מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר אחריותשני22/12/2013
אהלן
אני נשואה 5 שנים בזוגיות מאוד צולעת, מגדלת ילדה בת 4, ובת 2. עקרת בית למופת, עושה הכל מהכל והבעל הוא המפרנס
על פני השטח הכל נראה תקין ויפה הבעיה היא שבעלי, מאחר ועובד רוב שעות היום (עצמאי) הראש שלו תמיד אבל תמיד במקום אחר!!! ברמה שהוא אפילו לא מודע לסכנות קיימות, שוכח דברים, שוכח אנשים (!!!!), מאבד דברים כל הזמן, נוהג לא רגוע, מסמס בנהיגה, כותב, קורא וכו וכו
אף פעם אין שלווה סביבו והכל לא רגוע, תמיד אווירה לחוצה, קצרה, מתוחה, והנסיונות לחפש רוגע- כושלים
הבעיה מתחילה בזה שכל עוד אני אחראית לבית ולילדים הכל בסדר, ברגע שזה מוטל עליו אני מרגישה שסכנה מרחפת מעל כולם!!! ונורא קשה לי, קשה לי לא לסמוך עליו וקשה לי שהוא כזה חסר אחריות!!! הוא יכול לקדוח בקיר ולהשאיר את המקדחה מונחת על הרצפה בחשמל, כשהתינוקת מטיילת בבית, להשאיר מספריים פתוחים, סכינים ומזלגות בהישג יד, הוא מתעסק בחשמל והמון חוטי חשמל מפוזרים בכל עבר, שוכח לכבות גז לעיתים קרובות, דלתות פתוחות בלילה, מתחיל נסיעה כל פעם בלי לוודא שכולם יושבים וחגורים ואף כמעט עלה לי על הרגל כשהתחיל לנסוע והייתי מחוץ לרכב וגרוע מזה- שכח אותי מחוץ לרכב ונסע, כשהיה בטוח שאני ברכב!!! ואף לא שם לב עד שהגיע ליעד (חצי שעה נסיעה)!!!
הוא הוריד את הכלב לצרכים וחזר בלעדיו!!! שכח אותו במעלית!!
דברים איומים! שמשאירים אותי האחראית הבלעדית לילדים וקשה לי! אני רוצה לסמוך עליו אך חוששת שיקרה אסון
הוא תמיד רב איתי על למה אני לא סומכת עליו אבל במקביל בכל יום קורים לפחות 2 אירועים שגורמים לי להטיל ספק באחריות שלו
אני באמת לא סומכת עליו!
אני חסרת אונים, רוצה לסמוך עליו, זה בלתי אפשרי, הוא גם בעצמו מודה שהראש שלו במקום אחר ואני לבד!
מה הפתרון? אם יש כזה,, אשמח לשמוע
תודה רבה(;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אחריות - בשליטתו?
עדי בדיחי23/12/2013שלום שני,
מה שאת מתארת הוא בהחלט בעייתי. אני מניחה שהוא מאוד מוסח, מאוד מאוד, עד כדי הדברים שציינת. אני מבינה שסדר היום שלו כולו מתחיל מסתיים בעניינים עבודה, אני מבינה שזה מציף אותו מאוד. אציין מספר דברים שעשויים להועיל:
1. להכין סדר יום כתוב ומובנה מראש, כמה שיותר לתת זמן נפרד לבית.
2 להסביר לו את עמדתך ומדוע את מתקשה לסמוך עליו, הוא צריך להבין מה קורה מסביבו ולמה הוא גורם.
3. בכל זאת לשלול בעיות אחרות (זיכרון, בעיות אורגניות, קשב וריכוז). זאת כדי לבדוק האם אכן הדבר בשליטתו או שיש להתערב רפואית. כיוון שאם הדבר לא בשליטתו- הכעס לא יועיל ואנחנו בעצם במצב שאנחנו לא מטפלים נכון בבעיה. לכן יש לבדוק את העינין גם מההיבט הזה ואולי תופתעי. אנשים עם בעיות קשב וריכוז (יש המוני המוני כאלה מסביבנו שאפילו לא מודעים לכך) יכולים להיות מנהלים מעולים, אנשים מוצלחים, אבל בלי סדר ושליטה על חייהם, כיוון שהם מתקשים מאוד לא להיות מוסחים ולהתרכז בעיקרי היומיום.
מאחלת לך בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)