לכמה יועצים עוד ללכת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לכמה יועצים עוד ללכת
    גבע
    06/03/2014

שלום .
    יש לי בעיה ואשמח לקבל את הצעתכם.
    כמו לכל זוג גם לנו יש חילוקי דעות וויכוחים , אז נמאס לי וקבעתי ללכת ליעוץ עם אשתי , היינו בכמה פגישות ואשתי פתאום החליטה שהיועץ זורם איתי יותר מאשר איתה ואז הפסיקה את היעוץ .
    אמרתי לעצמי אוקי זו תחושות שלה נלך לאחר שהיא תקבע , שם לאחר 2 פגישות אצל היועצת החליטה אשתי שהיועצת לא מתאימה לנו כי היא מטפלת בשיטות מוזרות וגם לשם נאלצתי להפסיק ללכת , הפעם אני בחרתי יועץ והלכנו לכמה פגישות שבהם הגענו להחלטות יחד עם היועץ והיה שקט בבית , השבוע עלתה אשתי מחדש את הנושא שבגללו הלכנו ליעוץ ואיזו הפתעה מה תקעה לי "היתה לי תחושה ביעוץ הזה שהיועץ הולך איתך על מנת להוריד אותך מהעץ ושנפסיק להתווכח על הנושא בבית ויהיה שקט .
    מה יצא מכל היועצים , הלכתי לשלושה שילמתי כסף וחשבתי שהגעתי להבנה והסכמה עם אשתי לאחר היועץ האחרון והנה גם היועץ הזה לא מתאים לה כי למה כי כולם לא הסכימו איתה והציעו לה לראות אחרת את הנושא שעליו הוויכוח התעורר .
    מה עושים עכשיו הולכים ליועץ רביעי ? לחפש יועץ שיסכים רק עם אישתי ? או שמרימים ידיים .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכמה יועצים עוד ללכת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ללכת יותר. להסביר את ההשלכות.

עדי בדיחי
    06/03/2014

שלום גבע,

נראה שלאשתך יש התנגדות מסוימת לעזרה כרגע. היא פוסלת כל סיוע, אמנם הלכה, אך בסוף החזירה את הגלגל למקום שבו שוב- האחרים טועים והיא צודקת.

אני מסכימה איתך שזה בעייתי, ואני גם מסכימה שאין כרגע מקום לפנות ליועץ רביעי. ניכר כי: או שאינה מוכנה לתהליך של שינוי בזוגיות, או שאינה רוצה באמת את השינוי הזה.

הייתי רוצה להאמין שהיא מעדיפה לנקז את השינוי- אליה, כלומר, ללכת נניח לטיפול אישי ושם לטפל בהתנגדויות שלה, בדפוסים העקשניים, וכו'. אך אני לא משוכנעת שהיא באמת תודה בכך או שהיא תתמיד גם אצל מטפל אישי שישקף לה מעט מהדפוסים הבעייתיים (שיש כמו אצל כולנו). במילים אחרות- אם אתה לא רוצה לעזור לעצמך, אף מטפל דגול לא יעזור לך.

הייתי מנסה סיוע מסוג אחר- לשנות כיוון וללכת לסדנה של זוגיות, הרצאות או משהו חווייתי אחר. הייתי מנסה להכניס אתכם דווקא לכיוון של קבוצת זוגיות, שהיא תיווכח שיש עוד אנשים שעוברים משברים דומים, ולמעשה זוהי "קבוצה לעזרה עצמית" עבורה. כלומר, אחד משתף את השני ובכך היא יכולה למצוא כלי להתמודדות. להערכתי זה יכול להקל מעט.

מעבר לכך, שווה לשקף לה פעם, בעדינות, שכדאי שהיא תשים לב לבחירות שלה להפסיק כל פעם תהליך- ושתהליך הוא בעצם שינוי, ואולי היא מתנגדת לשינוי כזה. כלומר, כשאת כל פעם מפסיקה טיפול מכל מיני סיבות (לא משנה מהן)- את למעשה לא מאפשרת לשינוי חיובי לצמוח, כי את קוטעת את התהליך באיבו. את "מייאשת" את המצב מראש. ומשם, להמשיך להשלכות של הבחירות שלה- והיא בפירוש צריכה להבין שבחוסר מוכנותה לשינוי- היא מביאה את הזוגיות לתסכול מתמשך ואולי גם מעבר לכך. מותר לך להגיד לה מה אתה מרגיש, ואיך אתה רואה את הדברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו