נקודה למחשבה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נקודה למחשבה...
    מוטי
    17/04/2014

רקע עליי: בן 22 ,חברה שלי באותו הגיל שלי
    הכרתי אותה לפני כמעט שנה באמת במקרה,לאחר נסיונות שנכשלו ולב שבור
    לא התלהבתי ממנה בהתחלה אבל עם הזמן נקשרנו ונספחנו לקשר הכי רציני שהיה לי עד היום(הכי ארך לפני כן היה בקושי חודש)
    היא יקרה לי מאוד.משלימה אותי ען האופי השקט שלה והחום שמעניקה לי
    אני מאוד ביקורתי וחשדן כלפי עצמי ומכרים העירו לי על כך מדאגה.
    אני נוטה לחשוב שדברים מתקלקלים ולצפות לרע וזה בעקבות העבר שלי שכלל נפילות סדרתיות של קשרים

אין לי ספק באהבה שלה אליי אך בכמה ימים האחורנים אני נתקל בסוגייה עם עצמי האם אנחנו צריכים להפרד,הלב שלי אומר לי שזה לא אמור לקרות אבל הראש מחזיר אותי לקשרים הקודמים וכאילו משכנע אותי שקשר זה ייגמר כמו קודמיו והמחשבות דוחקות בי לקחת הפסקה או להפרד בשביל להרגיש איך זה בלי או לחלופין להכאיב לעצמי בשביל להזכיר לעצמי כמה אני אוהב כי עם הזמן התרגלתי אליה ואני חושש לקחת אותה מובן מאליו

אני שוב חוזר על העניין שכל התעוקה הזאת היא רק אצלי בראש,אנחנו מתקרבים לחגוג את השנה שלנו יחד ואין לי שום הסבר לרצון הזה לנסות להכאיב לעצמי ,אין ביננו שום קתלות והכל גלוי ביננו אך אני מאוד חסר בטחון כלפיי,ומרגיש כאילו הצד הישן שבי דוחק בי להסס בקשר ולבדוק אותו

אני כולי מאמין שמדובר בביקורתיות שלי כלפי עצמי מאז ומתמיד כלפי כל דבר שנהניתי ממנו לוא דווקא מערכות יחסים,שחדלתי מלעשות רק בשביל לוודא ושאכן אני נהנה מאותו דבר..

קשה לי להאמין שמישהו יבין את מה שאני אומר כאן אבל מדובר בחוסר בטחון וחשש מפרידה שגורם לי לרצות להקדים את ההפסקה או הפרידה רק בשביל לא לפחד ממנה יותר..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודה למחשבה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתה מודע למה שעובר אצלך - מה עושים?

טלי צרקינסקי
    17/04/2014

מוטי שלום,

את מסביר את עצמך טוב.

אני חושבת שזה מאד חשוב וראוי להערכה ולא ברור מאליו שאתה מודע למה שאתה חווה וכשאדם מודע למה שעובר עליו (בטחון עצמי, השוואתיות לקשרים קודמים, פחד מכישלון, פחד ש"ההיסטוריה" ביחסים תחזור על עצמו. זוהי כבר יותר ממחצית הדרך לטפל בה....

אני קוראת מבין שורותייך שהפחד הוא לא ממנה, אלא אולי שהיא תיפרד ממך ואז תהיה במקום הננטש, מה שיותר מעורר חוסר שליטה וחוסר אונים.

יתכן והדברים נראים לך טובים מתי מכדי להיות אמיתיים.

חשוב מאד לא להשוות קשרים.

בני אדם הם יצורים דינמיים, הם משתנים, מה שהיית בעבר, הוא לא מי שאתה היום.
    הקשר שהיה לך עם חברה קודמת או חברות קודמות הם לא הקשר שיש לך עם החברה הנוכחית.

חשוב לבחון כמה נקודות: האם יש לך חשש מהתקדמות הקשר למשהו רציני יותר?

האם אתה לא מאמין שמגיע לך קשר טוב ורציני?

האם אתה נוטה בחיים להשוות דברים? (אתה מול אחרים, דברים שלך מול דברים מהעבר בכלל)?

האם יש משהו שבכל זאת חסר בקשר והיית שמח לעבוד עליו ולשפר אותו (וזה גם טבעי ובסדר ואינו מעיד שהקשר אינו טוב).

יש לך איזה דיסונאס בין המקום הרגשי והשכלתני. אתה מבין שאתה רוצה את בת זוגתך והיא אותך, אך יש מס' קולות שמחזירים אותך אחורה וגורמים לך לשאול, האם לעשות הפסקה, לחפש עוד וכו'... אני בספק אם הפסקה מגיעה מהמקום הנכון ולא מהמקום של ההשוואתיות, העבר והביטחון וזה המוקד שכדאי להתחזק בו.

חשוב לעבוד על אותם "קולות" ולהתחבר אליהם ולהבין מה קורה לך שם. אפשר גם במידת הצורך להיעזר בשיחות אצל איש מקצוע.

אני מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

מוטי
    17/04/2014

אני לא חושש להתקדם ההפך,אני נהנה ככל שאנחנו מגלים אחד את השני יותר אך הקולות שאת מתארת מטילים בי ספקות שאין להם בסיס. בקשרים הקודמים יכולתי להצביע על נקודות שגרמו לנפילה וכאן אני לא יכול להצביע על משהו ספציפי וקול קורא לי להפסיק ואני מרגיש נורא רחוק ממנה עכשיו אהל בלי יכולת לעזוב אני יודע דרם אקשיב לקול הזה שמערער אותי אני אפגע בשנינו וזו תהיה כניעה לחוסר בטחון שלי ולעצמי שהתרגלתי להתרסקויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    18/04/2014

מוטי שלום,

אני ממליצה לך לשוחח על כך עם איש מקצוע.

לא כי "אתה לא בסדר" ממש לא.

לפעמים בחיים לכל אדם באשר הוא אדם, יכולים להיות דפוסים, חששות ועוד.. וזו מתנה מאד גדולה לעבוד עליהם, להשתחרר מהם, להיות מסוגל לנוע במקום יותר של חופש ולא של חששות מרובות...

הייתי ניגשת לאיש מקצוע לשיחות לעבוד על סוגיה זו. זה עשוי לעזור לך גם בקשר הנוכחי, בכלל בזוגיות ופעמים רבות כאשר מטפלים במשהו בשיחות אצל איש מקצוע, זה משפיע לטובה על תחומי חיים נוספים, כיוון שמקבלים כלים להתמודדות ומתחזקים מבפנים.

מאחלת לך הרבה הצלחה,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו