רוצה להרגיש שלמה בזוגיות שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה להרגיש שלמה בזוגיות שלי
    שרון
    26/04/2014

שלום.
    אני נשואה מספר שנים ומכירה את בעלי כמעט עשור, שנינו היינו סטודנטים. הכרנו כשהייתי צעירה מאוד (20) והייתי מאוהבת בו, כיבדתי אותו והייתי אופטימית לגבי העתיד שלנו. החלטנו להתחתן מהסיבות הנכונות: אהבה ורצון להקים משפחה.
    מאז בעלי סיים את לימודיו (תואר ראשון בתחום ריאלי) ולאחר עבודה ראשונה בחברה מבטיחה הוא פוטר, ועד היום אינו מצליח למצוא עבודה טובה בתחום. הוא עובד במשרות קרובות לתחום שלו, אבל מרוויח מעט מאוד, בעוד שבתחום שלו הוא היה יכול להשתכר משכורות גבוהות. מדובר בשנים של הכנסה נמוכה שגמרה לנו את כל החסכונות מהחתונה.
    אני עצמי סטודנטית עדיין, למדתי מספר תארים בעזרת מלגות ואני עתידה לסיים את לימודי בקרוב יחסית (בעוד כשנה) ועבודתי תהיה מובטחת, וגם שכר מעל הממוצע. מדובר בתחום "בטוח" שמרגע שמסיימים ללמוד אין סיכוי לאבטלה, וגם השכר יפה (לא רוצה לחשוף פה יותר מידי על עצמי).
    הבעיה - בעלי התגלה כחסר אמביציה, מסתפק במועט (למרות שאני סובלת מזה), לא "גבר" בעיני ולא ראוי לכבוד מצידי. בנוסף הוא ויתר על כל תחביביו מאז שנולדה הבת שלנו (מפגשים חברתיים וספורט), מה שחמור מאוד בעיני.
    הוא אוהב אותי ומכבד ומעיך אותי, אבא טוב לילדה שלנו ושותף פעיל בבית, אבל אני לא מחזיקה ממנו כמו פעם. גם בגלל הגישה שלו וגם בגלל הכעס שלי כשאני לא יכולה לקנות מצרכים בסופר בלי לספור כמה מזומן יש לי בארנק כדי לא להביך את עצמי בקופה ולהתחיל לבטל מוצרים.

מה לעשות? הבעיה אצלי? או שהוא באמת לא בסדר? אני כבר לא יודעת אם הוא הגבר הנכון בשבילי ואני צריכה לחכות בסבלנות עד שארוויח בעצמי או שהתקופה מאז שהתחתנו מוכיחה לי שטעיתי והוא לא מי שחשבתי שהוא.
    אני מנסה לחשוב שהוא טוב עבורי וזה בסדר שהוא לא שאפתן כמוני, ואפילו נוח, כי בעתיד אני אצטרך לעבוד שעות ארוכות וטוב שאנחנו לא מתחרים אחד בשני מי יוכל להישאר בעבודה ומי ייאלץ לוותר על קריירה גדולה, אבל מגעיל לי שאני חיה עם גבר שאני לא יכולה להעריך ולהתגאות בו.
    אני מרגישה שמצד אחד אני ביצ'ית שאני לא מעריכה את ההקרבות שהוא מוכן לעשות בשבילי, אבל מצד שני אני ממורמרת שבעלי משעמם אותי, לא שואף גבוה בשום תחום ול גורם לי להעריץ אותו. אני רוצה לרצות להרוויח אותו, לפחד לאבד אותו, אבל אני לא. אני בכנות בטוחה שהוא לא יעזוב אותי לעולם ואני לא צריכה לעשות כלום כדי "לשכנע" אותו להישאר. כאילו אני כבר לא בליגה שלו. אני מטופחת ומשכילה יתר עם פוטנציאל השתכרות פי שניים לפחות ממנו. אני קרה ורעה? או שגם הוא אמור לגרום לי לרצות להרוויח אותו? למה אני מרגישה שהתפשרתי כשעל הנייר כל חלומותי התגשמו (חוץ מהמצוקה הכלכלית בשנים האחרונות)? והחלומות שלי גדולים. לא דברים של מה בכך.
    אני רק רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי כמו שאני מסופקת מבחינה מקצועית ועם הילדה שלי.
    תודה למי שקרא עד הסוף... אני יודעת שזו חפירה קשה, אבל יש בי מלחמה פנימית כבר שנים בנושא הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד ליצור הדדיות בתקופה הזו

טלי צרקינסקי
    26/04/2014

שרון שלום,

בזוגיות, גם אם היא טובה ונכנסת אליה ממקום טוב, נכון ובשל, כפי שאת מציינת, ישנן עליות ומורדות בקשר וזוגיות היא משהו שחשוב לתחזק.
    יש תקופות שהן יותר קשות ואחד הצדדים זקוק ליותר תמיכה ויש תקופות יותר טובות.

אני קוראת מבין שורותייך שאותו גבר שבחרת בתחילת הקשר, בעל האמביציה, עם הרצונות, עם ההצלחה, עם פוטנציאל ההשתכרות, פתאום נראה בענייך פחות אטרקטיבי בגלל המצב אליו נקלע היום.

אין לי ספק שכל מה שאת חווה משפיע גם על בעלך והוא גם היה רוצה להיות במקום אחר. פיטורין יכולים מאד לפגוע בביטחון העצמי.

חשוב לזכור שבחרת ת בעלך ממקום של אהבה, מה שהיום, בגלל רגשותייך, את מתחילה לשאול האם בחרת לא בסדר? לא, את בחרת בסדר, פשוט בחיים קורים דברים.

בן זוג יכול להיות מפוטר, חלילה עם מחלה ועוד.. וזה לא פשוט.

חשוב לזכור שזוגיות כל הזמן מתפתחת ומשנה פניה, לאורך כל מעגל החיים.

מה הייתי מציעה לך לעשות?

הייתי שומרת על פגישות שבועיות משותפות רק אתם ביחד.
    תתני לו לשוחח על מה עובר עליו, האם הוא מחפש עבודה במקצועו?
    תנסי למצוא בו את הדברים שאת כן אוהבת ומעריכה בהם (וציינת כמה כאילו פה בפורום)...

חשיבה שאף שהמצב מס' שנים, מדובר בתקופה זמנית, הוא בחור צעיר ויכול למצוא עבודה במקצוע.

אין שלמות באף קשר אך חשוב ליצור תקשורת ביניכם שתוכלו לשוחח ביניכם על הקשר שהוא הבסיס בכל זוגיות.

אני לא חושבת שאת לא שלמה בזוגיות, אלא שזוהי תקופה משברית זמנית.

הייתי מעודדת אותו לשתף אותך מה הוא מרגיש, מה את מרגישה, מה חשוב לשניכם, תוך הדדיות, הקשבה ולא האשמה.

תראי מה קורה שם, מה הוא מתכנן, מה הוא רוצה, האם זקוק לתמיכה?
    הייתי משתפת אותו בתוכניות שלך, מתייעצת אתו (=גם לו יש מה להציע..), משלבת אותו בחייך ותוך כדי מפרגנת לו על יכולותיו ומתעניינת במה הוא זקוק, מה יכול לעזור לו, לגמרי ממקום אכפתי.

מתוך הקשר הזה ביניכם, יכולה להתפתח הדדיות, שיתוף ומשהו שיכול מאד לעזור לשניכם בקשר.

מעבר לכך, לבעלך - ניתן להתייעץ היום עם אנשי מקצוע לגבי חיפוש עבודה בתחום ספציפי שלו (בדיקת קורות חיים ועוד..) כל מה שקשור ספציפית לתחום שלו (בין אם יש צורך בהשלמת קורס, התעדכנות מקצועית, השתלמות וכו'.. כל דבר שיעזור לו...)

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת.

שרון
    01/05/2014

שוחחתי איתו לפני זמן מה על האפשרות שלאחר שאסיים את לימודי הוא יפנה ללימודי תואר שני וינסה להתאים את עצמו לתחום שלו במידה שתאפשר לו חזרה קלה ככל האפשר לתחום המקורי שלו. הוא לא דחה את הרעיון, וזה שימח אותי, אבל פתאום הוא התחיל להתלהם (כמו תמיד כשמציעים לו עצות מקצועיות, אפילו ההורים שלנו) ולומר שרק בגללי הוא "תקוע" במצב הזה ובלעדי הצרכים המיוחדים שלי - להיות זמין לבת שלנו בזמן הלימודים שלי - הוא היה יכול להשתלב בתחום שלו והכל היה אחרת.
    זה, כמובן, לא נכון. עוד לפני שסיימתי תואר ראשון ועוד גרנו במרכז הוא הסתפק בפחות והתעצבן כל פעם ששאלתי מה אפשר לעשות כדי שהוא יוכל לעבוד במקום קשור יותר לתואר שלו ומכניס יותר. הוא משתמש בלימודים שלי כתירוץ לבינוניות שלו (מצטערת, אבל צריך לקרוא לילד בשמו) ואני חוששת מאוד שעם סיום לימודי אני אגלה שלמרות ההקלה הכלכלית תהיה בעיה של מרמור מצידו על שהתקדמתי כביכול על חשבונו.

אני איישם את עצותייך בנוגע לשימור החברות והצעת עזרה ממקום חברי ולא שיפוטי, ואני כנראה אחכה "עד יעבור זעם" מבחינה כלכלית, כי תמיד הכל קשה יותר כשחסר, גם הזוגיות.
    אני מקווה שהוא ייפתח אלי ולא יפנה אלי טענות שהוא אמור להפנות לעצמו.
    העצה הכי חשובה שנתת לי, מבחינתי, היא ייעוץ מקצועי עבורו בבוא הזמן. הוא יסכים להקשיב ליועץ שייעץ לו איך להתאים את עצמו לשוק העבודה מחדש.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו