מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להתחתן או לא מתלבט?שלומי30/11/2013
שלום אני בן 30 חברה שלי בת 34 ואנחנו יוצאים שנתיים ואני אוהב אותה והיא אוהבת אותי אני חסכתי בחשבון שלי כ200 אלף והיא אחת שאוהבת לבזבז היא בהלוואות לבנק 42 אלף ואני רוצה אותה בתור אישה אבל חושש מהמהצב הכספי ומה יהיה שניתחתן חשבון משותף חשבון בניפרד ואיך ניסתדר מצד אחד אני לא רוצה לבזבז לשנינו את הזמן כי אנחנו לא צעירים ושנינו רוצים להיות אמא ואבא השאלה מה עושים מבחינה כספית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהתנהלות שונה - כדאי מאד לשוחח
טלי צרקינסקי30/11/2013שלומי שלום,
ממה שעולה מדבריך אתה אוהב את בת הזוג שלך אך עולות חששות מהתנהלותה הפיננסית.
אני לא יודעת מה הסיבה שהיא לקחה הלוואה. האם שניכם במקומות עבודה מסודרים?
מה זה "אוהבת לבזבז" האם היא בן אדם שמוציא מעל הכנסותיו ואתה מרגיש שזה משהו לא אחראי ואתה חושש לשאת בעול ההוצאות האלו לאחר נישואין?
יש לא מעט אנשים שיש להם חוב, אך דואגים לשלמו מידי חודש ובמקביל לחיות בהתאם לתכנון תקציב כך שהחוב לא יהפוך לכדור שלג מתגלגל.
אני חושבת שבקשר זוגי ארוך כמו שיש לכם ובתכנון נישואין בפרט וכשאתה מציין כאן שיש לך את המידע הזה והיא שיתפה אותך, אתה בהחלט יכול לשוחח אתה על כך.
עולה שאלה נוספת, לבד מהתחום הכלכלי - האם אתה סומך עליה בתחומים אחרים?
אם זה באמת מתמקד בהיבט הכלכלי אפשר לשוחח על כך ואף לקבל יעוץ.
כן כדאי לשוחח על הדברים האלו ולא שיצופו מאוחר יותר.
בנושא חשבונות בנק - תמיד אפשר להחליט בהתחלה החלטה מסוימת ואח"כ לשנותה.
יש זוגות נישואים שמחזיקים בחשבונות בנק נפרדים ומחליטים איך לנהל את התקציב משני החשבונות. (מה יורד מאיזה חשבון).
וניתן אח"כ לשנות ללא בעיה ולבנות חשבון משותף.
המוקד פה הוא לבחון איפה יש לכם ראית חיים שונה, ולעיתים לבני זוג יש אופן חיים שונה/ראיה שונה לגבי הוצאת כספים. כשזה מגיע לנישואין ולנישואין עם ילדים בוודאי שדברים כאילו צריכים להיות מדוברים.
אני לא יודעת מה הנכסים שלך או שלה יש במשפחה אך במידת הצורך ניתן גם להיוועץ בעו"ד לגבי צורך בעריכת הסכם ממון.
חשוב לי לציין, שניתן ללמוד להתנהל כלכלית נכון, ממש כמו שניתן ללמוד ולהתפתח בכל תחום בחיים ואתם אף יכולים ללמוד אחד מהשני ולהתפתח בכל מיני דברים בקשר הזוגי שלכם.
סה"כ, אם הזוגיות טובה ואתם יכולים לשוחח על הדברים, שווה להשקיע מאמץ זה.
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)