האם אני פוגע ביחסים ביניהם ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אני פוגע ביחסים ביניהם ?
    גל
    05/03/2014

שלום .
    לאשתי אח ואחות , יש לי קשר טוב עם אחותה אבל עם אחיה אין לי קשר טוב , אין לי תקשורת איתו .
    אני לא מרגיש בנוח כשאני מוזמן אליו .
    למרות כל התחושות שלי וחוסר הנעימות אני לא שם רגלים לאשתי ביחסים ביניהם , מזמין אותו אלינו , מגיע גם אליהם וזאת בהתחשב ולטובת אישתי .
    אין אני מרגיש בנוח לפתח את היחסים מעבר לביקורים מדי פעם אצלם והם אצלנו בגלל נסיונות העבר של כל מיני התנהגויות של אחיה באותם פגישות שגרמו לי להתרחק ולהמנע ממפגשים כאלה כמו טיולים , יציאות למסעדות וכו"י .
    אני לא מנסה לפגוע ביחסים ביניהם ולא שם רגלים לקשר ביניהם ולא מתנגד למפגשים ביניהם או לסרב למפגשים ביניהם או להרחבת היחסים ביניהם .
    אשתי טוענת כי כתוצאה מהסירוב שלי וחוסר הנעימות שלי אני בדרך עקיפה פוגע ביחסים שלה עם אחיה , האם לדעתכם זה נכון ?
    אני שוב מציין שאני לא מתערב , לא שם רגלים ואינני מונע להתפתחות היחסים ביניהם אבל אני לא רוצה להיות ביחסים האלה ובקשר ביניהם .
    אני מכבד את אחיה כאח שלה ולא יותר מזה ואני חושב שבאים אין לי תקשורת איתו ולא נעים לי להיות בחברתו ולא משנה מה הסיבה לא צריך לאלץ אותי להיות מעורב ביחסים ביניהם וזכותי להגיד גם לא ללכת אליו וזכותה של אשתי גם ללכת לבדה .
    מה דעתכם , האם אשתי צודקת ואני פוגע ביחסים ביניהם .
    אשתי לוחצת עלי להצטרף לטיולים שלה עם אחיה , כמו כן למסעדות ולי לא נוח ונעים להיות בחברתו , באם אסרב ללכת אני פוגע בדרך עקיפה ביחסים ביניהם ? אני לא מסרב שאשתי מדי פעם תלך לטיולים ולמסעדות עם אחיה , אני לא רואה כל קשר ביני לבין התפתחות היחסים של אשתי עם אחיה , האם טענתה של אשתי נכונה ואני פוגע ביחסים ביניהם , או שמאחורי טענה זו עומדים דברים אחרים , האם אני טועה ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על פניו נראה שלא, ובכל זאת-

עדי בדיחי
    05/03/2014

שלום ציון,

כשאתה מציג כך את הדברים- לכאורה אתה לא פוגע בקשר ביניהם, אלא מאפשר לשני קווים מקבילים להמשיך להתקיים- האחד, אתה לא נמנע לחלוטין וממשיך קשר קורקטי עם האח, והשני- מאפשר מערכת יחסים קרובה של אשתך ואחיה, דבר שהוא חשוב עבורה.

היא כנראה חשה נפגעת כתוצאה מחוסר החיבור שלך לאח שלה. רצוי יהיה לשבת ולהסביר לה למה אינך מתחבר אליו, ומגד- כל הזמן לעודד את הקשר ביניהם ולא להפסיק לפרגן לקשר הזה, כדי שהיא "תרד מהעינין" שאתה פוגע בהם. יתכן והראיה שלה היא שכשאתה מחובר לסביבה שלה, אתה גם מפרגן ולא פוגע. וכשאתה פאסיבי יותר יתכן והיא חווה זאת כפגיעה או כחוסר פירגון. נסה לשבור את האקסיומה הזאת ולהראות לה דרך אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לצאת לבלויים איתם ?

גל
    06/03/2014

תודה .
    אני מבקש את הצעתך , לא ברור לי מה לעשות , האם לצאת לבלויים יחד איתם ? ברגע שלא אצא זה יפגע בדרך עקיפה ביחסים ביניהם ?
    באם אצא לבלות איתם יחד ז"א גם משפחתו וגם משפחתי ואמצא במצב שבו אהיה שוב במצב לא נעים ולא נוח מה עלי לעשות ? לדוגמא יצאנו בעבר לבלויים יחד ואחיה קנה במהלך הטיול נשנושים רק לילדיו והתעלם מילדיי , היינו במסעדה וכשהיה צריך לשלם את חלקו בארוחה (מדובר כאן במשפחה לא קטנה ובהוצאה לא קטנה) היד שמשלמת נהיתה כבדה והוא התעלם מהתשלום של החלק שלו ושל משפחתו בארוחה , איך אני נמנע ממצבים כאלה ? אני לא רוצה שוב להיות באותם מצבים לא נעימים ואני חושב שאני לא צריך לשלם עבורו ועבור משפחתו במסעדות , אני חושב ומכובד שכל אחד ישלם את חלקו .
    לכן בגלל חוסר נעימות שלי וכמובן אשתי היקרה שנמנעת מלהגיד לאחיה דבר כי לא נעים לה אני נאלץ להמנע מלהיות במצבים כאלה ולכן אני בורח מהמצבים האלה .
    אשתי רואה את ההתנהגות הזו של אחיה לא פעם שוחחנו על הנושא אבל מילה היא לא אומרת יתכן מפחד יתכן מחוסר נעימות ומי יודע למה , לי זה מפריע ההתנהגות הנצלנית והאגואיסטית הזו .
    מה דעתך עלי לעשות ואיך לפעול .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירה זוגית

עדי בדיחי
    06/03/2014

הי ציון,

יש להסביר לאשתך את שני הקצוות- מצד אחד אתה רוצה לרצות אותה ולהיות בסדר עם כולם. מצד שני אתה לא סובל ניצול והתנהגות אגואיסטית ונתת דוגמאות טובות לכך. היא צריכה לבחור- או שהיא משוחחת איתו ומסתכנת בחוסר נעימות מסוים, או שהיא יורדת ממך לחלוטין ומפסיקה לעשות לך רגשות אשם בנושא. הבחירה אצלה.

מאידך- אתה לא אמור ליפול במלכודת הרגשית הזאת- נסה להעביר את האחריות לרמת הזוגיות ולא להשאירה ברמה האישית. כלומר, יש פה מצב זוגי ולא יחידני, וצריך להתמודד איתו- ולכן, כל בחירה שתהיה- תהיה בחירה זוגית. גם עכשיו הבחירה היא זוגית, אך לא מיטיבה מספיק. כלומר- בחרת לא ללכת, היא בחרה שכן, וזה יוצר קונפליקט. דברו על הקונפליקט וכדאי לשקף גם לה שבעצם הבחירה שלה לראות כך את הדברים, ולשים אצלך את האחריות- היא למעשה "מתעלמת" שלא בכוונה, מהמקום הזוגי.

לסיכום, ניתן לצאת איתם בהנחה ואתה חש בנוח ושהדברים הם נעימים ברמת הסביר. לא כדאי לדעתי לגרום לבן זוג להיות דווקא במקום שלא טוב לו (הרי אתה לא מונע ממנה מפגשים איתו). אם היא מוכנה לדבר איתו, מה טוב. ניתן גם לתת לה מספר דוגמאות- מתי אתה כן מוכן לצאת איתם ובאילו תנאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תששובת אשתי

גל
    08/03/2014

עדי שלום.
    תודה לתשובתך המלאה .

ראי את תשובתה של אשתי לתשובתך (הייתה צפויה ).
    מה דעתך ?

"רמתי ידיים

כרגיל אני זו שלא בסדר

קיבלתי את כל התשובות ואין לי יותר טענות אליך בנושא"

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחת זמן

עדי בדיחי
    09/03/2014

שלום ציון,

צר לי על תשובתה.

נראה שאין לה את האנרגיות להתפנות שוב לנושא הזה. נסה לקחת קצת מרחק וזמן, ולהעלות את הקושי הזה מולה יותר מאוחר, נניח- עוד חודש. עד אז שמור על היחסים "באש קטנה", כלומר- לא להתעמת איתה בנושא ולהשתדל לבוא לקראתה ולעודד את הקשר מהצד.

אשמח אם תמשיך לעדכן בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו