בעיות בנישואין??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בנישואין??
    יעלינקה77
    06/12/2013

הי,

פעם ראשונה שלי כאן בפורום, ואני עדיין לא מאמינה שאני כותבת על זה כך בפורום, אבל אני במצב מוזר ולא שיתפתי אפילו חברות קרובות (אולי אני מעדיפה את האנונימיות כרגע...).

אני בת 29 נשואה + 1. אני נשואה כבר כמה שנים והכל היה בסדר יחסית עד לפני שבועיים בערך.
    לא יודעת מה הצית את העניין, אבל פתאום התחלנו לריב על כל דבר. אמנם רבנו בעבר, אבל לא בכזו תדירות, לא בכאלה טונים ולא על כאלה שטויות. כאילו שנינו נכנסנו למוד מלחמה... פשוט בלתי נסבל..
    אני לא יודעת מה לעשות - חולפות בי מחשבות כואבות על לקחת את הבת שלי ולעזוב לכמה ימים אולי העניינים ירגעו... לא דיברתי עדיין עם אף אחת מהחברות או עם אמא שלי, כי אני כל הזמן מקווה שזה יעבור....

עצות? מישהו??
    תודה מראש :-(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בנישואין??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר נקודות והמלצות

טלי צרקינסקי
    06/12/2013

יענליקה שלום,

את מתארת נישואין של כמה שנים בקשר שהוא בסדר.

מה זה "בסדר"? זה טוב? זה מספק אתכם?

תראי, אם יש משהו שקרה בתקופה האחרונה אשר לא מאפיין את הזוגיות שלכם אני חושבת שכדאי לבדוק מה קרה בדיוק עכשיו לפני ש"ממהרים להתקפל"

אני מבינה שזה מאד מבהיל ומלחיץ פתאום לחוות את "מוד המלחמה" שאת מתארת.

חשוב לבדוק מה הכניס אתכם ל"מוד המלחמה" הזו.

מספר נקודות לחשיבה:

האם היו אירועים בתקופה האחרונה של מתח אצלך/אצלו/בזוגיות לאחרונה (טרם התחלתם לריב את מה שאת מתארת)

כוונתי ל - פיטורין, התפטרות, הסבה מקצועית, עבודה חדשה, מעבר דירה, משהו שקשור למשפחה המורחבת, לקשר עם חברים, לילד/ה שלכם, כל דבר אחר של מתח שיכול להיות קשור לאחד מכם או לשניכם? האם יש כעסים שהצטברו בתוך הקשר ולא דוברו ביניכם?

מדוע אני שואלת?

כיוון שמתח, אף אם מתרחש אצל צד אחד או שינוי, עשוי להשפיע על המערכת הזוגית ויכול לבוא לידי ביטוי בכעסים, מריבות (לעיתים גם על דברים שטותיים) זה נובע מהוצאת המתח על האדם הכי קרוב (בן/בת הזוג). והשכלת הכעס בתוך הקשר על בן/בת הזוג וזה המקום שצריך לעבוד עליו - ארחיב על כך.

תנסי לזהות אם היו כאילו.

מעבר לכך ומאד חשוב:

שוחחו ביניכם. שוחחו על מה שקורה לכם לאחרונה. שלכל אחד מכם יהיה מקום לבטא את עצמו בקשר, ללא שיפוטיות וללא האשמות. הזמינו אחד את השנייה לשוחח, לשתף במחשבות, ברגשות כשאתם רגועים.

תקבעו אפילו בבית קפה, בזמן שנוח לכם.

דברו על מה שקורה לכם לאחרונה. היכולת לדבר ולתקשר היא אבן יסוד בזוגיות...

נסו לברר מה אתם רוצים שיהיה/ישתפר, למה אתם זקוקים, אם יש אי הסכמות/הבנות, זה הזמן לשוחח. מה הייתם רוצים עוד? מה חסר לכם? איפה הייתם רוצים לשפר את הקשר?

במידת הצורך ניתן להיעזר ביעוץ מקצועי.

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם במקום טוב

טלי צרקינסקי
    10/12/2013

יענליקה שלום,

אתם במצב טוב ששניכם חווים שמשהו שם זר לכם במהלך העניינים שקורה לאחרונה בזוגיות ואף מוכנים לקחת עם זה צעד קדימה, ללכת לטיפול בזה ולבדוק מה קורה לכם בקשר. אני חושבת שזה מצוין ואת יכולים לצאת רק מחוזקים מתהליך כזה.

יעוץ הוא משהו יותר כללי. אם רוצים להבין את הדברים יותר לעומקם ולעבוד על שינוי ועל תקשורת ועל דברים בתוך הזוגיות, כדאי בהחלט לפנות לטיפול זוגי.

זה יותר עניין של "סמנטיקה" אם לקרוא לזה יעוץ או טיפול, בפועל הכוונה היא אותה כוונה.

טיפול לא מחייב משהו מאד ארוך.

בדר"כ המטפל/ת בפגישה ראשונה עורך פגישת היכרות, מכיר אתכם, רואה מה ההתמודדות שלכם ואוסף את האינפורמציה לו הוא זקוק ומשם אפשר להמשיך.

כמובן זה מאד אינדיבידואלי ולכל זוג התהליך שלו והצרכים שלו.

תבדקו איפה נוח לכם מבחינת מקום מגוריכם והחשוב מכל שיהיה לכם נוח מול המטפל/ת ושתהיה תחושת שותפות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טלי צרקינסקי
    23/12/2013

יעלינקה שלום,

לצערי, נאלצתי למחוק את הלינק שהעלית כיוון שתקנון הפורום אינו מאפשר הכנסת דברי פרסום אליו. אני לא מכירה את המקום, לא מכירה מישהו שעבר שם טיפול, אין זה אומר שהמקום לא טוב ולא יהיה לכם טוב....

אני חושבת שכל מה שנראה לך שיכול להתחבר לך ולבן זוגך - בהחלט שווה ניסיון.

החשוב הוא להרגיש מה קורה לכם ושאתם נתרמים ועוברים תהליך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הייתה לי כוונה לפרסם...

יעלינקה77
    24/12/2013

הי,

כוונתי לא הייתה לפרסם, אלא רק לשתף ולקבל חוות דעת מעוד אנשים... חשבתי שזה הרעיון של פורום.
    פשוט יש שם הרבה תוכן מעניין על שיטה קצת אחרת ממה שידוע ומוכר.

בכל מקרה, נראה לי שאדבר איתם כדי לבדוק יותר לעומק.

תודה רבה על כל התמיכה :-)

יעלינקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו