מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנאה שפוגת ביחסים ביננוגל05/04/2014
קוראים לי אלה ואני בת 40 נשואה .
אני מבקשת לפנות לפורום הזה בשאלה אישית לגבי מצב שבו אני נמצאת עם בעלי.
בעלי אוהב להתעסק תשבצים , משחקים וכל מיני תחרויות , הוא משקיע בזה המון זמן בבית לדעתי זה נהפך להיות אצלו לכרוני כמו מחלה כי זכיה אחת מביא זכיה שניה וכך בא התיאבון .
כתוצאה מכך אני מרגישה מוזנחת מבחינה זוגית , בודדה בזוגיות ובהרבה מקרים אני יושבת בסלון לבדי ובעלי יושב במחשב שעות ומתעסק בהנאות שלו.
שוחחתי אתו על כך וביקשתי ממנו כי יגביל את עצמו בהנאות האלה , אינני רוצה למנוע ממנו את הנאה הזו רק שיעשה את במינון הגיוני כי כיום זה כרוני , חולני ומוגזם ., לצערי כל בקשותיי לא עזרו , אולי לזמן קצר והזיכרון של בעלי קצר .
בקיצור כל הסיפור הזה של ההנאה הזו שלו מפריעה לי ופוגעת בזוגיות שלנו ומרחיקה אותי ממנו .
לטענתו עלי למצוא גם כן עסוקים והנאות שישלימו את הזמן החופשי שלי .
אוקי עניתי והחלטתי לצאת עם חברות לפאבים ופעמיים בשבוע אני יוצאת לריקודי עם ומאוד נהנית אבל לצערי זה מפריע לו שאני יוצאת מהבית בערבים מספר פעמים .
מה אתם חושבים שאפסיק עם זה ואחפש הנאות בתחום הבית ?
איך לשכנע אותו שהוא מכור וזה נהפך אצלו לכרוני .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלב את הלבד והביחד בתוך הזוגיות
טלי צרקינסקי05/04/2014אלה שלום,
ממה שאת מעלה לא ברור האם בעלך פותר תשבצים משחק במשחקים או שיש גם עניין של הימורי משחקים? בכל אופן, את מציינת שאת מרגישה בצד.
תראי, בכל מערכת זוגית חשוב שיהיה מרחב לזוג להיות ביחד, בכל דבר שהם אוהבים לעשות ביחד: לצאת, לשהות בבית ביחד וכו'...
וכן לכל אדם בתוך הזוגיות מרחב משל עצמו: לתחביבים, התפתחות, יצירתיות (כל אדם עפ"י רצונותיו).
ואז נוצר קשר שמכיל גם את המרחב הזוגי וגם את המרחב של כל אחד מכם.
כמובן המינון משתנה בין זוג אחד לשני וכל עוד זה מקובל ומתאים לשני בני הזוג - זה בסדר.
כאן את מתארת משהו שמעיב על מערכת היחסים, שאת מרגישה שאת רוצה יותר זמן עם בעלך ונראה שכאשר ניסית למצוא את הזמן לעיסוקייך (ריקודי העם, פאבים) אכן נהנית, אך לא קיבלת מענה מבחינת המרחב הזוגי ולבעלך הפריע שמצאת את סוגי הבילוי המועדפים עליך. למעשה, כל המרחבים הללו לא עונים על הציפיות שלכם או שלך וזה משהו שצריך לדבר עליו.
מה כדאי לעשות?
אני מציעה לשניכם לשוחח על כל הקשר הזוגי שלכם (הייתי ממש קובעת לזה "דייט"). מה אתם אוהבים אחד אצל השנייה? מה חשוב לכם ביחד? האם משהו חסר לכם? תנסי להתעניין בתחביבים של בעלך, תנסי לדבר אתו מה את מרגישה ושאת היית רוצה זמן איכות זוגי וחשוב לך לשוחח אתו כדי שתהיה לכם זוגיות טובה ושכן תכבדו גם את ה"לבד" אחד של השנייה.
שיחת עומק כזאת שמכבדת אחד את השנייה ומזמינה אחד את השנייה לדבר מה חשוב, מה חסר, מה עוד היה רוצה להתפתח בו - בתוך הזוגיות, מחוץ לזוגיות ועוד...
תראי לאן שיחה זו מובילה..
הייתי נמנעת להשתמש מולו במילה "כרוני", "מחלה" וכו'.. אלא במילים שיותר מזמינות הקשבה אקטיבית ושיותר יביאו לפעולה ושינוי ("אני מרגישה", "חשוב לי" "מה דעתך על..")
במידה ואת רואה שאתם מתקשים לעשות זאת ביניכם, אפשר גם לגשת לאיש מקצוע ולהיעזר.
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)