מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיכאוןלילי27/03/2014
אני וחבר שלי במערכת יחסים שנחשבת די קצרה. 9 חודשים. הוא היה הראשון שלי ואני הייתי הראשונה שלו. היה ממש כיף ומרגש וסקסי וכל הזמן רציתי לגעת בו ולהיות איתו בעיקר במובן המיני. רק הנחתי עליו עיניים וכבר רציתי להפשיט אותו. אבל זה נמשך זמן קצר. קצר מדי. בערך אחרי חודשיים התפתחה אצלי דלקת ומאז אנחנו כבר חצי שנה לא מקיימים יחסי מין. שמתי לב שגם ירד לי החשק. באופן משמעותי. זה הגיע למצב שאם הוא לא מבקש מפורשות אני לא נוגעת בו באופן הזה. אצלו לעומת זאת לא השתנה דבר. הוא עדיין מטורף עליי ונמשך אליי בלי גבולות.. אבל זה הגיע למצב שאני פשוט לא מרגישה צורך.. לפעמים זה אפילו מעצבן אותי כשהוא נוע בי. הוא דיבר איתי על זה הרבה פעמים. שאל מה קורה.. למה אני לא יוזמת.. אמר שהוא לא מרגיש חום ולא מרגיש שאני אוהבת אותו ביקש שאייחס אליו יותר תשומת לב. מספר פעמים הבטחתי שאשתפר ובאמת השתפרתי אבל לתקופה של כמה ימים ולאחר מכן שוב הזנחתי את זה. המקרה הזה חזר על עצמו יותר מדי פעמיים. אני אוהבת אותו. אני לא רוצה לאבד אותו. יש לנו מערכת יחסים ממש מיוחדת יחסית לזמן הקצר. אבל אני רואה שזה אוכל אותו כבר תקופה ארוכה ואתמול הוא הבהיר לי שהוא כבר הגיע לקצה היכולת. אני ממש רוצה שזה יחזור להיות כמו בהתחלה. בנוסף לכך אני מרגישה ויודעת שהוא השקיע בי המון במערכת היחסים הזו גם בפן הרגשי.. ואני משום מה לא מגיעה לרף שהוא הציב לי. אני מתעסקת בדברים קטנוניים ושטותיים במקום לבלות איתו ולהיות איתו ולהשקיע בו זמן ומחשבה. כמו למשל שהוא יעזוב הכל באמצע כדי להיות איתי כשאני זקוקה לו.. ואני לא מצליחה להתנתק מהפלאפון למספיק זמן כדי להקשיב לו.
הדבר היחידי שברור לי זה שאני לא יכולה לחיות בלעדיו ואני חייבת למצוא פתרון לפני שיהיה מאוחר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר כיוונים
עדי בדיחי27/03/2014הי לילי,
ישנם מספר כיוונים:
1. האחד, האם את אכן בדיכאון? את מתארת מצב בו את יותר מסוגרת ופחות מוכנה להיות סבלנית לקשר, זה יכול להיות איזשהו תסמין לדיכאון, ויכול להיות שממש לא. כלומר, תסמין זה הוא לא מספיק בכלל כדי להגיד שאת בדיכאון "על אמת".
2. השני, הבעיה הפיזית- הדלקת. אני לא יודעת בדיוק ממה סבלת, איך טופלת, והאם יש לכך השפעות על החשק המיני. על פניו נראה שלא היתה סיבה מיוחדת שגרמה לך פחות ליזום פרט לזמן שאתם יחד (ולפעמים יש מצבים כאלו של שיגרה בקשר ופחות משקיעים בו). האם יתכן שהדלקת עדיין קיימת, או שלא טופלה היטב? היבט נוסף הוא- האם את נוטלת גלולות ויתכן וזה חלק מתופעות הלוואי שלהן..? הייתי מבררת את שני הדברים האלה.
3. השלישי, בכל זאת- תהליך נורמלי שהזוגיות שלכם עוברת. בעוד צד אחד ממשיך להשקיע ממש כמו בהתחלה, הצד השני מתרגל, לוקח כמובן מאליו, ופחות סבלני ומשקיע זמן. מאוד יכול להיות שאת זה את עוברת כרגע. במצב כזה צריך "להמציא" את הקשר מחדש. לעשות יחד דברים מרגשים, להיות יצירתיים ולהכניס יותר עינין בקשר. יתכן ולא במודע את בעצם מחפשת ריגושים אחרים, אולי כבר פחות מעניין לך, אולי כי זה קשר ראשון בא לך לחוות יותר, אך ההיגיון אומר לך שהאהבה הזאת היא חד פעמית. חשבי על הדברים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)