מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצה!שני09/04/2008
אני משתפת אתכם בתחושותי הקשות:
אני חיה בתוך זוגיות שככל שעובר הזמן(כבר 5 שנים!) אני קולטת עד כמה לא טוב לי,אני אומללה ומאמללת.
בעלי אדם טוב ביסודו אך עצלן ותינוקי ונאיבי עד כאב!!!! כל חייו מתנהלים בקצב שונה משלי בראיה ובחשיבה מעוותת ללא שום חשיבה של צעד אחד קדימה,חוסר עשייה מוחלט המדרדר מיום ליום
שנובע מחוסר מוטיבציה להתאמץ בכל תחום ורק להנות מחיי מותרות ללא הגיון.
לא שאני כליל השלמות-אף רחוקה מכך,אך בכל זאת אני מגיעה למסקנה שאני חיה עם בנאדם אטום
החי בבועה של אגואיזם וניתוק המקיפה אותו בחלק לא מבוטל מהחיים
אני די משוכנעת-מתוך ניסיון ששום ייעוץ בעולם לא יועיל בשינוי תכונות אישיות הטמועות כ"כ עמוק בבנ"א המסרב לחיות חיים נורמליים.הפסימיות שלי היא מנסינוי הארוך והמר.
ברור לכם שהגענו כבר מזמן למעגל קסמים מחריד ומייגע בו אני ה"אם" המוכיחה והוא "הלא יוצלח"
אני יודעת ומודעת מצויין עד כמה זה גרוע אך גם כשאני יורדת ממנו או מנסה באלפי דרכים כולל ייעוץ
כלום לא זז לטווח ארוך או באופן מהותי.
יש לא מעט רגעים בהם אני מהרהרת ביני לבין עצמי שבא לי להתגרש ופשוט לברוח אבל אני יודעת שאין לי אומץ לצעד כזה שאולי בסופו של דבר התוצאות יותר גרועות ומזיקות יותר מאשר המצב הנוכחי ובפרט שיש שלושה ילדים בתמונה.
בתוך תוכי אני די יודעת שבנראדם כה מקובע לא ישתנה באמת.
נמאס לי כבר לרחם על עצמי,לבכות ולהיות בדיכאון,זה לא מביא לשום מקום.
אני יותר מכל אחר בעולם יודעת שהסיכוי שהמצב ישתנה אפסי
בעלי מעצבן אותי מהשניה שאנו פותחים את העיניים ובמשך כל זמן שאנו יחד וזה הרבה!!! מידי!!
קצרה היריעה אך ליבי ונפשי גדושים ברגשות קשים ומורכבים שכבר קשה לשאת ולהכיל.
בטח תשאלו אם ניסינו לדבר ברצינות בכנות ובפתיחות אז התשובה היא כן.
עד כדי כך כן שכבר אין בי אנרגיות להוציא עוד מילה מהפה.
זה המצב!!!
אנו רבים ללא הרף במשך תקופות ארוכות/באפטיה
האם לזה אפשר לקרוא משבר זמני וחולף???
או שמא זה אבוד???
הוא ממש מטריף אותי בכל מה שהוא עושה ובעיקר בכל מה שהוא לא עושה
תחושותי כלפיו חסרות סבלנות אך יש בי גם רחמים כלפיו כם דחייה ותסכול ועוד ועוד.....
תודה על ההקשבה-אשמח לתגובה.
וסליחה על המגילה הארוכה..
שני.
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מוטיבציה בתוך קשר מאמלל
יהודית ברגמן10/04/2008שני יקרה,
כתבת שאת במצב במצב יאוש ושהוא לא משתנה למרות שניסיתם לדבר ופניתם לייעוץ. נראה שלא שהוא לא רוצה, אלא כנראה שבשלב זה לפחות – הוא אינו מסוגל. בקשר שלך איתו נכנסת לסיחרור. תני לו לשאת בתוצאות של עצלנותו או חוסר האיכפתיות שלו ואל תחֳפי על מחדליו. תאפשרי לו יותר, תפרגני. בדקי איפה במערכת היחסים ההתנהגות העצבנית, הביקורתית והמזלזלת שלך משפיעה ותורמת לריפיון ואוזלת היד שלו. יתכן שבגלל הביקורתיות האובססיבית וה"טחינה שלך אותו" רק סוגרת אותו מנתקת ממך ומרחיקה. וכדי לא להתמודד, הוא מעדיף לא לעשות כלום בכדי לא להכשל בשום דבר, כי כשהוא רק מרים את הראש- את נוזפת ומרירה כלפיו.
ובאשר אליך, כפי שציינת יש לך שתי אפשרויות. האחת להתגרש על כל המשמעויות. והשניה להשאר איתו, מה שבעיניך נראה כרגע כאפשרות הפחות גרועה. אם תחליטי להישאר- קחי אחריות ועבדי על ההתפתחות האישית שלך במנותק ממנו. פתחי מעגל חברתי משלך, יחסים חברתיים משלך ועסקי במה שאת אוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)