בסדר...מבחינתו הכל מושלם. אודה לכם לתשובה. מה עליי לעשות ? איך עליי לפעול?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדאי לשוחח על השינוי בתוך הזוגיות

טלי צרקינסקי
    30/10/2013

מיכל שלוום,

אני מבינה מאד את רגשותייך.
    אני לא חושבת שזה נובע מילדותיות, אם כי משינוי לא קטן באורח חיים שהייתם רגילים אליו, אשר משפיע על היחסים הזוגיים שלכם.

לעיתים, כאשר חל שינוי אצל אחד מבני הזוג וזה יכול להיות גם מבחינה תעסוקתית - קריירה כמו בדוגמה שאת מעלה כאן, זה עשוי להשפיע על מאזן היחסים הזוגיים ולשנות את ההומאוסטאזיס (=האיזון) שהיה בתא הזוגי והמשפחתי לפני כן ומצריך איזושהי התארגנות מחדש.

נשמע שיש לך בעל שאכפת לו מהקשר, שדאג לחזר, להראות לך את האכפתיות שלו, את חשיבות הקשר בעיניו וזה בהחלט ראוי וטוב והתחתנת מאהבה.

כיום, חלק מהמצב הזוגי במקום שונה, כיוון שהוא פתח עסק עצמאי שכנראה דורש ממנו, לפחות בתחילת הדרך, השקעה לא מבוטלת של זמן ומשאבים (אובייקטיבית) וזה בא על חשבון דברים שהיו לכם בעבר בתקופה שהוא עבד בעבודה אחרת (כשכיר?)

מחד, טמונה בכך יכולת התקדמות שלו, מציאת משמעות שלו בעבודה וכן עבור שניכם בהיבטים שונים בהווה ובעתיד (סיפוק, משמעות, פיננסים). מאידך, חשוב כמובן לתת את הדעת כיצד כל המהלך הזה, השינוי הזה, משפיע כיום על היחסים הזוגיים שלכם, כיצד ניתן לדבר ביניכם את מה שאתם מרגישים בתוך הקשר עם השינוי הזה ואיך ניתן למצוא בתוך כל הסדר החדש, זמן איכות זוגי ומשפחתי.

איך ניתן להמשיך?

ראשית, לא נשמע מדברייך שאת קטנונית או בעלת ראיה ילדותית אלא באמת מנסה להסתגל למצב חדש וברור שהוא דורש "ארגון" מחדש כמו כל שינוי שקורה בתוך קשר.
    (ולראיה, הצעת טיפול זוגי, זה בא ממקום של אכפתיות ובגרות, לא ילדותיות).

שנית, הייתי ממליצה לכם, על מנת שלא תהיה תקשורת "מקוטעת" ביניכם ושבאמת תבינו אחד את השנייה, לקיים שיחה הדדית, בה אתם יכולים לשוחח בפתיחות, ללא שיפוטיות, תוך הבנה של שינוי המצב, מה הוא מרגיש, מה את מרגישה, תוך אמפטיה אחד כלפי השנייה (היכולת להיכנס ל"נעליו" של השני). בטון מזמין, בונה, מאפשר, פותח.

מכאן לראות האם אתם יכולים לבנות משהו בתוך המצב החדש שנוצר.

מהי מידת הגמישות שיש לבעלך בעבודה?.

האם יש ערבים בהם יכול לחזור מוקדם ותקדישו ערב זוגי לעצמכם בלבד?
    האם בהמשך תרצי בהמשך לשלב את בנכם במסגרת ולצאת גם את לתעסוקה? אולי תרגישי גם שאת מכירה אנשים, עובדת, לומדת (כל עיסוק שהוא אשר מכניס אותך למסגרת שפותחת אותך גם לעולם מעניין ומעשיר שלך) ועוד ועוד..

חשוב לשוחח על כל הדברים האלו בפתיחות ביניכם.

אני מאמינה שאם יש לכם קשר טוב שמושתת על זוגיות טובה, תצליחו לעבור את השלב הזה וגם אם יהיו קשיים, תמיד אפשר ללוות בטיפול זוגי סביב מספר סוגיות.

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה בדרככם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו