מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובדת עצותמיכל18/11/2013
שלום אני בת 34 נשואה בשנית ...שני ילדים אחד מנישואים קודמים ואחד מנישואים נוכחים. אני ובעלי התחלנו את הקשר שלנו לפני 4 שנים ..הכל היה פשוט ורוד הן מבחינת החיזורים שלו הניסיון לכבוש אותי התשומת לב הנתינה האכפתיות...גם כלפי המשפחה שלי תמיד אראה התעניינות והיה מאד נחמד..
ככל שהזמן עובר ...כמו אצל כולם "שגרה" ואני מאד נאחזרת במחשבות וברגעים היפים שבילינו בעבר..בכל פעם שאני מעירה לו על דברים שמפריעים לי הוא מבחינתו שאני "נתפסת על דברים קטנים" ושאני מחפשת אותו כל הזמן ...האמת שאנחנו מתווכחים די הרבה ותמיד על אותם דברים..שבעבר הוא היה יותר קשוב מתעניין ומחזר והיום בגלל שזה חסר לי אני אולי מעירה לו על המון דברים כמו למשל "למה לא שלחת לי אסמסים יפים" תמיד אני זאת ששואלת אותו אם הוא אוהב אותי בקיצור אני מוצאת את עצמי במקום שאני לא רוצה להיות מבחינת ההצקות אבל קשה לי להתעלם ולהשלים שהוא מתנהג כמו אדם אחר. בעבר שהיינו מתווכחים הוא תמיד היה דואג להשלים איתי היום ...הוא מסוגל לא לדבר איתי אחרי ריב ולהתעלם. כשדיברתי איתו שאני מתגעגעת לאותו אדם חם אוהב עדין ואכפתי ...והיום הוא שונה הוא טוען שאני פשוט לא רואה את מה שנותן ואז דואג להדגיש בפני כמה עובד קשה ולא מחסיר ממני דברים ..ואני אומרת לו דבברים חומריים לא חסר אני פשוט רוצה שתראה לי את האהבה שלך ...מבחינתו אני מתעסקת בשטויות. אינני מבינה מה קרה לאותו אדם שמילא כל רצונותיי ולא היה מוכן להרדם מבלי להשלים איתי אם היינו אחרי ויכוח..קשה לי לקבל את זה. וזה יוצר מצב שאני תמיד אחריו מנסה לתקן ולהראות לו כמה הוא השתנה.
מה עליי לעשות
אגב ..יעוץ זוגי הוא שולל בגלל שחושב שהכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - מנסה לתת כיוון
עדי בדיחי19/11/2013הי מיכל,
את מתארת משהו שהוא טבעי בסה"כ, מערכת זוגית נשחקת עם השנים, והמאמצים שלנו לשמר את מה שהיה, כדי שימשיך להיות- הם חשובים ולא פעם העבודה הזאת לא קלה.
עם השנים יכולים להיות אירועים או אוירה של חוסר כבוד, מתח, שיעמום וחוסר התרגשות- כל זה נורמלי. החשוב הוא לדבר על זה, לשים את זה על השולחן ולבדוק מה כן ניתן לעשות, איך כן מעניקים חיים לתא הזוגי?
יש לו כנראה תחושה שאת מאוד קטנונית איתו (בוודאי את רואה זאת אחרת). אולי עבורו ה-SMSים היפים הם נחלת ההיסטוריה וקשורים יותר לשלב ההתאהבות.. אולי הוא לא מרגיש "אמיתי" מספיק, לעשות את זה, כל עוד יש אוירת מתח ותסכול בבית?
כאנחנו שואלים "אתה אוהב אותי" לא מעט פעמים, אנחנו "נחשפים" בחולשתנו- למעשה הדבר יכול להתפרש כחוסר ביטחון שלך בעצמך, בקשר ובכלל. אולי עבורו המהלך הזה, שאלה כזאת, מעט מרתיעים אותו. מצד שני, עליו להבין כי את שואלת זאת מסיבות מסוימות, הקשורות לחוסר הביטחון שלך בקשר, בהמשכו, בשאלות האם אי פעם ישוב למה שהיה.
יתכן גם שהנתינה החומרית שלו וה"עבודה הקשה" שהוא עובד (אני בטוחה שהוא אכן עובד קשה ולא סתם מדגיש זאת בפנייך), היא משמעותית מספיק ואין צורך בכל היתר (בעיניו, אולי). חשוב שתגידי לו מה לך חשוב, ולא "מה חשוב שתעשה עבורי", או "מה אתה מחסיר ממני" , או "חסר לי שאתה לא אומר לי..". אלא- "אני מרגישה שחסר לי.." , "אני זקוקה ליותר.." , או "לפעמים אני שואלת את עצמי מה אתה מרגיש.." ופחות לשים אותו כעיקר הנושא, אלא אותך. אני מציעה לעשות מעין שיחה כזאת, בה את מדברת עלייך, קצת יותר מאוחר לאחר התקררות העניינים ומבלי שהוא יחוש שוב מותקף.
ככל שתשחררי את המקום ה"רודף" ("אתה אוהב אותי?") ותגלי יותר ביטחון והבנה בתוך הקשר, כך יהיה קל יותר גם עבורו, אולי, כן לחפש את תשומת הלב שלך. במילים אחרות, החיזור יכול להמשיך גם אחרי שנים- אם את תוכלי גם להתרחק, כדי שיהיה לו עבור מה לחזר. אז לא להיות רחוקה ו"סנובית" ,אלא לשחרר מהעימותים הקטנים האלה ולשדר מעט פאסון של "הכל בסדר", בכדי לבחון האם הוא מבקש את תשומת ליבך בחזרה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)