מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת בנישואיןמבולבלת11/12/2013
אשמח לעצה.
אני ובעלי נשואים שלוש שנים ואני אוהבת אותו מאוד.
הבעיה מתחילה בהפרדה בין אהבה של אדם לאהבה של בן זוג.
בהתחלה היינו מסונוורים זה מזו. לצערי עד מהרה הוא הסתגל אליי ואני הייתי מחזרת ורודפת ושומרת על הגחלת. הוא בזמן הזה היה מראה אהבה רק כאשר הייתי נשברת ומאיימת בפרידה. הגענו לחתונה אחרי הרבה סבל ותנאים בהם הבטיח לעמוד. עברנו את החתונה וכלום לא השתנה. איימתי בגירושים ושוב הוא הבטיח. עברנו את המשבר והחלטתי להשתנות בעצמי ולא לשנות אותו. התהליך התבטא באטימות רגשית כלפיו, קרירות, שינוי מחשבתי בנוגע לגבר המושלם, הבנה שאינו ישתנה והוצאת אנרגיות על דברים אחרים למען עצמי ולא למענו.
התהליך היה נכון לתקופה ארוכה אך באיזשהו שלב הרגשתי שזו לא אני. אני אדם אמוציונלי, חולם, מעז עם ביטחון עצמי ונחישות, עושה מה שטוב לי ולא נמצאת היכן שרע.
הנקודות בהן אני נשברת בעיקר הן ביחסים המיניים ובאינטימיות בכלל. אנחנו מקיימים יחסים בתדירות נמוכה, כמובן שהוא תמיד מסופק. אנחנו לא יוצאים יחד ולא מדברים מספיק אלא אם חולקים איך היה בעבודה. לא אוהבים אותם דברים. אני מרגישה שהוא עוצר אותי בגלל פחדים שהוא חווה כל הזמן וחוסר ביטחון להעז וליזום בכל תחומי החיים.
האם להישאר ולהמשיך לאהוב אותו כאדם זה מספיק טוב בשביל החיים האלה ואולי הפנטזיות מהסרטים לא קיימות.. ואולי עדיף לוותר עליו כבן זוג, להישאר חברים ולהמשיך מהנקודה שבה הייתי לפני שהכרנו.
אני יודעת שהאיומים בפרידה לא הוגנים כלפיו אך הדבר נכון כל עוד מדובר באיומים, במקרה שלי אני מחכה שישחרר אותי ויפנים שאנו לא מתאימים.
אני לא בטוחה שיהיה לי טוב בלעדיו אך גם יודעת שלא יהיה לי טוב איתו וכל החיים אני ייסוג לאחור בתחושת פספוס של החיים האחרים בלעדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר נקודות
טלי צרקינסקי11/12/2013מבולבלת שלום,
ציינת שהגעתם לחתונה אחרי סבל ותנאים בהם הבטחתם לעמוד. למה כוונתך? מה היו האירועים לפני הנישואין? האם תוכלי להרחיב כאן? זה יעזור לשפוך אור על התמונה.
העלית את נושא ההתאהבות למול אהבה. התאהבות היא יותר מקום של אידאליזציה של בן אדם, התרגשות מאד גדולה, היא יכולה להיות בתחילת קשר, היא מאד נעימה, אך אינו תנאי הכרחי לנישואין בהמשך ואינו מנבא בהכרח נישואין טובים.
אהבה בוגרת היא היכולת להכיל את מכלול התכונות האנושיות של בן/בת הזוג.
כאן את נוגעת בנקודה מאד חשובה, איפה את מרגישה שהקשר אולי לא נותן לך מספיק מענה, לא מאפשר לך להפיק התפתחות וכאשר את חשה תסכול, את מאיימת על פרידה כאמצעי להפעיל אותו. אני חושבת שברציונל, את מזהה שזה לא מקום בריא לפעול ממנו בתוך זוגיות.
בזוגיות מאד חשוב לשמור על הגחלת ובהחלט מדובר במשימה. ממש כמו שמתחזקים רכב (מצטערת על הדוגמא) לרכב, על מנת שיתפקד, גם צריך לקחת אותו לטיפולים, להחליף לו חלקים, שמנים ומים, צמיגים ועוד.. וגם לנקות אותו.... הדוגמא מאד קונקרטית אני יודעת, גם זוגיות צריכה "תחזוקה שוטפת". של תקשורת, אינטימיות, שיתוף מה כל אחד מכם רוצה בחיים, לאן חשוב לך/לו להתפתח ביחד וכן בנפרד.
גם להיות אטומה רגשית כלפיו הוא לא פתרון, כי זה לא האותנטיות שלך...
נקודה נוספת לחשיבה - אין גבר מושלם, אין אישה מושלמת, אין אדם מושלם. יש אדם שהוא מספיק טוב עבורך לחיים משותפים ונשאלת שאלה האם בעלך יכול להיות האדם הזה והאם עזרה מקצועית לך או לשניכם יכול להביא אתכם למקום הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)