מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר שנת הנישואין הראשונהשלומית08/03/2014
שלום לכולם,
אני נשואה קצת פחות משנה וסך הכל בזוגיות כארבע וחצי שנים עם בן זוגי.
בכמה שבועות האחרונים אני ובן הזוג נכנסנו למעין מבוי סתום, שגרה משעממת, חוסר רצון להיות ביחד. דיברנו על הדברים והסכמנו שאנחנו צריכים לעבוד על הקשר יותר חזק ולנסות להלהיב, לחדש וכו'.
ובכל זאת.. משהו עדיין מציק לי. אנחנו הולכים ומתרחקים לאט לאט, הוא עם ענייני העבודה שלו ואני עם ענייני העבודה שלי - שנינו מאוד אוהבים כל אחד את העבודה שלו וזה די מרכז חיינו. מרגיש לי כאילו משהו חסר, כאילו אני מסתכלת עליו ופתאום רואה מישהו שאני לא בטוחה שהוא הנכון בשבילי.
יש לציין, שהזוגיות שלנו תמיד נראתה לי מופלאה וכיפית וגם אנשים מבחוץ תמיד אומרים עלינו שאנחנו 'כזה זוג מושלם' ולכן זה כל כך מוזר לי שזה קורה. נקודה נוספת שצריך לציין בהקשר זה היא בחור אצלי בעבודה שגדול ממני בעשור (גם הוא נשוי+ילדים) ויש בינינו קשר ממש ממש טוב. יכול להיות שהכל אצלי בראש, אבל יש בינינו מתח מיני ואנחנו מאוד נהנים להיות ביחד, מה גם שנמצאים שעות רבות ביחד כל יום. אני מוצאת את עצמי משתפת אותו בהרבה יותר דברים מאשר את בן הזוג שלי ולפעמים מעדיפה להישאר שעות נוספות בעבודה מאשר לחזור הביתה לשעמום... קצת קשה לי להוציא אותו מהראש, למרות שאני יודעת שאין לזה סיכוי (ואני גם לא רוצה להרוס לי את מקום העבודה, שכאמור, אני מאוד אוהבת).
הרבה מחברותיי סיפרו לי שגם הן היו במשבר (או עדיין במשבר) עם בני זוגן, וכולנו נמצאות בקשר זוגי ארוך אותו פרק זמן ונשואות. האם המשבר הזה הוא בלתי נמנע? איך מוציאים מהראש מישהו שנמצא איתך כל הזמן (ואפילו לא כזה חתיך) ?
אשמח להארות ועזרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואולי זה יותר משעמום?
שלומית09/03/2014היי טלי,
אני חצי מסכימה עם דברייך. אם מדברים על התפתחות - אני מרגישה שאני כן מתפתחת למקומות חדשים, שלאו דווקא מקובלים על בן הזוג שלי. והוא די תקוע באותו מקום כבר כמה זמן. העבודה והתחביב שלו הם אותו נושא ואין לו עניין בדברים אחרים חוץ מהנושא הספציפי הזה. רק על זה הוא מדבר ולא על שום דבר אחר.
אני מרגישה שאני מוצאת הרבה יותר עניין באנשים אחרים מאשר בו, כי הוא תקוע במקום.
הצעת לי להכיר צדדים חדשים של בן הזוג שלי - אבל אני באמת חושבת שאין כאלה. הוא אדם מאד מאד פשוט והוא לא מחפש דברים חדשים וריגושים.
הצעת לי לגלות צדדים חדשים בעצמי - אני חושבת שאני מוצאת כאלה, אבל הם בעיקר מקרבים אותי לאדם "האסור" ולא לבן הזוג שלי.
אני די קרועה פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי, צריך לברר
עדי בדיחי09/03/2014שלום שלומית,
קראתי את שכתבת וניכר שאת שרויה בדילמה, אפילו ברמת המחשבה אם לא ברמת המעשה. כל האותות מהבהבים לך- משהו קורה במערכת היחסים ה"מושלמת" ההיא. איך יתכן שאותה מערכת כיפית ומושלמת בעיני מי שנמצא מהצד, היא כיום משעממת וחסרת ריגושים?
משהו קרה באמצע.
חשוב להעלות בפניו את העובדות, את העובדה שהתרחקתם, את העובדה שכל אחד שקוע בעולמו, שהוא אולי "תקוע" וחסר רצון לריגושים ואילו את כל הזמן זקוקה להנעה וללהט מסוים. כאשר יש איזו "תשובה" אסורה מבחוץ- קל מאוד להישאב לה...
חשבי על הדברים. דברי איתו. שימי אותם בכנות מולו, וחשבו יחד מה עושים. לא מן הנמנע להתייעץ יחד מול איש מקצוע, או אפילו עבור עצמך. ככל שתמשיכי עם המחשבות כך תיכלאי בתוך עולם של יסורי מצפון. אם תשתפי במחשבות- אותו, את איש המקצוע, יהיה לך הרבה יותר קל: ברמה הזוגית, וברמה האישית בהתמודדות היומיומית עם מה שאת מתארת פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)