היריון ולידה הקריבו מיניות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היריון ולידה הקריבו מיניות
    יפעת
    23/03/2014

שלום
    אני נשואה מזה כמה שנים לגבר שמאוד אוהב אותי נאמן אלי ומסור כלפיי
    אבל יש לו קושי בתחום של הבעת רגש והוא מאוד סגור ושמרן בתחום המיני.
    עוד כשהכרנו הוא היה כך.
    לאחרונה המצב החמיר מבחינתי. מאז שנכנסתי להריון שכבנו רק שלוש פעמים כי הוא הרגיש לא בנוח עם זה. גם לאחר הלידה הוא מסביר לי שהוא לא מרגיש בנוח עם הנושא ופוחד להכאיב לי. ובכלל לא מסתדר לו להכנס למקום שממנו יצא הצאצא שלנו לא מזמן. הוא לא מעוניין לגעת בחזה הגדול שיש לי עכשיו לאחר הלידה וכשאני מניקה לידו אני רואה שזה לא עושה לו כלום. ממש א-מיני.
    הוא לא מנסה לגעת בי ןלא ליזום שום מגע מיני או אינטימי ולו הקל ביותר כבר במשך חודשים ארוכים.
    אני מרגישה דחויה וזנוחה ומיום ליום הכאב הזה רק הולך וגדל. דיברתי איתו על הנושא הזה מספר פעמים ןהוא הבין אותי אבל המשיך להסביר שהוא מאוד אוהב אותי ופשוט לא מסתדר לו לשלב מיניות עם הריון ולידה.
    התחום הזה מאוד מאוד חסר לי
    אני זקוקה להרגיש נחשקת וזקוקה למגע חם ופשוט לא יודעת מה לעשות.
    אני לא רוצה בשום אופן לוותר על בעלי שהוא בעל נהדר מכל הבחינות פרט לנושא הזה.

מה אפשר לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היריון ולידה עם אינטימיות

עדי בדיחי
    23/03/2014

שלום יפעת,

תיארת יפה מצב די שכיח בקרב גברים. גברים רבים לא מצליחים להמשיך את המערכת האינטימית, בתקופות של הריון ולידה, ולפעמים גם לאחר מכן, כאשר התינוק תופס את מקומו (שבד"כ צמוד לחזה של האם לצורך הנקה ומגע). הרבה מאוד גברים לא מצליחים להבין איך מתוך המקום הזה יוצא תינוק כזה, ואיך פתאום חוזרים למצב של אינטימיות. אצל חלק מהגברים זה נובע גם כתוצאה מהמראה עצמו של האשה כשהיא יולדת, יש פעמים שזה כמעט טראומתי עבורם.

כאן יש לדעתי עוד נדבך, והוא העובדה שמאז ומעולם בעלך לא היה אדם מיני במיוחד. דיווחת כי הוא שמרן מטבעו. ולכן, הסיפור של ההריון והלידה "יושבים לו טוב" במקום שהוא כבר מוכר לו- השמרנות. הוא לא מקשר בין הנשיות שבך אחרי הלידה, השינויים הגופניים שיכולים להראות מאוד יפה דווקא, יחד עם אינטימיות ומיניות בתוך המערכת הזוגית. הוא חווה את התינוק כאלמנט חשוב- אך זה שכרגע לוקח את מגע האם- לעצמו.

מעבר לכך שאתם די שונים מבחינה מינית, יתכן וגם הגישה ללידה ולהריון ולכל מה שאחרי- גם די שונים. על זה יש לדבר. בוודאי זו לא סיבה לפרק זוגיות, אלא להפך- סיבה לאחד אותה סביב הדברים שבניתם עד כה. אני מניחה שתוכלי לבוא מעט לקראתו, לתת לתקופה לעבור, ולבדוק גם אח"כ מה קורה בגיזרה שלו. מתי זה באמת יבוא ממנו ולא ממך. אם תיווכחי לראות שאין שום שינוי, גם נניח בעוד תקופה של מס' חודשים (אז אולי יהיה גם מקום יותר לזוגיות, כי כרגע הרבה זמן מוקדש לתינוק) - אולי יהיה כדאי להמשיך ולהתייעץ אצל יועץ זוגי שיעלה יחד איתכם את הנושא ואת הגישה השונה של כל אחד לאירוע הלידה.

חשוב לי לציין בפנייך כי מה שתיארת- בהחלט שכיח, קורה, ולאו דווקא אצל גברים פחות מיניים. זה קורה גם אצל גברים שממש היו פעילים מינית לפני ההריון, אבל פשוט לא מצליחים להתנתק מהידיעה שבאותו מקום- נוצר גם ילד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו