מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטותנלי03/11/2013
שלום,
רציתי לשמוע את דעתך לגבי התלבטות שיש לי כרגע.
אני בת 24 והיו לי כבר כמה מערכות יחסים קצרות שנגמרו ביוזמתי כייוון שהבחורים לא היו רציניים או לא התאימו לי. חשוב לי למצוא מישהו לעתיד ולא סתם , כי כבר חוויתי אובדן ושברון לב ולא רוצה שוב לבזבז את הזמן שלי על מישהו שלא שווה את זה. אני בחורה רצינית, מאוד מתוכננת, סטודנטית ועובדת ואני נראית טוב.
אתמול יצאתי לדייט ראשון עם בחור בן 33 שחברה של אמי הכירה לי. הוא אדם מקסים, יש לו דירה ועבודה טובה, הוא רציני וג'נטלמן, הבעיה היחידה שהוא ממש לא נראה טוב, הוא נראה מבוגר הרבה יותר ממני, וגם הגיע לבוש לא ממש הולם לדייט עם נעלי ספורט וטישרט כאשר אני הגעתי מטופחת ועם נעלי עקב. אני לא עד כדי כך בררנית אבל זאת די פעם ראשונה שאני יוצאת עם בחור שלא בטעם שלי והייתה לי כל הערב בעיה להתקרב אליו, לא הייתה משיכה כלל, למרות שהיה לנו מאוד מעניין לדבר אחד עם השני. זה ממש מבייש אותי שאני ככה, ולא רוצה להשמע שחצנית אבל אני באמת נראית טוב ולא הרגשתי בנוח אפילו מהמבטים של האנשים סביב.
אני כל כך לא רוצה לפספס את ההזדמנות הזאת, אבל מצד שני לא בטוחה שאוכל להיות איתו אם אני לא נמשכת אליו, האם יכול להיות שאני בררנית או ההיפך קשה מדי עם עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נקודות
עדי בדיחי04/11/2013שלום נלי,
מספר דברים:
1. יתכן וצריך להיפגש עוד פעם פעמיים, לבדוק יותר לעומק את הדברים. לפעמים האדם הכי פחות מתאים מתגלה כבעל אופי מדהים ואיתו מגיעה המשיכה... לא הייתי פוסלת על סמך טישרט ונעלי ספורט, לא כי זה שטחי, אלא כי זה לא מספיק "טוב" כדי לפסול אותו. אני מניחה שהמשיכה או חוסר המשיכה יכולים להיות פועל יוצא, בהיבט הזה ובדייט ראשון, של ה"שוק" הזה שחווית ופחות היית פנויה לכל היתר. זה טבעי בדייט ראשון.
2. לגבי מראה: את צודקת, וזה חשוב. אבל לא לגמרי. מראה הוא אלמנט שלפעמים ניתן לשנות אותו. כלומר, לפעמים מגיעים אלינו הנשים, הגברים האלה, שאת יכולה להגיד מילה או לכוון או אפילו ללכת ולקנות איתו בגדים, והם יראו כמעט כמו שאת רוצה. יש פעמים שזה גם לא ילך. מה שאני אומרת הוא שככל שהקשר מתהדק, יש יותר סיכוי גם להביע את מה שאת רוצה במישור הזה של "איך אני רוצה שהגבר שלי יראה" ולכוון אותו לשם. אם יש מזל - גם הוא ירצה בכך.
3. בררנות: נשמע שאת מעט בררנית ואולי חוששת, אך זה טבעי. את צעירה ובהחלט מותר לך לבחור, להתלבט, לא לבחור בכלל, להמשיך לנסות, כל אופציה שתבחרי.. "את עוד צעירה", וזה אכן כך. מצד שני, ככל שנהיה בררנים יותר, ככה נפספס "אנשים טובים באמצע הדרך".. ואולי שווה כן להתעכב עליהם. אני חושבת שהמשוואה צריכה להיות כך- אם לא נגעלת ממנו, ואם סה"כ היה לך כיף לדבר איתו- לא תפסידי כלום אם תקיימי איתו עוד מפגש או שניים.
הייתי רוצה שתקחי לך לאתגר, כן לתת צ'אנסים לקשרים שלך ולהתמודד עם בעיות וקונפליקטים לפני שאת מצהירה כי "הוא לא מתאים". אכן יתכן והוא לא מתאים- אבל בגלל שנגעת בנקודה של בררנות , הייתי מנסה בכל זאת לברר (את עם עצמך) מה קורה לך ברגע שאת נתקלת באמירה או בהתנהגות שלא נראית לך- האם אפשר לדון ולקיים שיח על מה שלא מוצא חן בעינייך? מנגד, האם את יכולה לעבוד על עצמך ובכל זאת להכיל את השוני מול מי שנמצא איתך?
בברכת הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)