נפרדתי ממנו בגלל נישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נפרדתי ממנו בגלל נישואין
    שני
    11/01/2014

שלום רב, אני בת 26 עוד מעט ובן זוגי בן 27 ..בזוגיות כבר 8 חודשים ..לפני כמה חודשים כתבתי פה על כך שהוא מעוניין לטוס לאוסטרליה ולחיות שם..משהו שלא שקלנו בהתחלה, אלא רק לכמה לשנים כדי לחסוך. מתוך אהבה ורצון להיות איתו המשכתי את הקשר ( למרות שכאשר דיברנו על כך הוא ציין בפני שגם אם נגיע לשם ואני לא אסתדר וארצה לחזור לארץ הוא יישאר שם לא משנה מה). לאחרונה העליתי את נושא החתונה, מכיוון שאני מאד אוהבת אותו והרגשתי לנכון לבדוק מה הוא מרגיש לגבי זה. הוא הבהיר לי שהוא נגד מוסד הנישואים ולא מאמין בחתיכת נייר שתמסד את יחסינו ומצידו לחיות ביחד ולהביא ילדים בעתיד ללא נישואים. אני כמובן נגד זה ולא רואה את הבעיה בלפחות להיות בכיוון של חתונה בעתיד. התווכחנו והוא אמר שגם אם יחליט לעשות את זה בעתיד זה יהיה מתוך פשרה אלי וזו לא תהיה חתונה דרך הרבנות כי הוא אנטי הממסד הזה. אני לא קיבלתי את זה ולאחר כמה שבועות נפרדתי ממנו. עברו כמה ימים מאז הפרידה והוא לא יוצר קשר...עכשיו כואב לי, הוא לא מספיק אהב אותי כדי להתחייב לי או לפחות להיות בכיוון? לא ביקשתי משהו שהוא לא בסיסי, לא אמרתי כאן ועכשיו...אבל לפחות לרצות את זה כמוני ולא לחפש דרכים להסיר ממך מחוייבות...זה משהו שלא אוכל לוותר עליו ..לא אהיה שלמה עם זה פשוט..מה לעשות? זה נכון שהצבתי לו סוג של אולטימטום שזה או שיהיה בכיוון או שאנחנו נפרדים? לא יודעת כבר..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפרדתי ממנו בגלל נישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    11/01/2014

שני שלום,

אני זוכרת את הדילמה שהעלית כאן.

מבינה שאת לא שלמה עם הפרידה ואני בהחלט מבינה את הלבטים שלך.

תראי, אני אתייחס למספר נקודות.

אי רצונו להינשא דרך הרבנות עדיין אינה מהווה אינדיקציה על אי רצונו להתחייב בפנייך
    .
    יש זוגות שבוחרים לקיים כל מיני מערכות יחסים מחייבות, אך לאו דווקא דרך הרבנות (דוגמאות - ילדים ללא נישואים, נישואים אזרחיים אשר מוכרים בארץ, הסכם זוגיות דרך עו"ד ועוד) האלמנט המחייב מקורו בזוגיות.

כלומר, משהו שהוא כן מחייב. זה ברמה הפרקטית.

להרגשתי השאלה גדולה יותר, האם את מרגישה שהוא מתחייב כלפייך בכלל לאורך הזוגיות? שהוא כן אדם שמוכן להתפשר (בנושאים נוספים), שהוא אדם קשוב,
    שהרצונות שלך חשובים לו, שהוא רואה אותך, אלו דברים מאד חשובים.

אם בבסיס הוא רואה רק את הצרכים שלו אז זה משהו אחד, אם מדובר רק בנושא הזה אבל סה"כ כאדם הוא פשרן, הולך לקראת, רואה אותך ואת צרכייך, מכבד אותך ויכול להיות פרטנר יש כאן באמת שאלה?

אין תשובה שהיא חד משמעית (נכון ולא נכון)

אילו הוא היה נגד כל סוג של מחויבות ואת כן רוצה מחויבות, התשובה הייתה די ברורה.

השאלה אם את רואה אותו כפרטנר, עם מכלול התכונות שלו - לחיים - הכוללים משפחה וילדים, על כל מכלול הזוגיות והאישיות שלו.

ואם כן, האם אתם יכולים למצוא את עמק השווה בנושא (נישואים אזרחיים ואז טקס עם רב רפורמי?) ומה החשש שלו מנישואי רבנות? (האם הסכם ממון יכול להפחית חשש ממנו?)

ויש כאן עוד - עד כמה יש פערים בנושא הדת ביניכם? האם לבד מנישואים דרך רבנות - יש לכם השקפות עולם שאת רואה שעשויים להיות לכם כמכשול?

חשוב לחשוב על הדברים האלו. את יכולה גם לענות לי בהמשך על הדברים שהעלית.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו