מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעל עצלןשרית03/03/2014
האם יש תקנה לבעל עצלן?אני נשואה כ5 שנים ואמא לבת 4 ותינוקת בת חודשיים ומה שקורה בעלי מאז ומתמיד בעלי היה הולך לישון מאוחר וקם מאוחר הוא היה אוכל ומצפה שינקו אחריו הוא יושב במחשב כעדפה שכל היום לא יצא לו בגלל העבודה וסוף סוף הוא בבית והוא ישב רגל על רגל או שיראה חדשות ולא יקום לעזור לי עם הילדים
אני לעומתו כל היום בבית בטיפול בילדים ולא חסר מה לעשות אני מוציאה אותם ועושה המון איתם ובערב כמובן יש לו ארוחת ערב חמה בית מצוחצח ילדה מאושרת שתמיד שמחה לראות אותו
וכשמגיע זמן למקלחת או לקרוא סיפור ולצחצח שינים היא מעדיפה אותו והיא מתעקשת שהוא זה שיעשה בשבילה איך התגובה שלו שהוא עייף ואני יכולה לעשות את זה וכמובן הילדה בוכה ואז יש ויכוח ביננו ולשבת בספה ולראות טלויזיה זה בסדר ואפילו עדיף מבחינתו
ותמיד הוא מכניס את הסיבה שהוא עצלן מה אני רוצה מימנו והוא אף פעם לא ישתנה
ואפילו אמא שלו סיפה כמה פעמים שהיא גם כזאת שאפילו שהיא הייתה קטנה היא לא עשצה שום דבר בבית כלומר אפילו לא ירגנה את החדר שלה תמיד אמא שלה ניקתה אחריה והיא הייתה רק משחקת ועושה שיעורים
ואותו דבר היא עשתה עם הילדים שלה שככה אני לא צריכה לצפות להרבה וחבל לריב ויותר זריז עם אני עושה ואז נחה וזהו
אבל מבחינתי אני גדלתי שהבעל עושה ולכל אחד בבית יש תפקיד
מה עושים האם להרים ידים כי אין תקנה ?
אשמח לקבל כל טיפ אני מאוד מיואשת ועצבנית ומאוד דואגת שכל המטלות בבית עם 2 ילדים וילד מגודל יותר מידי בשבילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל עצלן - לא לתת לגיטימציה
עדי בדיחי03/03/2014הי שרית,
כנראה שכל עוד הוא יקבל בית מצוחצח ומנה חמה כל ערב- הוא ימשיך בעצלנותו. למה שישתלם לו לסייע, אם את עושה כבר במילא את הכל?
יש פעמים שצריך לשים גובל ברור יותר, ואם לא תראי לו שאת קורסת מעצלנותו- הוא כנראה ימשיך בה.
לא, הוא לא יהיה חרוץ היסטרי כנראה, אבל בהחלט ניתן ללמד אותו כמה תובנות על עזרה הדדית ועל תרומה מסוימת לבית. אם זה פרנסה, לקחת את הילדים למסגרות, כלים וניקיון, כביסות- מה שהוא יחליט, אפשרי לו להחליט מה הוא עושה מתוך הרשימה שלך- משהו אחד. לא מעבר. על כל מה שעושה - חזקי ועודדי אותו (כאן אפשר ארוחה חמה וקינוח למשל). נסי לדבר אליו בשפה שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)