בעל קשור לאמא שלו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעל קשור לאמא שלו
    עדי
    03/03/2014

שלום
    אני נשואה חצי שני בת 28 ובעלי בן 30
    ההורים של בעלי (וגם שלי) גרושים,
    אמא שלי חיה באושר ואמא של בעלי לא ממש היא בודדה לא יוצאת לא מבלה
    ומה שכן עברה חיים לא קלים אלימות פיזית ומילולית מהגרוש שלה, לכן בעלי מאוד קשור לאמא שלו ואפשר להבין זאת.
    אבל מאז שהתחתנו זה הולך ומחיר ממש אובססיבי אליה.
    וזה מתבטא בזה שהוא מאלץ אותי לבקר אותה לעיתים קרובות (אפילו את ההוריעם שלי אני לא מבקרת לעיתים קרוב ות) כי אני מאוד עייפה אחרי העבודה באמצע שבוע.
    בנוסף לסופ"ש שאנו רואים אותה הוא כל פעם רוצה שאבוא איתו. הוא מעולם לא שואל מה שלום ההורים שלי ומציע שנבקר גם אותם רק אמא שלו חשובה בעולם "ומסכנה", אני לעומתו ממש לא מתעקשת שיבוא איתי בכל פעם שאני הולכת לביקור.
    הוא כל פעם זורק הערות שאני צריכה לקנות לאמא שלו מתנות מידי פעם.
    והדבר שהכי משגע אותי זה שכל פעם שבעלי קונה לי מתנה הוא קונה גם לאמא שלו באותה הנשימה זה לא נורמלי פשוט!!
    אפילו ביום האהבה הוא קנה לה מתנה! וזה גורם לי עוד יותר לשנוא אותה.
    אני ניסיתי לדבר איתו על זה כמה פעמים הסברתי לו שהוא יכול לבקר את אמא שלו כמה שהוא רוצה אבל הוא לא יכול להכריח אותי גם לבוא כל פעם שהוא הולך.. זה שהוא הבן שלה זה לא אומר שאני הבת שלה בסך הכל יחסים בין חמה לכלה.
    זה גורם לנו מריבות כל פעם שאני אומרת לו לא.. מה לעשות בבקשה יש לך פיתרון?
    אני כבר מפחדת שיום אחד אני אפלוט מעצבים וכעס מה אני חושבת על אמא שלו ועליו ואז באמת יהיה פיצוץ.

סליחה על האורך ותודה.
    אשמח גם לתגובות מהבנות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל קשור לאמא שלו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל קשור לאמא שלו -לחשוב יחד על דרך

עדי בדיחי
    03/03/2014

שלום דנה,

נשמע שאת מאוד כועסת עליו, אך מפנה את הכעס דווקא אליה. אני משוכנעת שהיא אשה טובה, אולי בודדה באמת, אך לא שונאת אותך או חושבת שאת לא מספיק טובה. כשיש בעיה עם בן הזוג נשתדל לפתור אותה מול בן הזוג עצמו ופחות נשליך על השאר. אני בטוחה שיש אי אילו דברים שמציקים לך בה, אך עדיין רוב אי השביעות רצון שלך היא ממנו.

לגבי ההתנהלות שלו- קודם כל כדאי להבין את המצב שלו- אמא בודדה, הוא מרגיש אחריות עליה, היא עברה חיים לא קלים. זה לא אומר שהנושא הזה אמור לצבוע לך את כל חיי הזוגיות, אך חשוב אולי לקבוע יום אחד בשבוע שאת מצטרפת אליו, ובשאר הימים שיקבע יום נוסף (או שניים, בתיאום מולך) שהוא מגיע אליה. מבחינת מתנות לא הייתי נכנסת לזה- שיקנה לה, זה לא אמור לפגוע בך. אך כן חשוב לשים לו גבולות מבחינת מה שאת מוכנה לבוא ולקראתו ומה את לא מוכנה.

לסיכום- אתם זוג צעיר, ועוד תתנסו בויתור, בהגעה זה לקראת זו, כדי לשמר את מה שבניתם. זוגיות היא לגמרי "לראות את האחר" ולקבל את העולם שלו יחד עם הכל, ועם זאת לשים גבולות. אך חשוב לזכור- ככל שתגיעי לקראתו, הוא יעריך אותך יותר ויותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך עוד משהו קטן..

עדי
    03/03/2014

תודה על התשובה
    אבל אני לא יכולה להיות צבועה וממש לא בא לי לבקר אותה פעם בשבוע מעדיפה לראות את המשפחה שלי.

דבר שני למה זה בסדר שהוא לא מראה דאגה להורים שלי ואף פעם לא מציע שנבקר אותם.. למה תמיד אמא שלו צריכה להיות במקום הראשון.??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערבות הדדית וזוגיות

עדי בדיחי
    03/03/2014

הי,

זה לא עינין של צביעות. זה עינין של זוגיות- אתם זוג- ואת צריכה לבוא לקראתו ולקראת העולם שלו. לכן התחתנתם.

תמצאו את עמק השווה, תתפשרו, תתגמשו, תכינו חוזה מרא- מתי מבקרים את מי, נסי לעשות את זה כמה שיותר שווה. זוהי זוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו