עצובה וכואבת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצובה וכואבת
    אירית
    02/12/2013

הלב שלי ממש כבד וכואב, הייתי חייבת לפרוק, מרגישה ממש רע. אני בת 24. לפני חודשיים הכרתי מישהו באוניברסיטה, הוא התחיל איתי ונראה ממש טוב, בדיוק הטעם שלי אז די זרמתי. הוא עם אובר בטחון עצמי, משהו מופרז ברמות קיצוניות אבל זה קנה אותי. מיד החלפנו טלפונים והוא היה מתקשר ומסמס בכמויות כבר מהיום הראשון. סיפר לי שכמה ימים לפני שהכיר אותי הוא נפרד מחברה שלו, היו שנתיים ביחד, וסיפר לי שעשה את זה בלב שלם כי לא היה להם טוב לאורך כל הקשר וסתם גררו את זה. הוא התלהב ממני ומהקשר שלנו נורא, כבר בשבוע הראשון סיפר עלי לכל החברים שלו, להורים שלו, למשפחה ואחרי שבועיים הגדרנו עצמינו חברים. ידעתי שהכל קורה מהר מדי ושזה לא בריא אבל היה לי טוב והוא מצא חן בעיניי מכל הבחינות ולי לא היה חבר כבר 3 שנים אז שמחתי נוראת הוא מההתחלה הצהיר כוונות שהוא מחפש מישהי לחתונה ואפילו אמר שהוא מרגיש שזו אני וכך גם אני הרגשתי. הכרתי לו את ההורים שלי והוא הכיר לי את שלו והכל היה טוב ויפה!חברות שלי הזהירו שזה מהיר מדי אבל לא הקשבנו עד שלפני שבועיים בערך )לאחר חודש וקצת שאנחנו ביחד( הבנו שמשהו מתנהל לא טוב והחלטנו שמורידים הילוך אלא שמאז אני התחלתי להרגיש שמשהו לא טוב לי בקשר כי כמובן שרציתי כמו בהתחלה, מלא תשומת לב ואהבה מצידו אז התחלתי לעשות קונצים ופרצופים. ממש שיחקתי איתו והרשיתי לעצמי כי ידעתי שהוא מת עלי אז בכל הזדמנות הייתי אומרת לו שאני רוצה הפסקה ושלא טוב לי בקשר והוא המשיך להלחם ולא שחרר. ואני נהניתי מכל החיזורים הללו. לפני שבוע נכנסתי לפייסבוק של האקסית שלו וראיתי שעשה לה לייק לתמונה ואחת החברות שלנ הגיבה לה שהיא הכי יפה בעולם וגם על זה הוא עשה לייק. לי יצא עשן מהאוזניים וראיתי בזה עוד הזדמנות לריב איתו ולקבל קצת תשומת לב אז רבנו, הוא כמובן לא הבין על מה אני רוצה להפרד זה הרי אק לייק אבל מבחינתי איבדתי את האמון שלי בו. חשבתי שהוא ימשיך להלחם אבל הפעם הוא שחרר והסכים איתי שצריך להפרד אז נפרדנו. עכשיו ממש רע לי, אבל אני מרגישה שזה בן אדם שאני לא יכולה לסמוך עליו ובלי קשר ללייק, משהו אומר לי בתוכי שהוא לא אמין. הפרידה היתה שלשום והיום בלימודים שמתי לב שהוא כל השיעור מתכתב עם בחורה ואני שישבתי ליידו ראיתי שהוא מסתיר את הטלפון בהפגנתיות, שאני לא אראה את ההודעות. ממש התכתבו המון זמן..נשבר לי הלב...הוא לא בשבילי, אני מרגישה את זה אבל סובלת מאוד, בוכה בלילות ומתגעגעת אליו. אני ממש מרגישה בסוג של אבל. איך.להתגבר על זה? המועקה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצובה וכואבת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טבעי לגמרי, את תצליחי להמשיך הלאה

עדי בדיחי
    03/12/2013

שלום נגה,

אני חושבת שהחלק הקשה- שהכל רה מהר מד- הוא גם החלק המעודד והמנחם. ולמה? כי אם כל ה"סרט" הזה היה קורה לאט ורגוע, לפי הספר, וכמו שצריך- המכה היתה קשה הרבה יותר.

כמה למידות להמשך והוכחות שהרווחת מכל העינין:

1. לא לעשות פרצופים, לדבר. לדבר ולהסביר במילים מה עובר עלייך. הצד השני בסופו של דבר באמת ישחרר. כשזה יהיה באמת הקשר האמיתי שמחכה לך, התנהגות כזאת עלולה להיות מסוכנת להמשכו.

2. האינטואיציות שלך בהחלט צודקות. הבחור דילג מהר מאוד למישהי אחרת ועשה זאת מולך בהפגנתיות. יש משהו טוטאלי בבחור וגם ילדותי מעט. ללכת ולספר לכל העולם ולהצהיר שאת אשתו לעתיד? זה מעט תמוה. (לא מזלזלת בסיפורי האהבה שנוצרו ממהלכים כאלה, אבל בכל זאת). אובר הביטחון הזה מראה בסך הכל דווקא על רגשי נחיתות ולגן הוא מרגיש צורך להתרברב/ להתבלט/ להתגאות.

3. קשר אמיתי יבנה כמו שצריך. לאו דווקא לאט או מהר, אלא בצורה שקולה יותר, למרות כל ההתרגשות. ושם את לבטח תרגישי נוח.

4. לא להאמין ל"געגועים" שפוקדים אותך. אלו הם געגועים לביחד, להתרגשות, לסערה הזאת שהיא מאוד ממכרת לפעמים. אבל הם לא געגועים אליו, כיוון שההתנהלות שלו כפי שגם את שמת לב, מלכתחילה- לא היתה מתאימה. והרגשת את זה.

אני מניחה שיהיו לך כמה ימים קשים של עיבוד האובדן, כי למעשה זה מה שקרה, איבדת משהו (את הכמיהה, את הפנטזיה, לאו דווקא "אותו"), אבל את תתפני ותהיי "ריקה" רגשית למשהו אחר שיוכל למלא אותך כמו שצריך. כנראה היית צריכה לחוות חוויה כ"כ מהירה וכ"כ מסעירה כדי לדעת מה את באמת צריכה. רק חשוב להבא- כן לדבר וכן ללמוד תקשורת נכונה מול בן הזוג כדי לא לסכן את היחסים, בעיקר כשהם מוקדמים.

אני ממליצה לסיכום, לתת לזה להיות, להירגע מעט, להתרחק רגשית מהאירוע הזה כמה שאת יכולה ולהסיח את דעתך ע"י בילויים והיכרויות אחרות בהמשך.. ומשם ללכת לאט יותר, כשאת קשובה לאינטואיציות שלך שהוכיחו עצמן כצודקות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו