מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2 נשים, חזרה לאחר שנתיים,פעם שלישיתשני24/01/2014
היי, רק רציתי לשץף על הקשר הנוכחי שלי.. צצות בעיות וזקוקה לעזרה!
אנחנו 2 נשים, בנות 24, היינו בעבר בקשר - לפניי שנתיים - בערך חודשיים.
לפניי שלושה חודשיים היא שוב חזרה לי לחיים החלטנו לנסות.. החזיק חודש בגלל מרחק.
ולפניי חודש היא חזרה לגור בעיר שאני מתגורררת בה- ומאז אנחנו שוב בקשר.
פעם שלישית בחיינו. מסקרנת אותי המשמעות לכך. כמו גורל שככה זה צריך להיות...
היא מדהימה בעייני, היא טובה אליי כמעט רב הזמן, יש בה את כל התכונות והיופי שחיפשתי עד כה...
אבל, אני מרגישה שיש בעיות בקשר, ואנחנו בהתחלה, וזה קשה לי, ולא בא לי להרוס את מה שיש אבל אין לי דרך לשלוט בזה.
מצחיק? אבל אפילו בדקנו במזלות - וגילינו שממש אין התאמה טובה בין שור לאריה :\
חצי שנה היא לא הייתה בעיר, וטוענת שיש לה רצון להיות הרבה עם החברים בגלל זה, תמיד שהיא יוצאת עם החברים היא מזמינה אותי לבוא ולהיות איתם גם! אבל נמאס לי כל הזמן לשבת איתה ועם החברים שלה, נמאס לי להיות בחברתה רק שזה בחברת עוד אנשים! זה קשה! אוליי אני יושבת לידה, ומתחבקות והכל, אבל אני לא מרגישה שאני באמת איתה! בא לי להיות איתה ב-4 עיניים לדבר איתה על דברים שקשורים רק אלינו! זאת לא בקשה מוגזמת!
אתמול זה פשוט פרץ שיאים- מהבוקר אמרתי לה שאני רוצה שנסע לשבת עם חברה שלי שגרה בת"א , לא היה לנו איך להגיע, אז אמרתי לה שנראה סרט בקניון בעיר. ובערב היא אמרה שהיא מחכה לתשובה מהחברים אם הם עושים משו מעניין היום, ובסוף שאלה אותי אם אני רוצה להצטרף אליהם?
למה נראה לה שאצטרף? אחריי שיזמתי שנלך לסרט!!! חוצפה!!
אמרתי לה שנמאס לי מזה, התווכחנו, בלילה היא לא ענתה לי.. והיום שהתקשרתי היא שלחה הודעה שנדבר מאוחר יותר ולא דיברנו! מן הסתם.. אני כבר מכירה אותה אחריי ריב - יומיים היא פשוט לא מדברת וצריכה מרחק! זה עוד משהו שמאד קשה לי בה. למה אני יכולה לבוא ולדבר אחריי שהתווכחנו והיא לא? למה אני צריכה לבוא ולהתרכך - שאני חושבת שאני מאד בסדר , אגב. (ביום ראשון שהיה היא כן באה אליי הבייתה והינו רק שתנו לבד)
גם כל היום אני צריכה להיות עם חברים שלה, וגם לבוא להתפייס לאחר ריב?
זה לא שהכל לא בסדר- חוץ מזה הכל מושלם, כיף לי איתה ממש, היא מצחיקה אותי, אנחנו יכולות לדבר כל יום 4 שעות בטלפון ועדיין יהיה על מה לדבר, היא יודעת איך לחבק אותי כמו שאני אוהבת.. ויש משיכה בטירוף.
למדתי לקח, בחמישי ושישי זה הימים הקבועים שלה עם החברים, ויותר לא אציע לה כלום בימים האלה, אני אדע מראש שזה או שאני מצטרפת אליהם או שאתכן לי משהו אחר.
אבל אני לא מוצאת את הדרך להיות איתה לבד (ולא, היא לא נלחצת מזה להפך, בעניין המיני היא מאד רוצה להתקדם הלאה)
תעזרו לי לפתור את הבעיה הזאת בבקשה, וגם את הבעייה שאחרי ויכוח היא לא מדברת איתי יומיים - הינה, כל הסופ"ש הנרס, זה מתסכל אותי, ובא לי שזה יצליח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים בזוגיות
טלי צרקינסקי25/01/2014שני שלום,
ממה שאת מעלה עולים שני נושאים מרכזים:
1. חשוב לך להיות בקשר עם בת זוגתך גם ביחד, רק שתיכן ואת מתקשה למצוא את הדרך להגיע למקום הזה.
2. דרכי ההתפייסות לאחר שיש ריב/כעס ביניכם, לה לקוח יותר זמן "להירגע" והיא צריכה את הזמן שלך, מה שמהווה עבורך מתח וחוסר נוחות.
בזוגיות, חשוב מאד לאפשר כמה איכויות:
איכות של הקשר הזוגי ושל הזמן הזוגי ביחד: בילויים, אינטימיות ועוד.
איכות של כל צד מבני הזוג לאפשר מרחב (תחביבים, קשרים ורפרטואר אישי משל עצמו) גם מחוץ לקשר הזוגי מבלי לפגוע בקשר הזוגי ואף להביא את החווית אל הקשר הזוגי.
וחשוב לדעת איך לעשות את הסינתזה הזאת כדי שאף אחת מכן לא תצא עם תסכול בקשר, אשר יביא אל הקשר את כל הכעס והאכזבה (דוגמת הסרט ועוד).
את מציינת שיש לכן לא מעט משותף בקשר בכל מיני מישורים שזה גם לא דבר של מה בכך.
תראי, אני חושבת שכדאי לשוחח לא בשעת כעס. כדאי לדבר אתה על הדברים שאת אוהבת בה, מה עושה לך כיף אתה בקשר, דברי אתה שחשוב לך גם זמן איכות זוגי וכן לצאת מידי פעם לסרט/בית קפה/כל מה שאתן אוהבות...רק שתיכן (מבלי לבטל את הצורך גם לצאת עם חבר'ה או ביחד עם חבר'ה).
כי יש לכן היכולת לשהות יחד בכיף, נושאי שיחה ועוד..
האם יש לה חשש להיות אתך לבד? משהו שגם שווה להעלות כשאלה?
האם שיתפתם אחרים בקשר שלכן?
האם יש פתיחות לא רק בעיני עצמכן אלא בכלל בקשר שלכן?
מאידך, גם לגעת בשיחה במקום של הצורך גם לשהות לפעמים בנפרד - תחביבים/חברים ועוד.. שזה תמיד רצוי בקשר זוגי.
אך תחשבו יחד איך אתן יכולות לעשות זאת ולשוחח על זה לא בשעת כעס או מתוך האשמות, אלא באמת ממקום מקשיה ומזמין.
ולראות איך אתן בונות את ה"גם וגם" הזה. שתרגישי שיש לך גם אותה לבד וגם יש לה את המקום שלה וגם לך את ההתפתחות שלך!
לאותה שיחה אפשר לדבר על הכעסים מה את מרגישה שם
שחשוב לך לא להשאיר דברים לא פתורים.
בוודאי שאף אדם לא מושלם ואף קשר אינו מושלם אך כן שווה בעייני לשוחח על מה שקורה בקשר ומפריע בקשר.
במיוחד כשאת מציינת שאתן יכולות לדבר על המון דברים. השאלה אם גם על הזוגיות.
אני מאחלת לכן הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 נשים...
שני26/01/2014איך אפשר לעשות איתה שיחה? כל מילה שאנ מוציאה שהיא לא מוצאת חן בעינייה היא מתנפחת ונהיה ריב!!!
מיום חמישי עד היום לא דיברנו בגלל ה"ריב" המטומטם הזה! ביום שישי היא התקשרה לחברה הכי טובה שלי סתם לפטפט.. לא מבינה למה... ואז אני התקשרתי והיא פשוט שלחה לי 'נדבר מאוחר יותר' ועד עכשיו לא דיברנו!!! זה כבר מסמל לי על פרידה!!
מה זאת אומרת לא לדבר יומיים? זה לא הגיוני.. יש לי עוד דברים על הראש - כמו מבחן מחר! וזה מסיח את דעתי !!! פשוט משגע אותי!!!
מה שקרה שזה שבסה"כ שהיינו צריכות לקבוע לאן ללכת- אמרתי לה - למה כל דבר צריך להיות עם חברים שלך? למה אי אפשר לעשות משהו לבד פעם אחת? למה כל דבר צריך להיות קשור אליהם?
היא זאת שהתנפלה עליי בגלל זה!! וגם העליבה אותי!! מאז הכל ככה..... זה פשוט לא הגיוני!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי26/01/2014שני שלום,
ניכר שיש בך הרבה כעס על הקושי בתקשורת ביניכם והכעס בא לידי ביטוי גם בתגובה שלך.
כוונתי הייתה לא לשוחח אתה כשהיא לא מדברת/מתנתקת/כועסת/מתעלמת, אז באמת אין עם מי לדבר, כפי שאת גם מציינת כאן.
אלא כשאתן במצב הבא שתיארת: מצליחות לשוחח הרבה זמן ביחד/מתקרבות/צוחקות/במקום תומך ואוהב, בדיוק בתזמון הזה.
לא עלה מדברייך שהקשר הוא בכלל לכיוון של פרידה...
את ציינת שיש הרבה מאד טוב, משיכה, ושייכות ארוכות בקשר, ציינת שני פרמטרים לא פשוטים לך בקשר שבהם כדאי להתמקד
אם היא לא מוכנה להיות קשובה ולשוחח אתך, כדאי לשקול לפנות לאיש מקצוע שיעזור לכן בכך, אם אינכן יכולות לעשות זאת לבד. מסכימה איתך שבשביל הקשר חשוב פתור את הדברים האלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)