לא מאושרת, בת 25

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מאושרת, בת 25
    רותם
    20/03/2014

מאז ומתמיד הייתי טיפוס מאוד נזקק במערכות יחסים, זה התבטא בזה שאני צריכה המון תשומת לב מבן הזוג שלי ויכולה מהר מאוד לפתח רגשות ורצון לקרבה והרבה תשומת לב וצריכה שהוא יראה לי שהוא רוצה אותי מאוד ושאני הכי מושלמת בשבילו ושהוא חושב עליי הרבה כמו שאני עליו ושאני הכי חשובה לו וכל מיני דברים בסגנון.
    אני לא יודעת האם זה נורמלי ההרגשה הזאת שמשתלטת עליי מרגע שאני נכנסת לקשר עם מישהו או מרגע שאני שמה לב שאני מעוניינת בו האובססיביות משתלטת עלי, אני תמיד רוצה לדעת מה קורה איתו ואיפה הוא עכשיו..לא חייבת פרטי פרטים אבל סתם בשביל להרגיש רגועה, אני מרגישה שאני צריכה לקבל ממנו יחס ואהבה והתעניינות ושאני אהיה פשוט ממש חשובה לו.
    אם הוא לא מתקשר כמעט יום שלם זה נראה לי פשוט לא הגיוני שהוא לא רוצה לשמוע מה איתי ולא מספר מה איתו ולא נותן לי את היחס שאני צריכה(לא חושבת שצריך להפגש כל יום או לדבר כל שעה אבל כמה פעמים במשך היום זה חשוב לי) לאורך כל היום אני חושבת על זה ומנסה מצד שני גם להבין שהוא לא יכול יותר מדי לדבר איתי אבל אני מרגישה שאני כל כך צריכה את זה.

הבחור שאני איתו בקשר עכשיו בנאדם מאוד עסוק וגם לא פטפטן גדול אבל שנינו רוצים אחד את השניה מאוד, ואני מוצאת את עצמי הרבה חושבת מה הוא עושה ומחכה שהוא יתקשר וזה גורם לי להכנס לדיכאון כשהוא לא יוצר קשר הרבה זמן.

אני מרגישה שאני צריכה מישהו כמוני שגם הוא אוהב לתת יחס וצריך יחס חם וקשר מאוד תקשורתי, אני חושבת שיש אנשים כאלה שגם הם צריכים כל הזמן לדבר ומאוד תקשורתיים הבעיה שלא יוצא לי להכיר בנים כאלה.

אני לא יודעת מה לעשות עם הקשר הנוכחי כי הערתי לו כבר על זה שהוא לא מתקשר מספיק ולא נותן מספיק יחס והוא אמר שהוא רגיל לא להתקשר יותר מדי ולא לחנוק ושזה גם בגלל שהוא עסוק ולא כל כך אוהב לדבר בטלפון, מצד שני גם אמר שהוא ינסה לשפר את זה ומאז באמת הוא קצת השתפר ובמקום להתקשר פעם ביומיים הוא מתקשר פעם אחת ביום כנראה כי זה מה שמתאים לו ומספיק לו אבל לי זה ממש לא מספיק ואני מוצאת את עצמי חלק גדול מהיום מבואסת וחושבת על למה הוא לא מתקשר וזה גורם לי להיות מבואסת. האם כדאי להגיד לו שוב ולקחת סיכון שזה ילחיץ אותו ואאבד אותו?
    אנחנו ביחד קרוב לחודש ואני ממש סובלת מהחוסר תשומת לב שלו.
    אולי בכלל בכללי המצב שלי לא נורמלי? ואולי יש דרך לטפל בזה או לשנות את זה? או שאולי אני פשוט צריכה גבר שיתאים לי באופי ואולי באמת יש גברים כאלה שבאמת יתייחסו אלי כמו שאני רוצה ויתנו את היחס הזה כי הם באמת בעצמם ככה.. ואם כן איך אוכל למצוא מישהו כזה?

אשמח לקבל פה עצות שיעזרו לי..
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מאושרת, בת 25

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 דברים עיקריים

עדי בדיחי
    21/03/2014

שלום רותם,

מצד אחד תיארת במפורט מצב בו את לגמרי תלויה בבן הזוג, וממעטת להתעסק במסביב, אלא רק בקשר- שזה לדעתי פחות בריא.
    מצד שני- את תיארת צורך טבעי של לתת ולקבל במידה יחסית שווה, מה שאין להערכתך בקשר הנוכחי, והיטבת לשים לב לצרכים שלך- להיות עם מישהו שהוא תקשורתי וטוטאלי יותר במערכת יחסים, וזה דווקא דבר חשוב ובריא בקשר.

לכן אחלק את התשובה שלי לשני חלקים:
    1. יהיה כדאי לבחון מול עצמך מאיפה הצורך החזק הזה מגיע, ולמה הוא גורם לכזה תסכול כאשר הוא לא ממומש? הרי עדיין הבחור רוצה בך ואת אותו, ויש תשומת לב מסוימת, יש מפגשים וכו'. בגלל שזה חוזר על עצמו ביותר מקשר אחד, סביר להניח שהדפוס שלך גם משפיע על מידת האושר שלך, ולא רק הדפוס של הצד השני, הפחות תקשורתי נניח. ולכן יהיה חשוב לשאול את עצמך כמה שאלות- האם אולי העבר ממנו הגעת (ילדות, אמא, אבא) היה כזה שהחסיר ממך תשומת לב? אולי חשת הרבה שנים פגועה, "נטושה", "בשוליים", מכל מיני סיבות? אולי בכלל חברתיות? או, לחילופין, קיבלת תמיד הרבה תשומת לב, כזאת שלא משאירה אותך רגע לבד, ותמיד הרגשת במרכז, בשליטה ואהובה (באופן מעט רב מדי)?

2. החלק השני עוסק יותר בזוגיות העכשווית שלך- לצד זה שצריך לבדוק מול עצמך מה את יכולה לעשות כדי שהצורך שלך לא יפגע עד כדי כך במערכת היחסים, צריך להמשיך להשקיע בה. אם זה יותר שיחות (כשאתם יחד) עלייך, על מה שאת עוברת, עליו ובכלל- שיחות שיחדדו את האמון והקשר ביניכם. מעבר לזה, אולי לקבוע מפגשים תכופים יותר, אפילו קצרים, כדי להרגיש יותר את הקשר? אולי יותר SMSים במהלך היום?

לא הייתי רוצה שתוותרי על קשר שסה"כ הוא טוב לך, לפני שתנסי לברר האם את יכולה לעבוד על עצמך כדי שתתרמי להצלחת הקשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו