חברות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברות
    חסויה
    15/05/2014

אני בת 33 נשואה ואמא ל3 ילדים , עליתי ארצה לפני 13 שנה ואינני מצליחה לצבור חברות. חברות ילדות נשארו אי שם ואני מרגישה לפעמים בודדה, הפלאפון שקט - רק שיחות עם משפחה, יש לי הרבה מכירות ואני כן משוחחת אותן אך אינני מרגישה קשר אנטימי , נפשי- מישהי שתעזור בשעת צורך, מישהי שתתעניין בי , מישהי שתרים טלפון לעיתים תקופות ולא רק אני, מישהי שתשמור בינה לבין עצמה את מה שסיפרתי לה.....
    אולי אצל כולם זה ככה אבל נדמה לי שעדיין החברות קיימת , מה עליי לעשות תודה ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יצירת קשר

עדי בדיחי
    15/05/2014

שלום אלה,

למרות שלא העלית דילמה לגבי זוגיות, אשמח לענות לך-

ראשית כדאי יהיה ליצור קשר עם חברות הילדות שלך, אם זה בסקייפ או בכל דרך אחרת -והיום האפשרויות רבות. גם דרך הסמארטפון את יכולה ליצור עימן שיחות וידאו וכו'. הקשר דרך השפה הוא משמעותי ושפת האם שלך בהחלט מהווה איזשהו מכנה משותף, גם תרבותי, עם אותן חברות.

דבר נוסף שחשוב שתעשי הוא לנסות ליצור קשר עם "קבוצת שווים" כלומר אנשים שהם באותה התרבות שאת חיה בה, עם מכנים משותפים, תחומי עניין משותפים וכו'- כך הסיכוי לצבור קשר לאורך זמן ולשמר אותו הוא גבוה יותר. ניתן גם דרך הפייסבוק ליצור חברויות, דרך סדנאות, לימודים, חוגים, כל מה שמעשיר אותך בחיי היומיום.

ניתן לבחון את מה שהעלית גם מזווית אחרת- יצירת קשר ושמירה על הקשר- בעינייך. כלומר, אולי לך יש אמות מידה וקריטריונים מסוימים לקשר, בעוד שלאחרים דווקא קשר מתנהל אחרת. למשל, לך חשובים מפגשים רצופים (או לא) ותקשורת יומיומית ולהן פחות. או שעבורך קשר חייב להיות רגשי בתוך תקופה קצרה ואת מחפשת מעין "אחות" ולאנשים אחרים לוקח זמן רב יותר להיקשר.. ובכך את מפרשת את הקשר ככזה ש"לא זז".

פרשנות נוספת היא לבחון את נושא הבדידות יותר לעומק- כמו למשל בטיפול או אימון רגשי, ולהבין מה בדיוק מסתתר מאחורי התחושות ומהו קשר אמיתי עבורך. מהם הדברים החשובים לך במערכת יחסים ומה מונע ממך לקדם את זה עם אותם אנשים. זה כבר עמוק יותר ומתמקד יותר בך ובאישיות שאת מגיעה איתה.

מאחלת לך בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו