מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמודד עם אמא שלימעיין11/05/2014
אני רוצה בבקשה עצה איך להתמודד עם אמא שלא משחחרת אותי. אני בת 29 גרה עם ההורים, אנחנו קצת מסורתיים, ההורים קצת פרימיטיביים בכל הנוגע לבחורים בחיי.
בכל פעם שאני פוגשת בחור ורוצה לצאת אמא שלי עושה לי סקנדלים והיסטריות ולא נותנת לי לצאת מהבית, וזה תמיד היה ככה, בכל גיל. אני מבינה בגיל ההתבגרותך היא שמרה עליי ורצתה את טובתי, אבל אני בת 29 ועדיין ללא זוגיות ואני לא מאשימה אותה אך קשה לי להתמודד עם ההיסטריה שלה בכל פעם לפני דייט אז אני פשוט לא יוצאת כבר. היא מפחידה אותי בכך שיוכלו לאנוס אותי, ואומרת לי אל תצאי, את לא מכירה אותו, וגם אם זה מישבו שדודה שלי הכירה לי והיא מכירה אותו היא עדיין עושה בעיות. והיא פעם אמרה לי אה...את רוצה לצאת איתו ? את רוצה לשים לי סכין ולהרוג אותי? את רוצה זין? ככה אמא שלי אמרה לי ואני לא אסלח לה בחיים, אני פשוט לא יכולה לעזוב את הבית כי לא מקובל אצלינו, ואמא שלי קצת חולה עם הלב שלה לכן אני לא יכולה לעשות לה דווקא כדי שלא יקרה לה משהו , היא גם עם 3 פריצות דיסק ומסכנה סך הכל. איך אפשר בכל זאת לגשר ביני לבינה? אני רוצה לציין שאני עושה הכל בבית ומטפלת בה ויכול להיות שלכן היא מפחדת שאני אתחתן ואעזוב את הבית. הסברתי לה שאני לא אנטוש אותה ואגיע כל יום לעזור אבל היא לא מודה שזו הסיבה. ואני רוצה לציין שאני ילדה מאוד טובה, לא מעשנת, לא הולכת למסיבות ועם בגרות מלאה והכל טוב ויפה, לא ננתי לה סיבה לא לסמוך עליי, אפילו אני בתולה ואף פעם לא היהי לי חבר והיא יודעת שאני בתולה, אז למה היא לא סומכת עליי? ועושה לי רע? תודה על העצה, אני זקוקה לעצה אובייקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב מאוד, 2 רעיונות
עדי בדיחי13/05/2014שלום מעיין,
קודם כל תודה לך על השיתוף הכנה. נשמע שאת עוברת דבר מאוד מאוד לא פשוט. אני מבינה שאמא שלך מגוננת עלייך עד כדי פגיעה בפרטיותך, וביכולת הבחירה שלך. מצד שני, אם תבצעי בחירה מתוך עצמך ורצונותייך החופשיים- את חוששת שזה עלול לפגוע בבריאותה ובטח לא תרצי זאת על מצפונך.
אני מבינה ששוחחת איתה לא פעם אחת. כך שאני לא בטוחה שזה הפיתרון. יש לי 2 רעיונות ואולי אחד מהם, או שניהם, יראו לך מתאימים ותוכלי לפעול:
1. הראשון והפשוט יותר- ליצור קשר עם מישהו שמשפיע עליה השפעה גבוהה. זה יכול להיות אבא שלך או בן זוג שלה, אחותה, חברה קרובה או כל דמות שאת יודעת שאיתה יש לה דיבור "טוב" וזה יכול לחלחל. אני לא בטוחה שזה ישחרר לגמרי את התלות שלה בך, אבל זה יכול לעזור.
2. השני, לגשת למטפלת (עדיף אשה במקרה הזה) שהיא גם פרטנית וגם משפחתית. להתחיל כמה שיחות לבד, לספר את הסיפור ולתת מידע, ובשלב השני לנסות לגייס את אמא לתוך הטיפול, שיהפוך לטיפול מערכתי יותר. נכון שהיא שמרנית יחסית, אבל אם היא תראה שאת מתמידה בטיפול היא לבטח תרצה להיות חלק בלתי נפרד, כפי שהיא כרגע- בכל תחומי חייך. כלומר, להערכתי, היא לא תתאפק וברגע שהיא תראה שאת רצינית ועקשנית על המפגשים ה"מסתוריים" האלה, היא תסכים בסופו של דבר להגיע ולשמוע את המטפלת. ואז, אולי אפשר יהיה להתחיל תהליך אישי מחד ומערכתי מאידך, ואולי היא תבין את ההשלכות של ההתנהגויות האלו מולך.
מציינת כי אין לי ספק שהיא עושה זאת מכוונה טובה ומגוננות אמיתית כלפייך. אולי י לה סיבות שלה, דברים שהיא עברה וחוששת שגם את תעברי. הסיכון הגדול הוא שאת תמשיכי את התלות הזאת כיוון שהיא לא תשחרר אותה, ובכך תמנעי מעצמך זוגיות, או כל התקדמות אחרת בחייך. ניקח את זה עוד קצת הלאה, ובהנחה וכן תתעקשי על זוגיות למורת רוחה- הדפוס הזה ימשיך ולא בטוח שיתאים לא לך ולא לבן זוגך להיקלע למערכת של שלושה אנשים- אתם והיא.
מאחלת לך להחזיק מעמד ולנסות לשקול את הפתרונות שהצעתי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מעיין14/05/2014תודה עדי, זה נשמע לי כמו הדבר הנכון לעשות, שני הרעיונות טובים. אני אתחיל עם לדבר על זה עם מישהו קרוב לה שהיא תקשיב ואם זה לא יעזור אגש ליועצת. אפילו לרופאה שלה היא לא מקשיבה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)