מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסנו לאן?!?אבנר26/01/2014
שלום וברכה,
קצת רקע, אני בן 22 ונמצא במערכת יחסים של שנה וחודש עם בת זוגתי.
כרגע אני עוד לא מבוסס כלכלית וללא כיוון קריירה ספציפי.
בסה"כ הקשר שלי עם בת זוגתי טוב ועבר הרבה עליות ומורדות.
הקשר הוא לכיוון חתונה ובת זוגתי לאחרונה רומזת ואף מדברת בגלוי שהיא מצפה להתקדמות בנושא (קרי: "הצעה") , בזמן הקרוב ממש , אחרת לא תרצה להמשיך בקשר.
אני מאוד מבולבל מזה ולא יודע מה לעשות, מצד אחד אני רוצה לקדם את זה ומצד שני אני חושש מכמה סיבות , כלכליות ודברים קטנים שמפריעים לי אצלה , כל זה גורם לי לא להיות סגור על זה ולא נותן לי להתקדם הלאה. מצד נוסף, אני מפחד להפסיד את הקשר הזה, ואחרי זה להתחרט על כך.
כל פעם שאני חושב על לעצור את זה, עולה לי צער שנובע בעיקר מהכאב שאגרום לה ו0ושזה לא מגיע לה וכדו.
לפעמים עולה לי בראש שאולי איני מוכן בכלל לחתונה...
יש לציין כשאני מדבר איתה על הדברים היא ממש נפגעת וכועסת ואומרת כמה שנישואין דבר טוב וכו...
נוסף לכך, הנני מאובחן כסובל מחרדות ומטופל בכדורים. מצב החרדות שלי לא משמעותי אבל לעתים אני מקבל התקפים.
מה עלי לעשות? איך עלי להתקדם? ואיזה תשובות אני צריך להשיב לעצמי? אני מיואש ומתוסכל מאוד מהעניין הנל.
אשמח לעזרתכם המקצועית בהקדם.
אבנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
Bleacher27/01/2014ידידי
אתה רק בן 22
לא רואה סיבה למה 'לרוץ' להתחתן בגיל כזה
ואל תחליט מפחד לאבד
תחליט מתוך בחירה ורצון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחליט מתוך שיקול דעת ולא מתוך לחץ
עדי בדיחי27/01/2014שלום אבנר,
קודם כל תודה לך וכל הכבוד על השיתוף. העלת מספר סיבות לחוסר מוכנות לחתונה, והחשוב מביניהם הוא טיב הקשר שלכם. האם הדברים שמפריעים לך אצלה היו מפריעים לך, נניח, אם היית אדם שלא סובל כלל מחרדות, ואדם אמיד כלכלית? נסה לדמיין את זה, ואולי לענות לעצמך.
מעבר לכך, מוכנות כלכלית היא דבר חשוב שמלמד עליך רבות ועל הרצינות שלך. אך זוגות רבים, ובעיקר במציאות של היום, לא באמת מוכנים כלכלית לחתונה. הם עובדים קשה ולא פעם מממנים את החתונה ואת החיים שאחרי- ועובדה שזה אפשרי, כי זה קורה פה כל הזמן.
לגבי החרדות- מצוין שאתה מטופל ואני בטוחה שהטיפול התרופתי גם מסייע. העובדה הזאת יכולה לספר על כך שמצבי דחק (סטרס) יהיה יותר קושי לקבל החלטות כיוון שאז החרדה מגיעה ועלולה לנהל אותך, ולא תמיד שמים לב לכך.
אך בשלב הזה הייתי מציעה באמת לחשוב על השאלה הראשונה שהעליתי, ומאידך לחשוב שאכן זהו צעד גורלי לחייך, וחשוב שתהיה נאמן לאמת שלך, ולמה שאתה מרגיש. לא יהיה כדאי להתחתן לא שלם, ואם תשים את זה מול הפגיעה בה אם תדחה את האופציה להתחתן- עדיף לפגוע בה (פגיעה שבדיעבד היא נכונה גם לה, הרי היא לא תרצה להתחתן עם מישהו שלא שלם עם ההחלטה או שהתחתן רק מתוך האולטימטום). אני מקוה שהובנתי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה לעדי
אבנר28/01/2014א. תודה על התגובה המפורטת, המקצועית והמהירה.
ב. תגובתך בהחלט חידדה לי את הדברים ונתנה לי לחשוב על הדברים בצורה עניינית יותר.
ג. לשאלתך, אילו לא הייתי חרדתי, האם עדיין היו לי חששות? לא ניתן באמת להשיב בצורה מדויקת, כי חרדות גורמים למחשבות שליליות ולא נותנות אופציה לראות את הדברים בצורה חיובית. אז אני אומר באופן חד משמעי, אם לא היו לי את המחשבות של, אולי זה לא ילך?! ואולי אני לא בנוי לזה כעת?! ואולי זה יעיק עלי ויכביד?!? לא הייתי מהסס והייתי ישר מתחתן.
ד. אני אחדד את השאלה, האם לדעתך החששות שלי נובעים מחרדה שקיימת בי? כי לפעמים אני אומר לעצמי, אם אתה תחתוך אתה אפס והכל בגלל הפחדים וזה ממש מפחיד אותי שאשבר נפשית אם אחתוך את הקשר. יותר נכון לשאול , כיצד ניתן לדעת מהיכן נובעים החששות?
ה. אילו הייתי אמיד כלכלית וכו... הייתי מתחתן. מהסיבה הפשוטה שגם אם ח"ו החתונה לא תעלה יפה , אוכל לספוג את זה ולעבור דף.
ו. שאלה כללית, תכלס, אני ממש לא שלם עם כל התכונות אופי שלה ויש לעתים תגובות שלה שמפריעות לי. האם זה בסדר? אולי זה מעיד שמשהו לא טוב בקשר? ואולי בכלל ככה זה בכל מערכת יחסים ואסור לצפות לשלמות...
אשמח למענה... תודה ענקית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
עדי בדיחי31/01/2014שלום אבנר, תודה על הפירוט.
לגבי מה שהעלת-
נראה כי יש עיסוק רב סביב השאלות בקשר- שאלות שכל אחד מאיתנו שואל אותן, אך כאן אני תוהה האם השאלות (הנעוצות בחרדה) לא מחבלות בקשר, ואולי- אם נפחית את סימפטום החרדה, כן תוכל להתרכז "אמיתי" בקשר ותוכל לבחון אותו עם פחות חרדה ויותר רגיעה.
כל חשש מקורו בחרדה, אך שוב השאלה היא רמת העוצמה ועד כמה זה מחבל בחייך. כאן נראה שיש לזה משקל רב על ההחלטות שלך.. ולכן הייתי מציעה לנסות כן לטפל בזה מעבר לטיפול הנוכחי במצב.
לגבי השאלה הנוספת- זה טבעי שיהיו תכונות מסוימות בבת הזוג שאתה לא אוהב. אך היתרונות צריכים לעלות על החסרונות, וצריך לזכור מאידך- אין שלמות. לא תהיה שלמות ולא נמצא את המושלם בעינינו. זוגיות, מתפקידה גם לשקף לנו את עצמנו. כלומר, סביב התכונות הקשות כביכול שאנחנו רואים בבני זוגנו- אנחנו יכולים ללמוד על עצמנו, ברמת ה"תיקון", ברמת ההתמודדות עם מה שקשה לנו, ולכן זוגיות היא ניסיון ופרויקט לא רק זוגי ודיאדי, אלא גם אישי מאוד.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)