עוד נושא לדיון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עוד נושא לדיון
    חסויה
    06/03/2014

היי, אני אמא ל3 וכרגע בחופשת לידה, הנושא שכל הזמן עולה במשפחתי היא נושא העזרה, אני מרגישה שאני לרוב דואגת לבית ולילדיינו - חוגים, מקלחות, קניות, בישולים, ניקיונות וכו' ובעלי לוקח חלק פחות משמעותי מבחינתי(הוא לגמרי לא מסכים עם זה ). הוא עובד עד 5 בערב אבל עדיין הייתי רוצה שיעריך את מה שעשיתי עד כה ושיתן יד במה שנשאר ... על הרקע הזה יש בי המון כעסים ואנני מצליחה להתגבר על כך... עצות, עזרה בבקשה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד נושא לדיון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכה ולאו דווקא עזרה קונקרטית

עדי בדיחי
    06/03/2014

שלום אלה,

ראשית כל הכבוד וישר כוח לך.

אני בטוחה שאם בעלך היה נוהג להגיד לך מדי פעם מילה טובה והערכה- היית הרבה פחות כועסת. במילים אחרות- לא מדובר בכמות העזרה אלא באיכות ההערכה אליו כלפייך ובביטוי שלה כלפי חוץ.

הוא החלק המפרנס בבית למיטב הבנתי ועל כך את לבטח מעריכה אותו מאוד. יהיה שווה ורצוי לשוחח איתו על כך. שאינך מבקשת עזרה קונקרטית כמו שאת זקוקה למילים הטובות שלו ולהערכה שלו.

מאידך, אפשר לשים מולו רשימה של עזרות שאת זקוקה להם ולבקש שיבחר רק אחת- ויעשה אותה לפי התנאים שלו ומתי שנוח לו. עצם כך שיעשה, זה כבר צעד משמעותי לקראתך. לפני שאת מבקשת ממנו- אמרי לו עד כמה את מעריכה אותו (יתכן וזה "ידבק" והוא יחזיר פידבק גם אלייך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלה

מיכל
    19/03/2014

מדהים איך שזוגות רבים כל כך על אותם דברים
    אני לגמרי מרגישה כמוך. בעלי לפעמים מודה בכך שהוא מעריך את מה שאני עושה
    אבל בפועל רב הזמן עסוק בתחביביו (מילה יפה ל-מחשב) בזמן שאני המטפלת העיקרית של הילדים וגם לי בא קצת זמן לעצמי.
    זה מעורר מתח וגם כתבתי בפורום בנושא הריבים..
    הוא מבחינתו מרגיש שהוא עושה הרבה ובטוח שבעלים אחרים לא תורמים כלל.
    פעם זוגות רבו ונשארו יחד ובאיזשהו שלב ,לפחות אצל חלקם,הזמנים הקשים והלחוצים עברו והם שרדו אותם והגיעו אל הנחלה
    היום,כל זוג שלישי מתגרש וכל אחד שואל את עצמו אם "שווה לו" להישאר במערכת יחסים ש"כזו" כי כל אחד בטוח שהוא נותן הרבה ומקבל מעט.
    בינתיים אני חוששת שאין לי פתרונות למצב אבל אכן צרת רבים חצי נחמה. מחזק לדעת שאני לא לבד והבעיות ביחסים לא נובעות רק ממי שאנחנו (כלומר שאני לא בסדר או הוא לא בסדר- כאדם) אלא הן מצב כללי ונפוץ אצל רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גברים...

חגית
    08/04/2014

גם אצלי אותה הבעיה. אני עושה את רוב עבודות הניקיון בבית ומשקיעה הרבה יותר אנרגיה בבית, בעלי לעומת זאת לא עובד כל יום ולא מתקרב למה שאני משקיעה בבית.
    התובנה שלי - גברים הם עם עצלן. ונצלן.
    אין מה לעשות. כלומר - יש מה לעשות - חינוך,תרבות, זה כנראה ייקח עוד זמן עד יבינו שהם לא התחתנו עם שפחות, זה ייכנס להם מתישהו לDNA. תבינו אלפי שנות אבולוציה הם ניצלו אותנו בכח הזרוע. קשה להם לעזוב את הנבוט ו - לעבור למגב/סמרטוט/שואב אבק. מאוד קשה. אבל בסוף זה יקרה. צריך להיות אופטימיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו