מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצעתי לידידה שלי, וגימגמתיעוז09/11/2013
ידידה טובה שלי חזרה להיות רווקה, מכיוון שהרבה זמן הייתי מאוהב אז החלטתי לפחות לבדוק אם אני אופציה, אז שאלתי, וזה יצא לי איום ונורא. גימגמתי, בחיים לא גימגמתי קודם. הייתי הססן וביישן, כשהיא היית רגועה ושמרה על קור רוח. הכול יצא לי דפוק, כמעט כל מה שרציתי להגיד לא יצא לי וזה היה נורא.
כרגע אנחנו לא יכולים לנסות את זה בגלל סיבות טכניות, אבל אני חושב שגם אחרי הבעיות, אני ארגיש לידה אחרת. אולי חלש, חסר בטחון וכדומה. זה לא דבר מושך.
הבעיה הגדולה היא, נניח שלא יצא מזה כלום (ככל הנראה), מה הלאה? פעם הבאה אני גם אגמגם ככה? מי תרצה לצאת עם מישהו שמגמגם כשהוא מציע לה לצאת...
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחסי ידידות לרצון למשהו מעבר
טלי צרקינסקי09/11/2013עוז שלום,
ראשית כל, זה בסדר להתרגש, במיוחד שמשהו חשוב לך, אתה בן אדם.
פעמים רבות, החוויה הסובייקטיבית של האדם, במקרה שאתה מתאר, חוויית הגמגום שלך, עשויה להיחוות במציאות כהרבה פחות "נוראית" ממה שבאמת היא הייתה בפועל, קרי, מולה.
שנית, יש להתייחס לתוכן מה שנאמר על ידך ולאופן (מה שאתה מתאר בגמגום) ובכלל, למכלול החוויה שלך של חוסר ביטחון מול הסיטואציה, הן לגבי הפעם הבאה.
אינני יודעת מהן הסיבות הטכניות שאינכם יכולים לנסות כרגע ומה בדיוק הייתה תגובתה אך אציין מספר נקודות נוספות על מה שכתבתי:
ראשית, אין כל בושה או "פיחות כבוד" בלומר שהתרגשת בשיחה הראשונה עם כוונה אחרת (אמירה זו כבר עשויה להפחית חרדה)...
שנית, האם זה קרה לך בקשרים קודמים? האם אתה מרגיש שיש מקום לעבוד על נושא הביטחון העצמי בנושא זוגיות? (נושא לבחינה עצמית)
ועוד נקודה, אפשר גם "להעביר" את מה שהיה ולא להחמיר עם עצמך ואף להכין נקודות מראש שהיית רוצה לשוחח עליהן בשיחה ראשונה מסוג כזה.
ומשהו מאד חשוב נוסף ועיקרי - אני יכולה מאד להניח שבתור ידידה היא מכירה אותך היטב וסיכוי רב שלא תייחס חשיבות לאותו גמגום שחווית בשיחה ויתכן והמעבר דווקא מיחסי ידידות ליחסים אחרים, הם המוקד שיש לנו כאן שצריך להתייחס אליהן בקשר ולראות לאן הם מתפתחים ויתכן שמכאן גם החשש והטלפון שתיארת... כי זה "פן" אחר שאתה ניגש אליו כעת.
נקודה נוספת, יתכן ולא תרצה להרוס יחסי ידידות ולא יהיה דווקא אישית מולך.. למרות שיש קשרים שמתחילים מידידות וגם הפוך...
מאחלת הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)