נתינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נתינה
    ע.מ
    18/05/2014

חבר שלי הוא בחור נהדר. הוא מקסים ומלומד וחרוץ ואוהב אותי ואני אוהבת אותו.
    אני אוהבת לתת לו ולפנק אותו, לקנות לו , להפתיע אותו וללמוד דברים שרוצה שאלמד (דוגמת בישול שאני ממש שונאת).
    הוא עושה גם בשבילי- הוא ימזוג לי ראשונה, הוא יסיע אותי לתחנת הרכבת בבוקר, הוא יקבל בסבלנות את מצב הרוח הרגיש של ימים מסוימים בחודש.

מזה זמן שאני מרגישה שהוא לא נותן לי מספיק. פרח קטוף, שוקולד קטן, מכתב יפה.
    הוא אמר שהוא ישתדל, אבל זה חוזר על עצמו בכל פעם.
    הוא טוען שהוא לא יודע לכתוב ושמספיק לי לב בהודעה כדי לדעת מה הוא חושב אבל אני יודעת שהוא כותב לעצמו מאוד יפה.

לא מזמן אמרתי שאני רוצה מברשת שיניים חשמלית. (לו יש). לא ביקשתי שיקנה לי, לא חשבתי בכלל.
    היה מבצע והוא הלך וקנה, ואמר שקנה רק בשבילי כי הוא בוודאי לא צריך 2. אבל מה, אמר שהוא יקח את החדשה ואני אחליף את הראש של הישנה לראש חדש.

אני נעלבתי עד עמקי נשמתי, זו הייתה הוכחה חותכת למה שחשדתי ולא העזתי להעלות- החבר שלי התקמצן עליי, ועד שקנה גם היה אנוכי כדי לא לפרגן לי כדי שלו יהיה הכי חדש.
    דעתו היא ששום דבר לא טוב עבורי, שאני לא מפרגנת לו בחדשה, ושאני לא מעריכה את העובדה שהוא בכלל חשב עליי וקנה רק בגללי.

אני רוצה לציין שלא נעלבתי כי קנה לעצמו, אלא שאמר שקנה לי ובחר לתת לי את הישן.

נכון לעכשיו הוא לא מבין את טעותו ולא מוכן להתייעץ עם אחרים, אז הציע להעלות את זה לפורום.
    תודה למתייחסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתינה - סוגיה כללית

עדי בדיחי
    18/05/2014

שלום לך ע.מ.

ראשית אני פחות אתייחס קונקרטית ונקודתית לעינין מברשת השיניים. את מעלה סוגיה רחבה יותר והיא ההדדיות בהענקה זה לזו בתוך מערכת יחסים. דווקא נשמע שאתם מאוד מכווננים למטרה הזאת- להעניק זה לזו. כלל ראשון בנתינה הדדית היא לא לרשום כל "מתנה" או "הטבה" בפנקס. הפנקסנות הזאת מביאה בסופו של דבר להתחשבן אחד עם השניה וזה עלול ליצור בדיוק את המצב הנוכחי- עימות, ולפעמים גם עימות מביך.

אם התחושה הכללית שלך היא שהוא לא מעניק מספיק, בניגוד לתחילת הקשר, יש לכך 2 אפשרויות- או שבתחילת הקשר הוא העניק מתוך תחושת החיזור (והאמת, כך זה קורה אצל רוב הזוגות וזה לגמרי נורמלי.. זה בהחלט אמור להתמתן תוך הכניסה לשיגרת היחסים) וזאת האפשרות הסבירה. האפשרות השניה היא החשד שלך כי הוא לאט לאט מפחית את היותך "מספר אחד" ומשקיע יותר בתחומים אחרים בחייו. כאן יש לבדוק, מה קרה? האם זאת שיגרת היחסים? האם מוטרד ממשהו? האם לוקח אותך כמובנת מאליה?

אלו שאלות לגיטימיות בכל מערכת יחסים ויש לדון עליהן. פחות לשאול למה היתה כוונת "המשורר" - הראש החדש או הישן של המברשת? אלא לדון בשאלה הגדולה יותר- מהי מידת הנתינה שלנו זה לזו בקשר, מה עושה לנו טוב ומה פחות, ומתי חשוב לנו לקבל מילה טובה, חיזוק או מתנה. והכי חשוב- למה זה חשוב. מה זה נותן לך ולמה את זקוקה לזה ממנו.

נכון שבת זוג קלאסית היתה מצפה שהגבר יתן לה את המברשת החדשה, ואני מבינה את ההחמצה שאת בוודאי חשה, אבל שוב, כדאי להסתכל ברמת המאקרו, הכללית, ולהבין מה בדיוק את מצפה ממנו- וכן לנסות לזהות, האם הוא יכול לספק לך זאת.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו