מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיזור גורליחסויה29/01/2014
שלום רב ..לרקע אני נשואה 21 שנים בזוגיות צמודה עובדת עם בעלי מאוד קשה מגדלים 2 ילדים מקסימים (20,16) לפני כשנתיים החלטנו שאנו יוצאים כל חמישי או שישי פעם סרט ,מסעדה ,בר ,וכו' רק שנינו מתנתקים מהכל..(ממש כיף לנו ומחכים כל שבוע לסופו..)
חוץ מזה כל שבת נפגשים כולם אצל הורי אחים אחיות אחינים..
לאחיותי ילדים הרבה יותר קטנים והן בהתחלה לא כ"כ פירגנו לנו על היציאות(היינו בשבת מספרים היה כיף פה..שם..)
לפני כמה חודשים אחיותי החליטו שהן מצטרפות אלינו עם הבעלים כמובן (לחיזוק הקשר בניהם הגיסים)מחליטים על מקום והולכים ממש נחמד לנו והקשר באמת מתחזק ומלוכד ..
אך..שמתי לב שבעלה של אחותי הקטנה מסתכל עלי כל הזמן בצורה מביכה מאוד משתדלת מאוד לא להתייחס וגם לא רוצה לשתף את אחותי בעניין(לא מזמן הם עברו משבר של כמעט פירוק הנישואין ולבסוף נתנו עוד הזדמנות) ולכן לא איכפת לי שהם מצטרפים!!
השבוע היה לי ויכוח עם אחיותי על משהו שלא קשור ליציאות מאוד כעסתי וניתקתי את השיחה איתן .למחרת אחותי הקטנה התייצבה אצלי בערב (בהפתעה)עם בעלה לקפה להשלים..כעסתי צעקתי ולבסוף השלמנו ..אתמול גיסי מתקשר לדבר עם בעלי אני עניתי והוא אומר לי את מאוד יפה שאת עצבנית..לא הגבתי והעברתי לבעלי את הנייד..
אני לא יודעת מה לעשות המצב ממש לא נעים ..
א.הוא האחרון שהייתי רוצה לקבל מחמאות ממנו
ב.מה עושים במצב זה?.אם בעלי ידע שהוא מדבר כך דמו בראשו!!!
אני ממש מנסה להתחמק ביום חמישי מהם
אשמח לקבל רעיונות ..תשובות ..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
טלי צרקינסקי29/01/2014חסויה שלום,
ראשית, חשוב לשים גבול מאד ברור לגיסך.
יש כאן מס' אספקטים, הפלירטוט שלו אינו נעים לך, זהו בעלו של אחותך וזה לא נעים לך, לא נעים לך מבעלך, ציינת מספיק נקודות של "לא נעים". וזה בהחלט מספיק על מנת לשים גבול.
את לא צריכה להיות תוקפנית על מנת לשים גבול אלא להיות תקיפה (אסרטיבית).
בשיח הבא שיש לכם, את מציינת שאמירותיו וכו'.. אינן נעימות לך ואת מבקשת ממנו להפסיק כל התייחסות באופן כזה אליך. יש לך בעל, הוא נשוי לאחותך ואין לך כל עניין/רצון בשום מחמאה כגון אלו. בצורה מנומסת, אך מבהירה באופן חד משמעי את אמירתך.
לגבי היציאות שלכם, בהתחלה כתבת שאת ובעלך החלטתם לעשות "דייט" קבוע וזה דבר נהדר לזוגיות, בהמשך הצטרפו האחיות. האם נותר לכם זמן איכות זוגי?
אם נשים רגע בצד את נושא הגיס - האם היית רוצה לוותר על הזמן איכות שלכם ביחד או שכן היה לך יותר נוח ושמח לצאת עם האחיות?
פה מגיעים לשאלה השנייה - יש אפשרות גם לפצל - לעיתים להיפגש זמן איכות רק את ובעלך ולעיתים זמן איכות עם האחיות? איך זה נשמע לך?
חשוב להבין שגם אם נישואי אחותך יעלו על שירטון (ונקווה שהם יצליחו לפתור את בעיותיהם), זה לא בגלל הפלירטוט אתך, זה רק עוד משהו שמאיר בעיה בזוגיות.
את לא אשמה בזה, את הרי לא משתפת פעולה עם זה.
אם משהו לא יסתדר שם, הוא לא יסתדר.
הייתי שוקלת מה מתאים לכם היום ברמה הזוגית - לצאת יחד כל שבוע לבד? עם האחיות? (אולי? מה שנשמע לי כרעיון? פעם כך ופעם כך).
ולשים לו כמובן את הגבולות. אם הוא יענה "זה בהומור, למה את לוקחת רציני"
תעני לו שגם ההומור הזה לא נעים לך ואת מבקשת שתצחקו על דברים אחרים.
מאחלת לך הרבה הצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה30/01/2014טלי תודה על התשובה..
אני ובעלי עובדים יחד כל היום חוזרים יחד הביתה וכל הערב יחד ..זמן איכות יש כי לרב הילדים כמעט ולא בבית ..צבא .מכון כושר .וכו'.הבית תמיד דרוך ברומנטיקה עם נרות וממש כיף לנו יחד לפעמים אנו מרגישים שחסר עוד כמה שעות ביום להיות ביחד..
אז באמת שהאחיות שלי מצטרפות (כשיש להן בייביסיטר)זה לא מפריע..
אני אישה מאוד מטופחת המראה החיצוני חשוב לי מאוד..אחותי לאומתי לא מטפחת את עצמה(מאוד שמנה) ואני מעירה לה כל הזמן (לפחות שיוצאים תתלבשי ..תתאפרי)זה גם חשוב לזוגיות שלהם ..
הוא כל הזמן מסתכל סביב..וגם אומר בקול תראו את זאת ..ואת זאת..
לאשתו כמעט ולא מפרגן
אבל ההערות האלו לא נעימות ..ואני יודעת שאין לו כוונה זה נטו טיפשות!!! כי אין לו על מה לדבר הם יכולים לשבת יחד שעות ולא להחליף מילה ביינהם
טוב נראה אין נפתור זאת הערב אם הם יצטרפו..
אעדכן בהמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה31/01/2014אז כך..גיסי התקשר ושאל את בעלי מה אנחנו עושים בערב..בעלי אמר שכנראה נשארים בבית ..וגיסי ב
המשיך יופי אנחנו יוצאים יחד אם הילדים לבית קפה לרגל יום המשפחה ..
שמחנו מאוד לשמוע אני ובעלי ..וכמובן יצאנו לסרט היה מדהים ביחד ואז..קיבלתי סמס מאחותי "בסוף לא יצאנו איפה אתם.."..סימסתי חזרה יצאנו לסרט לא להפריע!!!
השיחה המורכבת יותר עם גיסי כנראה תעשה בשבת אצל ההורים כמובן שאעדכן
ושיהיה יום משפחה שמח לכולם
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)