שיתוף כלכלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיתוף כלכלי
    שמוליק
    05/02/2014

זוגתי ואני בפרק ב' , זוגתי בת 45 אם ל 2 בגלאי 23-18 ואנוכי בן 65 אב ל3 וסב ל13 נכדים .
    נישאנו מאהבה אך בהכרה שאופן החינוך של זוגתי מעט בעיתי כיוון שלא סימנה גבולות בחינוך ילדיה . יש בנינו הסכם ממון
    אנו נשואים זה שנתיים ועדיין אין בנינו שיתוף כלכלי כיוון שזוגתי רואה בכך איום על ילדיה
    (מתקשה להודות בכך) ולמרות שמשכורתה מהגבוהות במשק המינוס חוגג
    חשבתי שאפשר יהיה גם כך לחיות באושר והתבדתי לאחרונה יותר ויותר פוגעת החלוקה בשיתופים אחרים בזוגיות ואינני מצליח להתנהל כך יותר
    אני עומד על שיתוף והיא מתנגדת היא דורשת ממני צעדים בוני אמון כלפי הילדים ואני מתקשה כלל להתיחס אליהם , הם פשוט האנטי-טזה לילדים שלי ויש בנינו פער דורות עצום.
    והבדלי גישה חינוכית דרמטית בן זוגתי לביני (אני מנוע מלהתיחס אליהם חינוכית ) רק היום הסכמנו אחרי פרוד של 3 שבועות לגשת לעניין באופן יותר מעשי אך טרם עשינו מ' 1 בצעדה הארוכה
    למען הגילוי הנאות . אני חסר סבלנות מטבעי מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף כלכלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרטים נוספים למתן מענה מקיף יותר

טלי צרקינסקי
    05/02/2014

שמוליק שלום,

אני מבינה את מה שאתה מציין אולם ציינת דברים מאד כלליים ואם תוכל לפרט יותר סביב אילו נקודות יש לכם חילוקי דעות, אני אוכל יותר להתייחס.

מספר נקודות לעזרה:

1. האם אתם מקיימים חשבון בנק משותף (ללא קשר להסכם הממון)

2. מי מנהל את הכספים של העו"ש והאם אתם עוקבים אחרי התנועות (אינטרנט לדוגמא)

3. כאשר אתה מציין "רואה איום לגבי ילדיה" למה כוונתך? האם אתה יכול לתת דוגמאות? במה היא רואה איום?

4. איך את מרגיש שאין ביניכם שותפות? איך זה בא לידי ביטוי?

5. האם אתה מרגיש כך בנושא הכספים או בתחומים נוספים גם?

הבנתי שיש לכם כנראה גישה שונה לכספים ויש גישה שונה לגבי חינוך מול הילדים, כנראה גם בנושאים הפיננסים.

אך הבנתי הבנה כללית מן התיאור שנתת. אנא חזור אלי עם פירוט רחב יותר ואנסה לענות תשובה מקיפה ומשקפת יותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף כלכלי

שמוליק
    05/02/2014

אין לנו חשבון משותף כיוון שזוגתי מעדיפה שאת הוצאות הבית היא תעשה וכך לא תהיה חייבת בהתיעצות איתי בכל הוצאה או החלטה בעלת גוון כלכלי שכך אין לי מה להגיד אני לא משלם . כל נושא החינוך בבית אסור עלי אפילו לא בהגה כל ההתנהלות בבית כמעט על גדר של מופקרת זוגתי חוששת שאם תהיה לי מילה בנושאים הנדונים כל ההחלטות שלי יהיו נגד הילדים שלה
    לשלאלה איך אני מרגיש עם זה כמו שוודאי מרגיש אדם בסדום ועמורה
    אני יותר לא שם מאשר שם כל שבוע יחד מביא לפחות שבועיים בחוץ הנשואים שלנו יותר על הנייר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה אינה רק כלכלית

טלי צרקינסקי
    07/02/2014

שמוליק שלום,

ממה שאתה מעלה התכנים הם לא רק כלכליים אלא תפיסות עולם שונות לגבי דברים שונים (חינוך ועוד).

יתכן (זה עולה דרך מה שאתה מעלה) שאין לך מקום להביא את דעותייך בבית ואין ביניכם תקשורת...

צד אחד מחליט החלטות ואתה מרגיש בצד.

אם זה המצב וזה מביא אתכם לכזה מצב בזוגיות הייתי מציעה לכם לפנות ליעוץ זוגי שיעזור לכם להאיר נקודות ולעשות מעט סדר בכל מה שקורה בבית ובקשר ביניכם.

מדובר בפרק ב', עם ילדים, עם ערכים שכל אחד הגיע אתו ולראות כיצד אתם מגיעים לעמק השווה, לא רק בהחלטות כלכליות אם כי בכלל בהחלטות שונות בחיים שלכם כזוג, אשר כוללים הרבה מאד רבדים בחיים המשותפים שחבל שיפוספסו.

אי ההבנות ביניכם והחיכוכים הם לא רק כלכליים.

לעיתים יותר קל להתייחס לדבר ה"קונקרטיים" כמו כסף מאשר לתכנים רגשיים ועוד..

חשוב על הדברים ודבר אתה שיש צורך בשינוי אם אתם רוצים שיהיה לכם טוב וכן למערכת המשפחתית.

מאחלת הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו