מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חושבת על גירושיןטלי26/03/2014
היי, אני בת 38, אקדמאית עם תארים מתקדמים , נשואה לבעלי 15 שנה, בעלי, סיים 12 שנות לימוד בקושי ללא השכלה,את הקשר בנינו בהתחלה לא לקחתי ברצינות, ולאחר מכן התאהבתי, נתן לי המון חום ואהבה, פינק אותי בלי סוף..סה׳כ אדם טוב שאוהב אותי מאוד, יש לנו 4 ילדים.וההוצאות גדולות...אני המפרנסת העיקרית ובבית , אני נקרעת עם המון שעות עבודה, הטענה שלו שאני מרוויחה הרבה יותר לשעה ולכן כדאי שאני יעבוד יותר, והוא צודק.. אני בשעה עושה את מה שהוא עושה ב3 שעות, אך הדבר גורם לי לתסכול רב,אנני רואה מספיק את ילדיי, וכל הזמן אני סובלת מהלחץ הכלכלי שנופל על כתפיי, לאחרונה גיליתי שהוא שולח וינר בסביבות ה2000 ש״ח בחודש, גורם לי לאכזבה רבה, איך הוא מעז לזלזל בשעת עבודה שלי ומה הקרבה שלי למען המשפחה, מטבעו הוא אדם פזרן, בנוסף פערי ההשכלה בנינו מתחילים להפריע לי, יש לנו תחומי עניין אחרים לגמרי, ופעמים אני לא מוצאת על מה לדבר איתו...
אני מתחילה לחשוב על גירושין, אין לי ספק שאם הייתי מתחתנת עם מישהו שקרוב להשכלתי, איכות החיים שלי היתה הרבה יותר טובה( אני מסתכלת על חברותיי ורואה את הפערים)....מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה בעקבות המחשבות על גירושין
טלי צרקינסקי28/03/2014טלי שלום,
פעמים רבות דברים שמחברים בין זוגות בתחילת קשר, או תכונות שמושכות את בן הזוג האחד לשניה, עלולות לצוץ בהמשך ולהפריע בכיוון השני ולהרחיק.
יתכן ובתחילת הקשר שלכם וכן בנישואין, תכנים אחרים העסיקו אתכם ועם הדינמיקה של החיים ואנו מתבוניים כעת על- 15 שנים שזוהי תקופה ארוכה, אנשים משתנים, צרכים של אנשים משתנים וכן צרכים בזוגיות עשויים להשתנות.
בני זוג יכולים להתחבר גם אם אחד משכיל והשני לא, יש אנשים עם חוכמת חיים, אינטליגנציה רגשית ועוד.. אולם את מתארת שנושא זה מפריע לך ביחסים.
בנוסף, את מתארת שאת מרגישה שחוקה מן הצורך לפרנס ואת שואלת האם בעלך מעריך זאת.
הוצאות גדולות, עייפות רבה ושחיקה, מאד משפיעים על הקשר הזוגי, גם על איך רואים אותו וחווים אותו וזה באמת לא פשוט ומביא לשחיקה ועייפות וקושי להשקיע לאורך זמן בקשר וליהנות ממנו.
יש לי הצעה עבורך.
בלא מעט מרכזים לשירותים חברתיים בארץ (צריך לברר במקום מגוריכם) יש מרכז לטיפול זוגי ומשפחתי אשר הטיפול בו מסובסד.
איך זה עשוי לעזור?
אם רוצים לבדוק את האפשרות לבחון דברים בזוגיות, טיפול זוגי יכול "לשפוך אור" מה קורה ביניכם היום והאם יש לכם אפשרות ודרכים ללמוד היום את הדינמיקה ביניכם מחדש ולשפר את הקשר, על אף הקשיים שעולים, לא בטוח שאין מה לעשות ואין איפה לשפר, לעיתים בפניה לטיפול, מגלים דברים, מזהים דברים ועובדים על דברים.
במידה ולא, טיפול זוגי יכול גם לעזור להיפרד יפה ולהשאיר משפחה עם מערכת יחסים מטיבה כולל הילדים שלכם.
אך אם יש מחשבה לכיוון, כן הייתי מציעה לגשת ליעוץ לבחון את הדברים, זה בהחלט עשוי לעזור לך/לכם לעשות "סדר" במחשות/תחושות/רגשות וצרכים.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)