צריכה עזרה בבקשה......

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה בבקשה......
    רונית
    31/03/2008

אני במצב מאוד עדין כרגע וממש לא יודעת מה לעשות, אשמח לקבל עצות....
    אני וחבר שלי מזה שנה וחצי מתכננים חתונה, אנחנו מאוד אוהבים , אבל ישנו משהו בנינו שתמיד מפריע ויוצר חומה ענקית שאני ממש לא יודעת אם זה רעיון טוב להתחתן ולהקים משפחה יחד.
    עוד בתחילת הקשר שלנו, כמה חודשים אחרי שהתחלנו לצאת יחד, הוא סיפר שבעבר היה בישיבה
    ושתמיד ידע שיום אחד יחזור בתשובה, חשוב לי לציין שכשאני הכרתי אותו הוא עדיין לא הראה שום סממנים של חזרה בתשובה, הינו יוצאים ונפגשים בשבתות בעיקר.
    אחרי כמה זמן עברנו לגור יחד ואז הוא החל להכנס לעיניין של הדת שוב, התחיל לראות הרצאות דת באינטרנט לברך על כל דבר, ללכת עם כיפה(ועוד שחורה של חרדים,לא פחות ולא יותר) ולהתעקש שהוא רוצה לשמור את השבת.
    היו לנו המון ריבים על זה , כל פעם דיברנו על זה שאם הוא מתכוון להפוך לחרדי אין לנו מה לעשות יחד, כי אני ממש לא בכיוון הזה, ואז כל פעם הוא היה חוזר בו ואומר שהוא לא מתכוון לותר עלינו ועוד הפעם מתרחק קצת מהדת , הוא תמיד אומר שכנראה שאלוהים בודק אותו כי עד שהוא מצא אותי הוא פתאום מכניס בו גם את הרצון העז לדת ושהוא צריך לבחור אם לותר עליי או לותר על הדת והוא נקרע.
    וכך לאורך כל הדרך, הוא מתחיל להתחזק ואז אנחנו רבים שכנראה אין לנו מה לעשות יחד ואז הוא שוב מרגיע קצת ואז יש עוד פעם קצת שקט תעשייתי.......
    אני אוהבת אותו מאוד..... וכבר קיבלתי את זה שהוא כנראה ביום מן הימים הוא ישמור לגמרי את השבת וסיכמנו שאני אכבד אותו והוא יכבד אותי , אני אראה טלויזיה בחדר ואם ארצה לצאת עם חברות אני אצא והוא ישאר בבית לשמור את השבת.
    הוא גם כנראה ירצה ללכת עם כיפה על הראש, מידי פעם הוא שם את הכיפה השחורה הזאת שאני ממש לא יכולה לראות זה מוציא אותי מדעתי (אולי אני קטנונית אבל זה מעלה בי אסוציאציות שליליות ואני ממש מתקשה להלחם בזה), אז סיכמנו שאם הוא יתעקש ללכת עם כיפה לפחות שתהיה סרוגה ולא שחורה כי כל כיפה אומרת משהו אחר לגמרי על הבן אדם.
    ובלי שום קשר הסברתי לו שזה יראה מגוחך שהוא ילך עם כיפה על הראש ואני אלך לצידו עם גופיה.

אבל הפחד שלי הוא שזה לא יסתיים בזה, שהוא ישאב לתוך זה, שיהיו לנו ריבים בהמשך גם לגבי חינוך הילדים המשותפים שיהיו לנו. מה לעשות? איך אפשר לתכנן חתונה כשלא בטוח שנצליח לחיות בשלום יחד? כשכל אחד מעוניין בצורת חיים שונה מהאחר?
    חשוב לציין שאין לו תמיכה לגבי החזרה בתשובה גם מצד המשפחה שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה בבקשה......

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה רצינית אך ניתנת לגישור

דורית כהן
    31/03/2008

רונית היקרה,
    את מעלה נושא לא פשוט כלל וכלל. לרוב אני מגלה שנושאים שהיוו קונפליקטים לפני החתונה ממשיכים להטריד ביתר שאת לאחר מכן. לדעתי מילות המפתח כאן הן סובלנות וגמישות.
    סובלנות - ככל שתקבלו יותר אחד את השנייה ואת בחירותיכם השונות בחיים - כך ייקל עליכם לצלוח את אזורי המחלוקת.
    גמישות - ככל ששניכם תגלו גמישות בפתרונות המעשיים - זה יהווה סימן להמשך טוב.
    כמו בדוגמת הכיפה, אם הוא מסכים לכיפה סרוגה ולא שחורה, ואם את מסכימה לכך שהוא ישמור את השבת. פגשתי כבר זוגות מעורבים שמצליחים לחיות לא רע יחד, אבל יש לציין שבכל פעם שישנו ריב - ולא יתכן שתחיו ללא ריבים - נושא הדת משחק תפקיד חשוב בתוך הריב וכל מיני כעסים שהצטברו להם יוצאים אז לאור. בני כמה אתם? כי אם אתם מאוד צעירים, אולי כדאי לשקול מחדש את החתונה, ולנסות לחיות יחד תקופת מה תוך יישום שני העקרונות הללו. כי יש אהבות גדולות שלא נועדו לנישואין, משום שהן נוגדות ערכים אחרים (מלבד האהבה) שחשובים לשני בני הזוג. את נשמעת לי מאוד בווגרת ומפוכחת, ואינך מתעלמת מנושא חינוך הילדים. עליכם לערוך שיחות נוקבות לגבי סגנון החיים שלכם, ולא להתעלם מן הנושאים השנויים במחלוקת. אם תצליחו להגיע להסכמות, זה מעיד על התאמה ביניכם, ובתנאי שלא יהיה כרוך בויתורים ובכניעה, אלא בהליכה מודעת אחד לקראת השנייה ולהיפך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....המתינו.. ........

יהודית ברגמן
    31/03/2008

רונית יקרה!
    צר לי, אך דומה שחברך עדיין לא מגובש מבחינת הערכים והאמונה שלו. בחירתו עדיין לא הושלמה. השינויים קיצוניים ועשויים עוד להשתנות לכאן או לכאן וסביר שישאב דווקא לכיוון הכיפה השחורה למרות אהבתו אליך, כי מטבעם של חוזרים בתשובה – להעצים את אמונתם. בשלב זה כדאי לך להמתין ולא להיחפז לחשוב על נישואים, משום שאם אכן אמונתו תתחזק, המרחק המנטאלי ביניכם ילך ויגדל ובלתי אפשרי לזוג נשוי לנהל חיים תקינים כשכל אחד נוטה באמונתו לכיוון נגדי וקיצוני. ואין מדובר בהופעה הפיזית השונה בהליכה בגופיה לצד כיפה שחורה בלבד. הפער מהותי ורגשי ועמוק יותר מהסממנים החיצוניים ועשוי רק לגדול. בשלב זה רצוי להמתין ולבחון מה יילד יום ובאיזה כיוון יבחר לעצמו. היום הוא נקרע בין אהבתו אליך, רונית, לבין כניסה לעומק הדת. קשה לי להאמין שכדאי או אפשר להשפיע עליו להניח לזה, כי בכל מקרה בבוא היום, אם העולם הזה כל כך מרתק אותו, הוא עשוי להימשך יותר ויגלה את עצמו שם למרות הכל. לא צריך לנסות להכניע זה את זה. במידה ויישאר במקום של "כיפה סרוגה" כערך, יש אפשרות להסכים אז על זוגיות עם הסכמות שכל אחד מכבד את החופש ואמונתו של האחר.
    איש באמונתו יחיה ואפשרי ביחד בתנאי שאין קיצוניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו