ריבים בגלל תקלות בתקשורת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריבים בגלל תקלות בתקשורת
    מיכל
    19/03/2014

היי,
    רוצה לשתף אתכם בקושי ואולי לקבל עצות ונחמה
    אני ובעלי ,נשואים ארבע שנים ויש לנו שני ילדים.
    בעלי באמת בן אדם טוב.חכם,מקסים ומעניין.
    הבעיה שאנחנו משדרים רב הזמן בתדרים שונים. אנחנו באים מרקע שונה
    משפחה שונה,נורמות התנהגות שונות שהבאנו מהבית ועיצבו את החשיבה שלנו...
    אנחנו רבים הרבה.
    שוב ושוב על אותם נושאים (ניקיון,טיפול בילדים...)
    אני מרגישה שכל פעם שאני לא מבצעת דברים כמו שהוא חושב שצריך או לא מגיבה למשהו באופן שהוא חושב שהולם להגיב -הוא כועס ומאוד מאוד פגוע ומסביר לי איך התגובה שלי או האמירה שלי הן ביטוי לחוסר אכפתיות מצדי.שאני אדם קר ולא מתחשב.
    וגם אם לאחר חשיבה אני מבינה את נקודת המבט שלו ,מקבלת אותה (נותנת לה לגיטימציה יחד עם נקודת המבט שלי או מחליטה שהיא נכונה יותר),מתנצלת לפניו
    -הוא עדיין בשלו.כועס ופגוע. לא מוכן לקבל התנצלות כי "אנחנו תמיד חוזרים לאותו דבר וכלום לא משתנה"
    מאז שיש לי ילדים אני רואה איך הם עוברים ממצב אחד לשני,מתוקפנות לאהבה
    וחיים בשלום עם כל הצדדים שלהם ומצבי הרוח שלהם וקל לי להתחבר לזה.
    אני יכולה להתעצבן בקלות אבל באותה קלות לסלוח ולהחליט שהריב פשוט "לא שווה את זה".הוא מצדו, יישאר תקוע בריב ימים שלמים ולא יסלח.
    קשה לי שאנחנו כל כך שונים ושהדרך היחידה שבה אנחנו מתגברים על הריב היא לא לדבר כמה ימים ואח"כ להתנהג כרגיל
    (כי אם אני אומרת משהו,מבהירה את עצמי,מתנצלת אפילו -זה רק מלבה את המריבה)
    הרבה פעמים זה גורם לי לחשוב שאולי אני באמת לא בסדר,לא רגישה,לא אוהבת מספיק,לא נותנת מספיק מעצמי.הרי אם היה אכפת לי הייתי עושה דברים שהם בניגוד לטבע שלי -רק בשבילו. (לא מתעצבנת שהוא יוצא למילואים ואני לבד בבית, משתדלת לנקות יותר את הבית כמו אמא שלו וכו')
    אני יודעת איך זה נראה למי שקורא את זה,אבל בעלי באמת אדם טוב,נדיב,מפרגן תמיד,עושה הרבה בבית ועוד.
    ולי לפעמים קשה לפרגן בייחוד אם משהו הוא על חשבוני (כמו לנסוע לחו"ל מהעבודה ואני נתקעת בבית עם הילדים.הוא פגוע קשות מזה שלא מיד שמחתי בשבילו ולקח לי זמן לקבל את זה ולשמוח. טוען שאני לא מפרגנת).
    הוא גם היה אומר שאדם נמדד במצבים שקשה.
    אז אחרי כל זה,למי שהיה כח לקרוא...מה עושים?
    אפשר להתגבר על תהומות של מחשבה? אני ממש לא רוצה לפרק את החבילה,כי בגדול טוב לי וכמובן שזה חשוב עבור הילדים. אבל אני חוששת שהוא מהרהר בפירוק יותר ויותר. אני גם לא ממש רוצה להשתנות כי די טוב לי עם מי שאני ואני לא חושבת שאני בן אדם רע. הייתי רוצה שפשוט נלמד לקבל אחד את השני ואת ההבדלים בינינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים בגלל תקלות בתקשורת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא כדאי לפרק את החבילה - אלא לטפל

טלי צרקינסקי
    19/03/2014

מיכל שלום,

ממה שאת מתארת, אין צורך למהר ולפרק את החבילה. אפשר ורצוי ללמוד ולעבוד על הזוגיות: על התקשורת ביניכם, על הדפוסים שיש בתוך הקשר, על מה מחזיק אתכם ואתם אוהבים בקשר, מה קשה לכם בקשר, מה חשוב לכם שיהיה בקשר.

ממה שאת מעלה כאן יש דפוסים שלא תורמים לזוגיות לדוגמה: לעיתים אתם מתנהגים את הכעס ולא מדברים אותו (שתיקה ארוכה ואח"כ ממשיכים כרגיל כאילו לא קרה כלום, אך בפועל, כן קרה משהו אשר לא מדובר בקשר ביניכם)

ריבים, פערים ושונות אילו דברים שאם סה"כ את מתארת שיש דברים שאת אוהבת אצל בן זוגך, ניתן ללמוד איך להתמודד איתם בקשר הזוגי.

אני הייתי ממליצה לכם לפנות לטיפול זוגי על מנת "לעשות סדר" ולשפוך מעט אור על כל מה שחשוב לכם, ללמוד לתקשר האחד עם השנייה, ללמוד ולהתפתח אל תוך זוגיות שהיא עם תקשורת בונה, טובה (בסיס לכל זוגיות) וכן לחזק את המקומות שחשוב לכם לחזק, איפה שאתם מרגישים שקשה לכם ולעבוד על הדפוסים השונים בקשר.

מאחלת לכם הרבה הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו