נישואים של רווקה לגרוש +2

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נישואים של רווקה לגרוש +2
    שירי
    24/11/2013

תיאור מצב: התחתנתי לפני חצי שנה לאחר שנה ביחד לגבר גרוש עם 2 ילדים מנישואים קודמים.
    בעלי נהפך למיליטנטי כשילדיו מגיעים. וכל זאת אצלי בבית, מאז שבעלי עבר לגור איתי הוא שיפץ את הבית בצורה משמעותית וזה נותן לו את הזכות להכתיב את ההתנהלות בבית על כל פרטייה: לנעול ולסדר כל הזמן חפצים כי אצלו ערך שמירת חפצים הוא ערך עליון, בזבוז משאבים זה דבר שהוא לא יכול לחשוב עליו בכלל, כל דבר שיש הוא לא יזרוק וינסה למחזר ולשפר וזה והילדים שלו זה הדבר שחשוב לו יותר מכל,
    לגור אתו במגורים משותפים זה ממש אתגר: תמיד שלא יהיה כביסות אלא מרוקן, אני תמיד עושה קניות על חשבוני כשהוא לא מפסיק להגיד לי שאני קמצנית, אין לנו חשבון משותף ובעלי לא משלם על כלום חוץ מהחשמל וההשקעה בשיפוצים בבית שהוא עושה., מנסה לשבת לי על הווריד על טיפול פסיכולוגי שעולה כסף שלא הוא משלם שאני הולכת כדי לשרוד את המורכבות המשפחתית הזאת.
    דבר טוב: מעלה מאוד את ערך הבית ייאמר לזכותו שמה שהוא נוגע בו זה זהב..
    מצב שבו אנו מתנהלים בשלווה יחסית עד שבום הילדים פתאום מגיעים, טוען שכל החברים שלנו בורחים מאיתנו, לא מקבל את החברות הרווקות שלי וגם לא מביא חברים משלו כך שאנו די מבודדים.
    הבת מסתובבת עם פרצוף 9 באב תמידי, הבן חמוד אבל נוטה להיות חוצפן ומתגרה. הם לעתים נדירות יזמו חיבוק או מלה טובה ואני אדם חם שאוהב מגע וזה קשה לי.תחושה מתמדת של יצירת 2 מחנות כשהאב בפירוש נהנה מכך שרבים עליו ומעז להשפיל אותי ליד ילדיו. איני יכולה להגיד דבר על חינוך ילדיו,
    אני בחורה טובה שאוהבת ילדים וטבע אבל זה מתחיל להפחיד אותי כשאני חשה את עוינותם של הילדים בכל פעם מחדש. זה מרגיש גדול עלי ואני לא רוצה לחשוב איך יהיה כשיהיה ילד נוסף.
    הדבר הנוסף שעכשיו נכנס למשוואה הוא העובדה שלאחר שנה וחודש שאנו מנסים להביא ילדים גילו שלבעלי יש בעיות פוריות ואיאלץ לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית כואבים כך שבנוסף לבעיות של זוגיות קשה,ילדים מנישואים קודמים, לחצים כלכליים עכשיו אני צריכה לשקול מחדש אם אני רוצה בכלל את כל הבלגן הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נישואים של רווקה לגרוש +2

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת, דבר ראשון

עדי בדיחי
    24/11/2013

שלום שירי,

נשמע מאוד מורכב עבורך.

לא מאוד פירטת לגבי איזה טיפול פסיכולוגי הוא מתכוון, אבל עצם המודעות שלו והאמון שלו בטיפול יכולים לעזור גם לך.

כדאי לשבת איתו ולשוחח בצורה רגועה ועניינית. לפרוט בפניו את כל המצוקות שאת חווה , מבלי להאשים אותו, אלא להסביר לו כפי שהסברת כאן מה את חשה ביומיום. עינין הפוריות בוודאי לא קל לו, ואולי גם מהמקום הזה הוא מנסה להיות "גבר" בהיבטים אחרים הקשורים לבית. זוהי השערה בלבד. אך סביר להניח שהנושא הזה עלול לפגוע בתדמיתו בעיני עצמו, ואולי גם בעינייך.

לכן אני חושבת שיש כמה נושאים שיש לדבר עליהם. בנוסף, יהיה כדאי לשים על השולחן שמצב כזה בד"כ הכוונה מקצועית, אפילו קצרת טווח, יכולה מאוד לסייע. לא סתם בחרת בכותרת שכתבת. זה בהחלט נושא גדול לדבר עליו. אם הוא עצמו מאמין בטיפול, מוטב שגם ינתב זאת לתוך המקום הזוגי. יש תחושה שהוא "בולע" את המקומות הפרטיים אולי, שאת הורגלת שיהיו שלך עד כה. להכניס שותף הביתה, עם "חבילה" של ילדים- זה בוודאי לא קל עבורך.

כל עינין הפוריות, הייתי שמה כרגע בצד, כדי לתת מקום יותר לתקשורת ביניכם ועל מנת לא להוסיף מתח. ומי יודע, אולי תצליחו גם בלי הטיפולים- היו דברים מעולם ואסור לנו להתייאש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו