אובססיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיה
    רונית
    19/03/2014

רציתי לבדוק, מה ההבדל בין אובססיה להתאהבות?
    אם אני אוהבת מישהו וחושבת עליו כל הזמן ומרגישה שאני רוצה לחוות את חיי איתו האם זה מסמל על כך שאני אובססיבית כלפיו? האם זה מרמז על כך שאני אדם אובססיבי? האהבה זה דבר מסובך כל כל והפכפך, אני מדברת על אהבה לא אפשרית בין שני אנשים העורגים אחד לשני ועם כל מצפוניים עד כאב....
    לעולם לא יקרה שום דבר שלא אמור לקרות ויחד עם זאת אני אמשיך לחיות את חיי בתחושה שהחצי השני שלי חמק מימני בתחושת החמצה גדולה ובעצם לחזות בו בתוך כלוב מזכוכית, יום רודף יום ואני מפתחת חומות הגנה חזקות יותר ויותר שיעזרו לי לא להיפגע, לא לחשוף את מה שאני חשה באמת וגם יעזרו לו לא למעוד, לידו אני כמו פסל חסר רגשות לא מביטה עליו לא מתייחסת בכלל כשבפנים אני בעצם מתה כל פעם קצת ואז אני חושבת לעצמי זהו אני לא מסוגלת לסבול את זה יותר, בפעם הבאה שאני רואה אותו אני פשוט גוררת אותו לפינה ומתעמתת איתו לגביי המצב הזה... ואז חושבת לעצמי איזו מעשיה הזויה שכזאת
    לכן אני שואלת, אהבה או אובססיה????
    סליחה על הפיוטיות, שעת לילה מאוחרת, ירח מלא....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאהבות ואובססיה

טלי צרקינסקי
    19/03/2014

רונית שלום,

מסבירה באופן כללי:
    אובססיה היא עיסוק יתר במשהו מסוים (זה יכול לבוא לידי ביטוי בצורה מחשבתית או בצורת מעשה וכן גם וגם)

בוודאי שהתאהבות לא בהכרח מעידה על אובססיה, אולם היא יכולה לבוא לידי ביטוי בצורה אובססיבית.

מגדירים אובססיה כאשר יש השפעה ניכרת על אורח החיים של האדם ועד כמה העיסוק גוזל מהאדם בחייו (=עיסוק יתר במושא, באובייקט, במחשבה וכו'..)
    התאהבות אובססיבית אינה בריאה לקשר לאף צד והיא עלולה להשיג את התוצאה ההפוכה מן הרצויה.

לא ברור ממה שהעלית האם הבחור יודע מה את מרגישה, כתבת משהו על פחד, שמירה חזקה על רגשות שלך לידו...האם את חוששת לשתף אותו במה שאת מרגישה?

אם יש לך רצון לקשר אתו, אפשרי ליזום ולראות מה קורה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רונית
    19/03/2014

תודה טלי
    שנינו לא פנויים זאת הסיבה לכל הבלגן שמסביב
    חשבתי שאולי עדיף פשוט להתוודות להסביר שאני עוברת תקופה מוזרה וזהו- להסביר לו אני מתכוונת לאמר לו כך וכך אני מרגישה שרני מפתחת כלפייך רגשות וזה חזק מימני אבל אני חושבת שזה ידעך מעצמו ולא צריך להתרגש מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    19/03/2014

רונית שלום,

אם שניכם לא פנויים, זה מטה את התשובה לכיוון אחר.

האם את שבעת רצון מהקשר הזוגי שלך?

מושא ההתאהבות גם לא פנוי למעשה.

פעמים רבות כאשר מתאהבים מחוץ לקשר, זה יכול "לשפוך אור" על משהו שחסר בקשר ואפשר לעבוד עליו.

אך אם שניכם בקשר לא הייתי ממליצה לפתוח בפניו את רגשותייך ולהיחשף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו