מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פלונטראילונה22/01/2014
אני בת 49 בן זוגי בן 46 שנינו גרושים ויוצאים ארבעה חודשים.הוא
בן זוגי מגדל בביתו את שתי בנותיו בת 15 ובת 12.
איש פשוט נדיר עדין רגיש שקט מנומס ורגוע.
הקשר שלנו מושטט על כבוד הבנה פרגון דאגה וכל הטוב שרק אפשר לבקש בזוגיות.
הסקס בינינו חגיגה...
אנו גרים בנפרד.
בחודשיים הראשונים להכרותינו הגיע מידי יום לבקר אותי למשך 4-5 שעות וגם כשהיה יוצא מאצלי היה לו מאוד קשה.[אציין נקודה חשובה כי סקס אני ברוב המקרים יוזמת...]הוא טוען כי זה לא הדבר הכי חשוב לדעתו והוא נהנה להיות במחיצתי ובכלל להכיר אותי ואת עולמי...
שנינו עברנו דברים מאוד דומים בנישואים בקודמים שלנו ובכלל אנו מדברים על הכל בפתיחות.
לפני חודשיים עברתי לגור לבדי בשכירות [אחרי שבחודשיים הראשונים להכרותינו גרתי עם שותפה],אנחנו ממשיכים להיפגש על בסיס יומי כמעט אך דבר אחד מפריע לי אצלו הוא וביתו בת ה 15 קשורים מאוד והוא לא פעם אמר לי כי היא דואגת לו כמו אישה.
בשלב זה עדיין לא נחשפתי בפני בנותיו ואיני יודעת מתי זה יקרה.כשאני שואלת אותו הוא עונה "בקרוב, כי גם לי זה מפריע",כך יוצא שהוא איתי בהיחבא וכדי להגיע אלי לשישבת
זה ממש מבצע לוגיסטי בשבילו.דבר זה מפריע לי מאוד,אני מעריכה ומכבדת אותו כאדם באמת נדיר אך מצד שני אני חושבת על עצמי ויודעת שאני רוצה זוגיות יציבה בטוחה וגלויה ואת זה איני יודעת מתי יוכל לתת לי.
דיברתי איתו לפני מספר ימים בצורה ברורה וישירה והוא בתגובה הוריד את הראש בכה ואמר "אני אוהב אותך ולא מרים ידיים וגם לך אסור להרים ידיים".
אני שואלת כאן,מה עלי עוד לעשות או לומר לו כדי שיעשה שינוי ויציג אותי סוף סוף?
את הוריו ואחיו הכיר לי לאחר שבועעים של הכרות ואף ישנו אצלם ויצאנו לטיולים יחדיו.
אני מבקשת עצה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות למתן מענה רחב יותר
טלי צרקינסקי23/01/2014אילונה שלום,
ראשית, זה שהוא הכיר לך את הוריו ואת אחיו, מראה שהוא מציג אותך כבת זוגו ויש כאן כוונות רציניות. אין "נכון" ו"לא נכון" "מדויקים" לגבי מועד היכרות עם ילדים, זה נושא יותר רגיש, עם זאת, יתכן ויש שם רגישויות מסוימות שהוא מחכה לעיתוי מתאים.....(זוהי השערה)
יש לי מספר שאלות על מנת שאוכל לתת לך תשובה יותר מקיפה:
האם יש לך ילדים מנישואייך הראשונים? במידה ויש, האם הוא הכיר אותם?
האם יש ברקע אימא לבנות? אם הוא גרוש אני מניחה שיש אימא השאלה אם הן גרות אצל האב, מה טיב היחסים בין הבנות לאב ועד כמה היא נוטלת חלק מגידול הבנות ועד כמה מעורבת בקשר עמן. מה טיב היחסים בינו לבין גרושתו?
ציינת "בת ה- 15 דואגת לו כמו אישה".
כיצד זה בא לידי ביטוי?
האם פעם שוחח אתך על קשיים/התמודדות עם בנותיו.
האם הוא איש שיחה פתוח?
הוא ציין את האמירה "גם לי זה מפריע" עשוי להצביע על משהו שמונע ממנו כרגע להכיר לך את בנותיו אך זה כן מפריע לו בקשר. וכן "אני לא מרים ידיים וגם לך אסור", האם יש חשש כלשהו?
חזרי אלי עם מה שאת כן יכולה לענות וננסה לראות מה כדאי לעשות משם.
סה"כ נשמע שיש אלמנטים רבים חיוביים בקשר ביניכם וזה טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלותייך
אילונה23/01/20141.יש לי שני ילדים בת 23ובן 21אינם גרים איתי .
2.לבנותיו יש אמא אך הן קשורות לאבא בצורה מוחלטת וכמעט שאינן בקשר עם אימן...ובקושי מתעניינת בהן...
3.הוא וגרושתו מתקשרים רק למיקרים הנוגעים לבנות וגם זה בקושי.
4.כשאומר שביתו דואגת לו כמו אישה.סיפר לי שהיא מגהצת לו ומכינה לו בגדים ...
הוא מאוד סגור אך רק לאחר שאני קצת לוחצת שידבר איתי ויספר לי בנחת את אשר על ליבו ,הוא נפתח לאט לאט..אך קשה לו
5.כשאמר לי "גם לי זה מפריע..."לעניין גילוי החברה)אני(התכוון כי גם לו נמאס להסתיר אותי והןא רוצה כבר לחשוף אותי ולנהל חיים גלויים.
6. הוא מצפה ממני שגם אני לא ארים ידיים כמוהו ולא אתייאש בעניין כי בסוף הכל יסתדר לדבריו.
7. הוא מספר לי הכל על בנותיו ועל הקשיים שלו ועל כך שאין לו חןם לעצמו.עובד עד שעות מאוחרות עושה קניות מסיע אותן ועוד...
אני מקווה שעניתי לשאלותייך ובכך אוכל לקבל תמונה יותר בורה בענייני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי24/01/2014אילונה שלום,
ממה שאת מעלה, עולות מספר אפשרויות.
ראשית, יתכן מאד שזה נושא רגיש מעט להכניס "אישה חדשה" לבית ולהכיר לו את בנותיו ויתכן והוא לא יודע איך כדאי לעשות זאת, יתכן ועולה שאלה דווקא לגבי ביתו הבכורה שעונה על פונקציות רבות של דאגה כלפי האב ועשויות להיות שם רגשות של "האם מישהי תופסת לי פה מקום" ויתכן ויש לו חששות מה תהיינה התגובות של הבנות בכלל ושל הבכורה בפרט. יתכן והכל יעבור כמובן טוב והן מאד יחבבו אותך.
כל הרקע שהקשר עם האם לא כל כך טוב, סביר שהשאיר שם פצע ורגישויות, זה מאד לא פשוט שאימא לא מתעניינת בבנות. אני יכולה להניח שהוא מתמודד עם מתחים לא פשוטים.
יתכן והוא מחפש איך לעשות לזאת.
דבר נוסף, יכול להיות שיש התמודדות לא פשוטה, קשה לי לדעת מהי, או שיש קשר של תלות של הבנות בו או שיש קושי מסוים, מה שדוחה יותר את הפגישה עם הבנות ומקשה עליו ואולי הוא חושש איך זה ישפיע על הקשר ביניכם.
בהחלט נשמע שהוא נוהג שם יותר "בזהירות". (כי מתיאורך, לא נשמע שיש שם קו בזוגיות לבד מנושא זה..)
מה הייתי מציעה לך לעשות? הייתי מציעה לך לחכות ולראות מה מתפתח, לגלות אמפטיה כלפי מה שקורה אתו, לשאול אותו אם יש משהו שהוא חושש ממנו במפגש ביניכם (את והבנות)? אם יש משהו שעשוי לעזור לו? האם הוא חושש שמשהו ישפיע על הקשר? (לעיתים עצם זה שמציפים את השאלות, עשוי מאד להפחית מתחים ביניכם)
ולראות כיצד הוא מגיב לכל מה שאת מעלה ולאפשר את המקום ומרחב שלכם ולתמוך בו שאתם תוכלו לבנות את זה ביחד, גם אם לא יהיה פשוט בהתחלה (כי אחרי הכל, גם לו מגיע קשר זוגי טוב, מבלי לפגוע בקשר עם בנותיו ובקשר שלך עם ילדייך..)
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)