האם להתחתן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם להתחתן?
    דני
    16/04/2014

שלום וחג שמח.
    אני נמצא במערכת יחסים כבר שנה עם בחורה מקסימה ואנחנו גרים ביחד כבר כחצי שנה. אנחנו מגיעים מרקע שונה (היא נולדה בחו"ל והגיעה לארץ במסגרת לימודים) אבל יחד עם זאת יש לנו כל כך הרבה דברים משותפים. לפני שהכרתי אותה הייתי בתקופה די קשה שנמשכה 6 שנים בהם לא הצלחתי למצוא מישהי שאוכל לבנות איתה קשר זוגי. זה היה תמיד או שאני לא הייתי מעוניין או שהיא לא היתה מעוניינת או ששנינו. עם הבחורה הנוכחית זה היה שונה. שנינו מצאנו אחד בשני את מה שחיפשנו וההרגשה היתה שאנחנו מתאימים וששווה להשקיע מאמצים למרות המרחק התרבותי והפיסי לעיתים. היא הסכימה לוותר על הרבה דברים למען הקשר שלנו ומשקיעה הרבה מאמצים כדי שהזוגיות שלנו תצליח. אנחנו רוצים להתחתן ולהקים משפחה אבל לאחרונה היחסים שלנו נקלעו למשבר. היא מרגישה שהמחוייבות שלי כלפיה לא מלאה ולכן היא נלחצת וחוששת כאשר עולים נושאים שונים לגבי העתיד שלנו. אני מצד שני מתחיל להרגיש גם כן ספקות לגבי האהבה שלנו. אני מרגיש הרבה פעמים שאנחנו מנותקים רגשית ושהרצון להיות ביחד ולממש את התוכניות שלנו עולה על האהבה הפשוטה שאנו אמורים להרגיש אחד כלפי השני. אני מרגיש לעיתים שהאיכפתיות שלה מוטלת בספק. דוגמא אחת - לפני כחודשיים סבלתי מזיהום מאוד קשה ומסובך והרופא שלח אותי לבית חולים. באותה תקופה היא עבדה על פרוייקט כלשהו במסגרת הלימודים והיתה בלחץ לסיים אותו בזמן. היא אמרה שאם אני לא זקוק לה בבית החולים אז היא מעדיפה להשאר כדי לעבוד על הפרוייקט שלה. זה נכון שהצלחתי להסתדר לבד בבית החולים אבל זה הותיר אותי בתחושה קצת לא נעימה. מאז שהמשפחה שלי הבינה שאני רוצה להתחתן איתה הם אומרים לי בפירוש שנראה להם שהיא לא אוהבת אותי באמת ושאני צריך להיזהר ולא לעשות החלטה מוטעית. בנוסף לכל, אני נמצא כעת בצומת דרכים חשובה מבחינת הקריירה שלי, מה שמוסיף לבלבול אותו אני מרגיש. ומעל לכל זה - המצב הבריאותי שלי די ירוד בחודשיים האחרונים וזה מוסיף לכל העניין.

אשמח לעצות או שאלות מנחות שיכולות לעזור לי להבין איך נכון לפעול.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להתחתן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעבוד על הזוגיות לפני נישואין

טלי צרקינסקי
    17/04/2014

דני שלום,

הייתי מציעה לך להמשיך בזוגיות ולקבל החלטה על נישואין בהמשך הדרך. (כותבת על סמך מה שאתה מציין).

זוגיות היא משהו שאפשר לעבוד עליו ולטפח אותו ולבחון ולבדוק תמיד מה עוד רוצים שיהיה בו, מה טוב בו, מה חסר בו, מה חשוב לכם בו עוד ועוד..

הייתי מציעה לשניכם לעבור כזה תהליך שיציף בדיוק את הנקודות שאתה מעלה כאן בפורום: את החששות, את המקום של השאלות לגבי מושגים כמו אהבה, דאגה, של מה שעברתם וגם את הטוב שיש לכם במערכת הזוגית ולקבל את ההחלטה בהמשך.

ממליצה מאד לשוחח על הדברים בכנות, בהדדיות ובצורה מזמינה, ניתן להיעזר גם בטיפול זוגי (לא חייב להיות ארוך טווח) בכל מעגל החיים (גם לפני נישואין) זוגיות מציבה אתגרים וניתן (ורצוי) לתת להם מענה ולהתפתח.

בהחלט הייתי יוצרת את ההתפתחות ובוחנת מה אפשר עוד לעשות ולענות על מה שאתה מציין כאן, לפני ההחלטה על נישואין, זאת מבלי לפגוע בזוגיות שאתם בונים.

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

דני
    17/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו