מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיהמיכל09/11/2013
שלום, אני בת 22. כבר שנה וחצי אני במערכת יחסים עם בחור, קשר שהיו בו הרבה פרידות וחזרות.
במשך כל הזמן הייתי באובססיה עליו. תמיד היה לי חשוב לוודא שהוא אוהב רק אותי ומחזר רק אחריי. הייתה לי אליו אהבה מטורפת, אהבת נפש, הייתי בטוחה שנתחתן, בחיים לא אהבתי ככה שום בן אדם, הייתי משתוקקת לקבל ממנו שיחת טלפון ולא הייתי נרגעת עד שהוא היה מתקשר או נפגש איתי. ממש סיפור מהאגדות. הוא נתן לי תשומת לב כמו שאף אחד אחר לא נתן לי בחיים. הוא היה כמו סמים שהייתי מכורה אליהם. לא יכולתי להוציא אותו מהראש כשלא היינו בקשר. אני מציינת שכל התקופה הזאת היינו בפרידות וחזרות בגלל כל מיני קשיים, אבל רוב הזמן היינו בקשר ונפגשים ומדברים כל היום. וחשוב לציין שגם הוא אוהב אותי מאוד ותמיד קשה לו בלעדיי.
בזמן האחרון אני מרגישה שהכל ירד. אני כבר לא "מכורה" אליו, לא מתחשק לי לראות אותו, ואני כבר לא מתרגשת מכל שיחה איתו, ואפילו אני די סולדת ממנו. נפרדתי ממנו סופית ואפילו לא בכיתי יום אחד. קשה לי לעכל שהמצב התהפך ככה כי היה לי טוב כשהאהבה שלי אליו הייתה מטורפת וללא גבולות. אבל עכשיו אני מרגישה שאין יותר כמיהה אליו ושכל ההתרגשות ממנו ירדה. האם זה הגיוני שככה אני מרגישה אליו אחרי כל האהבה המטורפת במשך שנה וחצי שתיארתי כאן? איך זה הגיוני שיום בהיר אחד האובססיה ירדה? למה קורה דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר אובססיבי הוא לא בריא
טלי צרקינסקי09/11/2013מיכל שלום,
מערכת יחסים שיש בה אובססיה לאובייקט (מושא האובייקט הינו החבר) היא מאד לא בריאה.
מדוע? יש בה מספר בעיות.
להיות כל הזמן טרוד, בחרדה, סביב נושא אחד כל הזמן, עם מחשבות (שבוודאי טורדניות) ועוד.. סביב אותו נושא. מביא בסופו של דבר לתלות מאד חזקה ולמערכת לא בריאה.
הן לצד השני והן לגבייך. היא יכולה להסב סבל רב לקשר.
קשר טוב הוא כזה שמאפשר מרחב גם לך וגם לזוגך הן להיות ביחד כמובן, אך הן בשהות נפרדת (בין אם זה תחביבים, חברים וכל דבר אחר).
קשר של אובססיה כבר לא מסב הנאה, אלא יותר חרדה. חרדה של נטישה, חרדה של אובדן של האובייקט ועוד..... ויש משהו שורשי כאן שכדאי לבדוק.
אהבה בריאה לנישואין ולזוגיות בכלל אינה אהבה מטורפת. אלא אהבה וחברות אמת.
כזו המבוססת על קשר טוב, על כנות, משיכה, עניין משותף ותקשורת משותפת.
לאן נעלמה האובססיה ביום בהיר אחד?
קשה לי לענות על זה.
יכולות להיות לכך הרבה מאד סיבות ואני לא מכירה אותך ואת הסיפור.
האם את מרגישה שיש לך אובססיות לדברים אחרים בחיים?
האם דפוס כזה מוכר לך בעוד מצבים?
האם לעיתים משהו מאד מרגש אותם ומטריד ואז פתאום הוא הופך למשהו שולי ולא חשוב? חשוב לבדוק את הדפוסים האלו כדי שיהיה לך נכון להתנהל בדרכייך בהמשך.
בין אם כן או לא הייתי מאד ממליצה לך לקבל יעוץ בשיחות פרטניות.
מדוע?
כיוון שעל מנת לבנות בעתיד זוגיות שמבוססת ממקום בריא ולבחון בתוכך אילו דפוסים הביאו אותך לרגשות כאילו בתוך הקשר, להבין אותם ולטפל בהם.
הסיבות הן רבות, ובטיפול פרטני יהיה ניתן לעשות את העבודה ולהתפתח.
כמובן שבטיפול אפשר לעבוד על כל תחום בחיים שאת רוצה להתפתח/לצמוח בו ולעשות בו תהליכי שינוי.
מאחלת לך הרבה הצלחה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
מיכל09/11/2013מעריכה את זה מאוד. אקשיב לעצתך ואשקול טיפול פרטני כי באמת חשבתי על זה לאחרונה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)