מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה בקשרענת17/04/2014
שלום,
אני נמצאת בקשר כבר כמעט שנה.
אנחנו מסתדרים טוב, נהנים ביחד אבל זה תמיד "על אש קטנה".
נפגשים פעמיים בשבוע, בין לבין מדברים לפעמים ולפעמים גם לא.
יש לנו בעיה של חוסר הסכמה עמוק שקשור לדת ולאורח חיים ולחינוך ילדים כך שחתונה לא עומדת כרגע על הפרק.
אני כרגע ממשיכה בקשר כי קשה לי מאוד למצוא מישהו שיסכים עם דעותי ואני לא רוצה להיות לבד.
אני נורא רוצה להתקרב עוד לבן זוגי, להעמיק את הקשר, לשתף יותר. אני מתגעגעת אליו בין מפגש למפגש במיוחד אם מפספסים מפגש באמצע השבוע. במובנים רבים אני אוהבת אותו, וזה היה יכול להיות הרבה יותר חזק מבחינתי, אם הוא לא היה עוצר אותי.
הייתי רוצה לראות אותו יותר, לדבר איתו כל יום ולספר ולשמוע איך עבר היום, לדעת מה הוא עושה ועם מי הוא נפגש ולספר לו מהצד שלי, להגיד לו לילה טוב גם אם זה מרחוק.
הוא לא רוצה ולא צריך את כל זה בכלל.
הוא לא אוהב אותי.
הוא כן מראה חיבה במגע, הוא אכפתי, הוא מנסה, אבל זה תמיד במינון דל מאוד ואני כל הזמן מרגישה את זה שהוא לא אוהב אותי ולא רוצה אותי באמת.
הוא דואג לי כמו שהוא דואג לשאר האנשים בחיים שלו, ולא כמו גבר לאשה בעיני.
יש לי מליון דוגמאות.
הוא לעולם לא יביא לי פרחים או יעשה משהו רומנטי הכי הכי קטן.
לעולם לא יסמס לי שהוא חשב עליי ושיהיה לי יום טוב / לילה טוב.
לעולם לא יסתכל לי בעיניים ויגיד לי בלי לעשות בדיחה שאני יפה או שאני חשובה לו או שהוא שמח שיש לו אותי.
גם כשאני מנסה ואומרת לו פה ושם דברים כאלה, מתוך צורך פנימי שלי שהוא ידע שהוא חשוב לי - הוא אף פעם לא עונה בחזרה משהו כמו "גם אני" אפילו. זה תמיד או בדיחה או סתם משהו כמו "אני שמח שאת מרוצה".
הוא לעולם לא יגיד לי שהוא התגעגע אליי, לעולם לא יחשוב על איזה משהו הכי קטן שישמח אותי מעבר ליום יום הרגיל.
כמובן שהוא מעולם לא אמר לי שהוא אוהב אותי, הוא מאוד ישר במובן הזה.
אתמול דיברתי איתו על זה וניסיתי להבין מהצד שלו למה הוא נשאר בקשר הזה.
לדעתו זה מאוד קשה למצוא מישהו להסתדר איתו כמו שאנחנו מסתדרים והוא לא באמת מאמין שקיים הרבה יותר ממה שיש לנו.
כמו כן הוא אומר שלדעתו גם ההבדלים ביננו וחוסר הידיעה לגבי העתיד גורם לו להיות עצור.
האם זה הגיוני, למרות שעברה כבר כמעט שנה, שזה מה שעדיין עוצר אותו?
עובדה שאותי זה לא עצר.
בעיני קשר שבו אין געגוע ותשוקה גדולה ושיתוף עמוק הוא בכלל לא קשר.
זה טיפה יותר מידידות וזה הכל.
זה כואב לי וקשה לי מאוד ולאחרונה אני באמת לא יודעת אם עדיף לסיים את זה ולהיות לבד מאשר להרגיש כל הזמן כל כך דחויה ועצורה כי הוא לא מרגיש שום צורך להתקדם ולהעמיק.
האם אני טועה?
האם אני מאמינה במשהו שלא קיים?
או שהוא טועה ואהבה לא נדירה כל כך כמו שהוא חושב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה בקשר
ענת17/04/2014רציתי להוסיף שאנחנו בני 30,
שמדובר בבחור חכם וגבוה ויפה ויחסית מסודר כלכלית, כך שאין לו שום בעיה בעיני למצוא בחורה אחרת יפה וחכמה ואשת שיחה.
אתמול נתתי לו את כל הדוגמאות שכתבתי על מה שחסר לי והוא לא סתר אף אחת מהן. לא אמר לי שאני טועה והוא כן חושב עליי, כן מתגעגע, כן אוהב.
רק חיבק אותי ולא ידע מה להגיד חוץ מזה שלדעתו מה שאני מדברת עליו מאוד נדיר וגם שהוא כן חושב שחוסר ההסכמה בנושא הדת עוצר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לבדוק את בסיס הקשר
טלי צרקינסקי18/04/2014ענת שלום,
עונה לאחר קריאת שתי הודעתיך.
אתייחס למספר פרמטרים-
לעיתים גם אם אדם לא מדבר או מתנהג את מה שחשוב לך (הבעת רגשות, מחוות רומנטיות כפרחים ועוד) אין זה אומר שהוא לא אוהב.. יש אנשים שפחות מראים את רגשותיהם.
אך זה עדיין לא מעיד על כך שאין נוכחות לרגשות האלו אצלם.
אני קוראת מדברייך שיש איזה בסיס של אי הסכמה על רקע דת (אם את יכולה לפרט - עד כמה יש אי הסכמה, עד כמה אי ההסכמה הזו עלולה לפגום בקשר ובעתיד?)
יתכן והוא חושש מהתקדמות קשר בגלל מה שציינת (שכל אחד מחזיק בעמדה מסוימת שחשובה לו בחיים) אך חשוב שנבין עד כמה המרחק גדול הוא ועד כמה ניתן לשלב את אמונותיך ואמונותיו בחיים הזוגיים.
טוב מאד ששוחחת אתו על רגשותיו, תקשורת זוגית היא קרקע לכל מערכת יחסית זוגית ואם אין את המקום שאפשר לפתוח את הדברים בצורה לא שיפוטית, אלא בצורת העברת מסר של מה אני מרגיש, מה חשוב לי וכן לשמוע את הצד השני, משהו מתפספס בקשר.
לגבי הסוגיה של תשוקה, געגועים ועוד.. זה מאד משתנה מזוגיות לזוגיות, אין נוסחה אחת שנכונה לכלל בני הזוג שחיים בעולם.
כל זוג יוצר לו את הזוגיות שלו, אשר כוללת את המרחב הזוגי, התכנים המשותפים ואת המרחב האישי, הכוללת את התחביבים של כל צד, החיים של כל צד, אותם אפשר להביא אל תוך הזוגיות ואני קוראת מדברייך שחשוב לך מאד לשמוע את קולו בתקשורת בניכם.
אני חושבת שחשוב לבדוק מה קורה בבסיס הקשר ואם את יכולים להתגבר על הבסיס של מה שאתם לא מסכימים עליו ולעבוד על הנושא הזה ומשם להתחיל לבנות משהו משותף ולבדוק איך זה אפשרי.
במידת הצורך ניתן להיעזר בטיפול זוגי.
מאחלת לכם הרבה הצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ענת18/04/2014חוסר ההסכמה דובר ביננו רבות והוא גדול מידי. אין עתיד לקשר.
שנינו יודעים את זה ועזרת לי להבין שכנראה אני מצפה להרבה מידי ממנו לאור המצב הזה.
הרי העמקת הקשר רק תביא לפגיעה יותר גדולה כשניפרד. אז אולי זה ככה, ואולי זה כי אנחנו לא מספיק מתאימים גם מבחינות אחרות.
אני נשארת עדיין וסיבותי עימי.
והוא, כנראה שלא מעוניין עדיין להתמסד ולכן קשר כזה נוח לו כרגע.
אני פשוט צריכה להניח לזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה לאור ההמשך שלך
טלי צרקינסקי18/04/2014זה בסדר גם לקבל החלטה כשבשלים אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוגיה בגרוש או הסבר הגיוני?
ענת22/04/2014בהמשך להודעות הקודמות, הוא אמר לי שהוא חשב על הדברים ובאמת אין לו תשובות.
הוא מבין למה אני מתכוונת ולא יודע למה הוא לא מרגיש ככה כלפיי ולא מרגיש צורך להיות יותר קרוב כמו שהייתי רוצה.
אני בכ"ז איפשהו חושבת שיש לו איזה מחסום שבגללו הוא לא באמת מכניס אותי לחיים שלו ומשתף אותי ביומיום שלו כמו שאני חושבת שכדאי וחשוב בקשר בריא וחזק.
ורציתי לשאול ..
הוא בן יחיד להוריו, והיו הרבה שנים קשות שבהן הם עבדו קשה שעות ארוכות.
סיפר שמכיתה א' הוא היה חוזר מבי"ס לבד לגמרי לבית ריק עד שעות הערב לפעמים המאוחרות.
ולכן למד לדאוג לעצמו ולהעסיק את עצמו ואפילו לבשל וכו' ...
הוא גם כן אדם מאוד חברותי, וגם תמיד עסוק במשהו - קורא או צופה במשהו, אבל לעולם לא משתעמם כשהוא לבדו.
יכול להיות שכל זה קשור גם לזה שהוא כל כך רגיל להיות לבד?
ולא רק לזה שאין עתיד לקשר או לזה שאני לא מספיק מושכת אותו (מנטלית ופיזית)
או שאולי אלה סתם דברים שנוח לי לחשוב ...
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאור תיאורך את הקשר
טלי צרקינסקי22/04/2014ענת שלום,
יש אנשים שיודעים להעסיק את עצמם וגדלו בצורה כמו שאת מתארת את בן זוגך ונאלצו להיות עצמאיים בגיל יותר צעיר.
אולם, לאור כל מה שציינת ביניכם, לא ברור אם דווקא זה מה שקשור למה שקורה בקשר ביניכם, כיוון שציינת שיש פערים באמונות (דת) שהן בבסיס הקשר ביניכם.
ציינת שכל אחד מכם נשאר כרגע בקשר מסיבות שונות אז נשאלת שאלה והייתי בוחנת אותה עם עצמך, מה חשוב לך כיום שיהיה נוכח בקשר לאור כל מה שתיארת עד כה.
מאחלת לך הצלחה בכל החלטה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
ענת22/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל יש גם אבל... בבקשה קצת כיוון
מתוסכלת22/04/2014תודה על התשובה המהירה אני פשוט באמת מוצאת את עצמי שואלת לגבי מה אם אתעורר בעוד כמה שנים ואבין שעשיתי טעות שנלחמתי להמשיך , זה הגיוני בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)