יאוש טוטאלי מחיי הנישואים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יאוש טוטאלי מחיי הנישואים
    גיא
    11/05/2014

אני נמצא בנקודת שפל אולי הכי נמוכה שהייתי בחיי ואין לי מושג מה לעשות אני זקוק לעזרה
    בזוגיות 11 שנים מתוך זה נשוי 7 שנים+2 ילדים (בת 5 ובן שנה). היחסים עם אשתי ידעו הרבה זמנים קשים ומעט מאד טובים אני לא מצליח להעביר איתה יום אחד בשקט מבלי שיקרה משהו היא פשוט לא מרפה. היא משפילה אותי בצעקות,קללות ליד הילדים ("אתה אפס,חרא,לוזר,חולה נפש,אגואיסט עלוב" וכו' וכו') טענות אין סופיות כלפי וזה בכלל לא משנה מה אני עושה שום דבר אף פעם לא יהיה מספיק טוב בשבילה. אני עוזר לה בכל מה שהיא צריכה (לוקח ילדים ומחזיר,כלים,כביסה,מבשל,קם לילדים בלילה) ועובד משרה מלאה ובכל זאת היא ממשיכה לרדות בי ומחפשת לריב. הגעתי למצב שאני ממש מפחד כל פעם שאני שומע את הקול שלה. שום נסיון לדבר על המצב ברגיעה לא מצליח והיא ישר מתפוצצת עלי ברגע שאני מציע שיחה. גם לדבר עם משפחתה לא עוזר הם מגבים אותה בצורה עיוורת ולא מאמינים לי
    הצעתי לה יעוץ זוגי ואף קבעתי אבל היא סרבה וביטלה. היא גם לא מוכנה לשכב איתי בכלל בטענה שהיא חולה וחלשה (יש לה אנמיה ובעיות עיכול) ולא מוכנה ללכת להיבדק. אני חושב שאני מתחיל להשתגע וחי בתחושה שאני כלוא ואין לאן לברוח ואני מתחיל לשקוע במחשבות אובדניות ושוקע לחוסר תיפקוד בעבודה ובבית. מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

קרן
    12/05/2014

שלום
    אתה מתאר מצב קשה עם אשתך
    למרות ניסיונותך לפתור זאת
    מה לגבי שניכם הזוגיות הביחד
    לדבר להתעניין להיות זוג
    איך היו ביניכם היחסים בעבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לפנות לקבל יעוץ לבד

טלי צרקינסקי
    13/05/2014

גיא שלום,

נשמע שאתה מתמודד עם דברים מאד לא פשוטים.

בחיים זוגיים אינך אמור לחוות השפלות כמו שאתה מתאר או יחס של זלזול ונראה שפרמטרים רבים בנישואין אינם מקבלים מענה ממה שאתה מעלה (חברות, אינטימיות, הדדיות, תקשורת טובה ועוד..) וזה אכן בעייתי להמשיך ככה.

אני קוראת שאתה במצוקה וחשוב מאד שלא תהיה לבד במקום הזה.

אני מבינה שזה לא פשוט לקום ולעזוב משפחה מחד, מאידך, לא ברור מה עתידו של קשר כזה, כמו שאתה מתאר, במיוחד לאור הסירוב של אשתך לגשת ליעוץ זוגי, לטפל בעצמה בריאותית וכו' ונשאלת שאלה לגבי טובת הילדים ועד כמה הם חשופים למה שקורה ביניכם.

אני מציעה לך לגשת ליעוץ וזה בהחלט אפשרי גם לבד.

יש אפשרויות שונות.

בלשכות השונות לשירותים חברתיים (תבדוק באזור מגוריך) יש את המרכז ליעוץ זוגי ומשפחתי וניתן לגשת אפילו לבד למטפל/ת שהוא גם מטפל/ת זוגי/ת ומשפחתי/ת.

הטיפול מסובסד עפ"י הכנסות שהם משקללים.

בנוסף, יש אפשרות בהתאם לביטוח קופת חולים לגשת לטיפול ויעוץ דרך הקופה אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט/מטפל זוגי/משפחתי.

לגבי מחשבות אובדניות, חשוב שלא תישאר איתם לבד, אלא לשוחח עליהם, לאוורר את מה שאתה מרגיש ולא לקחת אל עצמך מקומות של האשמה עצמית.
    ניתן להתייעץ עם רופא משפחה האם יש צורך בתמיכה תרופתית בתק' זו (לעיתים אנשים נעזרים בתקופות שונות וזה בסדר - אך להתייעץ עם איש מקצוע רפואי כמובן)
    לצד הייעוץ בשיחות שיכול לעזור לך בארגון הדברים, להבין מה קרה בקשר, מה הדפוס שמשאיר אותך בקשר, חיזוק הביטחון העצמי, תהליך קבלת החלטות ועוד..

ממליצה מאד על יעוץ אישי, ליווי, לא להיות לבד בתהליך ולבחון מול איש מקצוע את כל מה שאתה מעלה כאן.

אתה יכול להעניק לך מתנה משמעותית והתפתחות, אפילו שכרגע הדברים נראים קשים...יכול להיות עתיד טוב יותר.

אני מאחלת לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו